E timpul pentru atitudine si viitor! Nu costa! Baga-te!

                           Daca s-a ars, RECICLEAZA-L! (Recolamp) images

    Apelul meu este pentru cei din zona mea (Bragadiru, Ilfov) precum si toti cei care mai citesc, si pot face asta, mai ales ca nu ii costa ceva.

   Despre importanta reciclarii, se poate vorbi mult si neincetat, ca sa ajungem acolo unde trebuie, si toata lumea sa aiba grija de viitorul nostru, si al copiilor nostri, si tot asa…

     Apelul meu este pentru cei ce ar putea sa recicleze becurile si altele echipamente ce produc lumina. Aici vine in ajutor Recolamp Student carrying recycling binpentru toate institutiile si comaniile ce arunca aceste deseuri, prin programul – Recensamantul Becurilor Arse din Romania –

Anumite echipamente de lumina contin mercur, un element chimic toxic si daunator care poate crea probleme de mediu daca este depozitat in mod necorespunzator. De aceea, aceste echipamente nu trebuie aruncate la gunoi, ci colectate si reciclate in mod corespunzator.

     Culmea sau nu, in Romania sunt 8.605 de locatii ce colecteaza selectiv deseurile provenite din echipamente de iluminat. N-as fi crezut ca sunt asa multe, dar nu sunt de ajuns deoarece reprezinta inca foarte putin din totalul companiilor, ce ar putea intra in acest program.Macheta Bec descompus

    Cei de la Recolamp se ofera sa preia deseurile gratuit. Deseuri care tin sa precizez ca nu se arunca in mod legal, decat in recipiente de colectare speciale. Deci, pentru o completare, ce ofera Recolamp?

 • recipiente de colectare standardizate, pe baza unui protocol de colaborare incheiat cu fiecare locatie in parte;
 •  servicii de ridicare a deseurilor, transport, depozitare,sortare, consolidare regionala si nationala;
 • servicii de tratare si de reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractati;
 •  un numar de telefon gratuit si servicii aferente preluarii apelurilor in vederea ridicarii deseurilor semnalate de generatori.circuit-colectare

      Contactati Recolamp, incheiati un protocol de colaborare si veti primi cu titlu gratuit containerele de colectare selectiva a echipamentelor de iluminat uzate din compania dumneavoastra!Dupa completarea acestui protocol de colaborare, va rugam sa il trimiteti in 2 exemplare semnate si stampilate la adresa sediului asociatiei, urmand sa va returnam un exemplar semnat si stampilat de catre Recolamp.

     Dupa semnarea protocolului de colaborare, Recolamp va pune la dispozitie doua tipuri de recipiente, in functie de cantitatea de deseuri pe care locatia dvs. o genereaza.

Contactati Recolamp, mentionati ca aveti deseuri colectate, iar recipientul plin va fi ridicat de catre partenerii nostri si inlocuit cu unul gol.

   Nota: Costul tuturor acestor operatiuni este suportat integral de Recolamp.
 
Modalitati de contactare pentru ridicarea deseurilor:
– apelati din orice retea numarul de telefon gratuit 0800.888.666;
– e-mail: colectare@recolamp.ro;
– fax: 021.404.36.79.cutie
 
Echipamentele de iluminat sparte vor fi preluate, insa cereti persoanelor care le manipuleaza sa evite spargerea lor in mod intentionat. Procesul de reciclare al deseurilor sparte nu se realiza in aceeasi maniera corecta ca in cazul tuburilor si al becurilor intregi.
Ordonanta de Urgenta nr.78/2000 interzice abandonarea sau depozitarea deseurilor in locuri neautorizate.
Prin intermediul partenerilor sai, Recolamp se asigura ca toate deseurile provenite din echipamente de iluminat .
Pun pariu ca nu stiai ca…

* Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste gestionarea
deseurilor si exista obligatii europene pe care daca nu incepem sa le indeplinim, suntem pasibili
de amenzi, asa cunoscuta “procedura de infringement”.
* Romania recicleaza 1% din total deseurilor municipale, Belgia – 94%, media UE – 35%.container-tuburi-fluorescente

         Recolamp este o asociatie non-profit fondata in septembrie 2007 de Philips Romania, General
Electric si Osram Romania.

        In prezent ea are 145 de participanti – companii care vand pe piata
din Romania echipamente de iluminat: becuri, neoane, corpuri de iluminat, etc.

*  In ceea ce priveste becurile si neoanele, vorbim de deseuri periculoase din cauza continutului de mercur si alte metale grele

*  In ceea ce priveste corpurile de iluminat – ele contin in principal plastic si metal ce pot fi recuperate si refolosite, protejand in acest fel resursele naturale 

* Companiile au cost “0” (zero!!!) in acest proces de colectare selectiva a deseurilor de echipamente de iluminat. Ba chiar, putem spune ca pot economisi bani datorita faptului ca le scade volumul de deseuri, fapt ce ar putea fi de natura sa le micsoreze factura emisa de o companie de salubritate. 

* In total, din 2008 – cand a inceput efectiv activitatea de colectare a deseurilor de echipamente de iluminat, Recolamp a strans si reciclat peste 1000 de tone! Asta inseamna, aproximativ 4.500.000 de bucati de becuri, neoane si corpuri.

*Un bec contine cam tot atata mercur, cat un sandwich cu ton. Si pe ultimul, il mancam…

*Asadar, un bec, sau 10, chiar 100 la un loc, nu sunt periculoase pentru om, mediu, apa, animale, etc. Dar cand discutam de sute de mii, milioane de unitati care ajung in pamant, lucrurile stau altfel!

     In incheiere ma adresez tuturor companiilor, dar in special, celor din zona Bragadiru, Ilfov, dintre care amintesc asa, la o prima strigare,  (cu referire la cele mai mari) si avand in vedere ca sunt peste 1000 de firme! 

 • AUTO BRAND SRL
 • RO STAR SA
 • BRACO INDUSTRIAL SRL
 • AGRO BRAGADIRU TRADE SRL
 • MODUL DESIGN SRL
 • ELBI ELECTRIC & LIGHTING SRL
 • CORINA GEALAN SRL
 • EXALCO ROMANIA SRL
 • AMVIC SRL
 • LAROPHARM SRL
 • DELTA INTERNATIONAL SRL
 • CHIPITA ROMANIA SRL

 Va rog, reciclati! Nu costa! 

Cu respect fata de dvs. si natura, Marius Mandache.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m1b03AmFVng]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *