Tableta la un pret mic, Android cu suflet mare!

     Tot navigand pe site-ul celor de la one-it, pe ape limpezi si calme, si negasind poze cu Bianca Dragusanu, mi-a atras atentia, cevaaa… O tableta! Ce tableta?  Este de la GoClever, un MID model Tab A93, aflata in oferta goclevercelor de la one-it. Imi place in primul rand ca ofera un ecran de 9″ , adica vreo 22 cm (mai mult decat cei 20cm promovati asiduu de Parazitii) cu un capacitiv multi-touch la un pret foarte-foarte bun, de numai 499 lei.  Si peste concurenta ce in medie o vand cu 549 lei! Iar ecranul… este tip Backlight-LED (format 16:9), cu o luminozitate si contrast bun, si fara consum exagerat de energie, sa nu se supere ENELu’.

        Pana de curand nu gaseai o tableta cu un asemenea ecran mai jos ca pret de 700 lei. De asta m-a si surprins, placut; si daca nu aveam deja una (spre rusinea mea, de 7″ inch), as fi comandat-o pe loc (ca mi-ar fi placut si mie, si altora, una de 22 de cm).  Cum, port ochelari de vedere, pentru aproape, ecranul asta de 9″ ar fi fost numai bun, chiar si fara ochelari, la cel de 7″ am probleme cand nu ii port. O tableta de 9″ e chiar ok pentru utilizare usoara, pentru ca  la 10″ deja incepi simti greutatea in utilizare, din cauza marimii, si greutatii. Dar fiecare cu gusturile lui…go clev

          E o tableta ieftina, dar nu proasta! Este o tableta de buget mic, dar face ceea ce trebuie, si-ti raman si bani de paine! Arata bine, mai bine decat iPad (glumesc) iar Androidul 4.0.4 instalat Isi face treaba bine treaba, “bini, bini, bini, di tat” mai ales ca ajuta procesorul ARM Cortex A8 de 1Ghz si memoria RAM de 512MB DDR3. De ajuns sa navighezi rapid pe internet cu o conexiune WIFI, buna, sa te dai prin jocuri 3D fara sacadari, si cu incarcare rapida.

     Poti vorbi si vedea pe Skype, pentru ca ai si camera video frontala, si microfon, si poti conecta si niste casti cu mufa normala jack de 3.5mm sau sa asculti direct pe difuzorul incorporat cu putere de 1 Watt. Nu are camera foto/video pe spate, dar sper ca nu faci parte din aceia care se fotografiaza cu tableta, si filmeaza cu ea la concerte! Nu uita si de YouTube, si de Google Play de unde poti descarca jocuri sau aplicatii!

        Daca n-ai o retea wireless disponibila iti poti lua un Modem USB Dongle, de la unul din operatorii de telefonie mobila si, o poti conecta la tableta, pentru o conexiune rapida la internet, prin portul microUSB.

    Reda filme HD, fara probleme, chiar daca sunt mai rare, si cele mai multe au la o rezolutie modesta; in plus poti conecta la ea si un HardDisk portabil pe iesirea microUSB. Nu are din pacate o iesire miniHDMI (“casa moara fetili”) dar poti vedea un film cu usurinta pe ecranul de 9″. Are memorie interna de 4GB, si extesibila pana la 32GB printr-un card microSD.1-net[41]

   Un mare, mare plus, este bateria de Li_Polymer de 5000 mAh, care ii oferta o autonomie buna, si iti poti porni si masina iarna, cu ea, daca te lasa bateria, ca vine la pachet cu doua cabluri pentru urgente d-astea (glumesc, din nou!) M-a surprins si aici ca nu este Li-Ion si nu este sub 5000 mAh!!! Deci inca un plus, care o face sa merite banii, mai ceva ca o iesire in oras la un film bun, dar cu o companie proasta. 🙂

Un video review gasiti aici. Pentru a vedea mai bine cum arata si ce poate.

   Si asta nu este tot! Cei de la one-it, ti-o trimit Gratis prin curier, la banii astia, si iti ofera o garantie 24 luni, pentru persoanela fizice, in timp ce majoritatea ofera doar 12 luni, eventual 24 luni, dar contra cost. Si o poti returna fara probleme in 10 zile daca nu ti-a placut ceva, iar in 30 de zile ai banii inapoi!

   

    PS: ca un pont, in caz ca… vezi ca mai au in oferta si GoClever Tab 104.2 pentru care, daca mai plusezi cu 85 lei, peste pretul tabletei de mai sus, primesti 8Gb memorie interna, 1GB RAM, ecran de 10″ cu rezolutie 1024×600, 2 difuzoare, si iesire miniHDMI. Ce alegi? 

 10inch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.