Sa crezi, si… o sa vezi! Hit Yourself!

Am fost in contact permanent cu muzica romaneasca, mai ales dupa Revolutie. Mi-a placut sa vad cum creste si se dezvolta de la an la an, si ce tendinte si influente apar. Am plecat cumva de la Suie Paparude, am trecut prin Class, K1, Ro-mania, MB&C, 3 Sud Est, t-short, Parazitii si cam tot ce tine de hiphop, Cassa Loco, Sistem si Activ, Impact, Simplu si Animal X, Akcent, HI-Q etc. si dupa 2000 cu alti noi intrati sau cu aceiasi, si tot asa pana azi, cand ascult si Grasu XXL sau Guess Who. Iar eu… in suflet am ramas, tot cu Suie Paparude, care nu dezamagesc nici acum dupa 20 de ani de muzica, si de succes. Din contra, umplu bine cluburile si aduc multi oamemi la concerte.
Nu mai insirui nume dar, cei de mai sus au fost printre primii care au dat startul si care s-au mentinut ani buni in topuri, si erau pe val, ca What’s Up acum. E normal ca acum dupa ani, unii s-au retras, altii mai activeaza singuri, pe piata romaneasca sau internationala, se regasesc prin radiouri, ca directori de programe sau DJMC, manageri de cluburi, producatori in studiouri de muzica proprii, sau… scot carti 😉

Cartea lui Florin Grozea, HIT YOURSELF, si experientele din spatele cuvintelor, imi rezoneaza cu experienta pe care DJ Phantom o adusese in Romania din afara, si care a ajutat mult la dezvoltarea pietei muzicii romanesti in anii de dupa ’95, si a dat startul multor trupe, si i-a ajutat sa se perfectioneze (vezi Cassa Loco, Marius Moga).
Aveam muzica, si vroiam sa dau si la altii muzica mea, sa se bucure. Cu greu am reusit sa fiu un mic DJ, cativa ani, si astfel sa imi implinesc un vis adolescentin, exact atunci cand trebuie. Acum fredonez cu usurinta, si ascult orice. Am produs si cateva piese, pentru sufletul meu, si am si remixat pentru ROA (Rise of Artificial) piesa Electronique Simpatique, ce m-a provocat intens si avand in vedere anii ce au trecut, de inactivitate.
aici e linkul KDJ aka K!ckDeeJay
🙂
http://www.audiotool.com/track/roa_-_electrosimpa_tique-kick_remeaks/

A, si era sa uit, Prefata cartii lui Florin, din HI-Q, este semnata de Mihai Gainusa, Carcotasul de serviciu. Pam-pam 🙂

One Reply to “Sa crezi, si… o sa vezi! Hit Yourself!”

  1. Nu am auzit de aceasta carte pana acum, din ce ai spus cred ca merita incercata. Sunt multe povesti de succes de la persoane cunoscute din tara, tare as vrea sa vad ce au spus despre succesul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *