O poveste de doi lei! Pardon, sapte!

Ati vazut ce ne-am speriat cu toti? Am crezut ca mult-trambitata acciza si mai-stiu-eu-ce-taxa va duce litrul de benzina si motorina pe la 7 lei!!! WTF, ziseram toti in cor. Da, exact, ne uitam zilnic la preturile de la pompa sa vedem ce s-a mai schimbat. Ban cu ban, s-a tot dus pretul spre 6.5 lei dar nu a ajuns chiar acolo. S-a cam impotmolit pe la 6.2 lei. De ce?  Pai aia ma intreb si eu: DE CE? Pai voiam 7 lei ca asa ni se promisese. Iar promisiuni de 2 lei dar de data asta de 7. 😉
2011-01-1712__ro__ZA__pompa carburanti (FP)Ne obisnuisem cu gandul ca benzina e “in jur de 6 lei” si traiam in pace cu asta, desi nu era ceea ce ni se promisese. Oamenii bagau de la pompa costiinciosi zilnic. Incercau unii sa boicoteze nu-stiu-ce brand, fara rezultate notabile si cu casieri ce numarau “bancnote” de 1 ban la un litru cumparat. Haiduci. Haiduci new-wave. 🙂
Zilele treceau si se imputinau. Se imputinau spre venirea alegerilor, se imputeau ca veneau alegerile. Alegerile prezidentiale ofcorz, nu a presedintelui de bloc.
Pana intr-o zi cand observasem cu totii ca in fiecare zi, pretul pe litrul de benzina scadea simtitor, ajungand sa bata azi 01.11.2014 pe la 5.7 lei chiar!
Niste nenorociti. Pai de la 5.7 la 7 lei, e drum lung, bre!
Pompa-carburantiSi atunci veni intrebarea: de ce s-a ieftinit asa in preajma alegerilor? Raspunsul il stim cu toti, normal. N-are rost sa-l mai pun eu aici.
Acum trag sperante ca cei 7lei/ litru ar cam trebui sa-si arate coltii curand, dupa instalarea noului presedinte, oricare ar fi el.
Sa fie 7 atunci, si la mai mare, nu?

PS: de ce se numesc benzinariile, benzinarii daca vand si motorina?  😉

 

sursa foto: glasul.ro

One Reply to “O poveste de doi lei! Pardon, sapte!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *