Pusca si cureaua lata…

Stiu multi pescari. Pescari amatori, din care cativa sunt profi si fac parte din pescarii sportivi care se duc si se iau la tranta cu alti pescari profi pentru ceva trofee si capturi impresionate.
Ce m-a fascinat insa mereu, desi nu as putea sa fac aste probabil, este vanatoarea. Chiar vanatoarea sportiva. Armele de vanatoare sunt fascinante, poate chiar mai fascinante decat  povestile vanatoresti! Nu, nu, mai fascinante decat povestile vanatoresti sunt povestile pescaresti. Depinde pe cine intrebi, de fapt, fie vorba intre noi.
M-am tot pus in situatia in care as merge la o astfel de vantaoare, si concluzia e numai una. Nu m-as duce! Poate nu ca tragator, dar poate ca si simplu observator si sa vad ce-si-cum poate ca as incerca. Cum ziceam, chiar ma intriga acele arme de vanatoare.

Acum. stii cum e, functie de buget, fiecare isi poate perimte o arma mai buna sau mai proasta, cu care desigur ca va avea rezultate mai bune sau rezultate in care cel vanat scapa viu si nevatamat.
Venind vorba de arme de vanatoare, m-am pus pe citit si informat de pe net sa vad cum mai e cu armele astea a baietilor “rai” din categoria asta de sport interesant.
carabina-Blaser-R931M-a atras atentia o carabina Blaser R93. Frumoasa rau “pusca”! Curea lata iti iei tu separat, daca vrei sa te incadrezi in vorba cantecului. Carabina Blaser R93 cica are unul dintre cele mai bune si desucces sisteme ale carabinelor de vanatoare ale secolului 20! Capetele si patul sunt interschimbabile, adica se poate folosi dupa reasamblare si de catre un tragator… stangaci. Stangaci ca si mana sper, si nu stangaci in… executie, desigur. Este silentioasa si usor de folosit, fapt ce va duce la o prezenta in camp de nesesizat auditiv din partea vanatului. Mai mult decat atat, tragaciul carabinei Blaser R93 este cica, legendar in lume, fiind foarte precis si cu o mecanica extraordinara ce va duce la o acuratete in timpul vanatorii de exceptie. O carabina excelenta pentru ce-i ce-si doresc o astfel de arma.
Pretul este unul pe masura performantelor, dar ce nu face un impatimit al “microbului” de vanator adevarat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *