Episodul 2 – Greuceanu (Ghemotron Version)

Dupa toata nebunia de la castelul Printului si a Albei ca Zapada, pentru care nu bagam mana-n foc ca nu erau cumva frate si sora daca ar fi sa urmam firul narativ al scenaristilor Game Of Thrones, piticul Lannister, Tyrion porni intr-o frumoasa calatorie initiatica spre taramul lui Ispirescu, de dicolo de marele Zid, unde se gasea tinerete fara batranete si viata fara de moarte. El tot mai spera sa gaseasca un taram in care el sa fie uriasul, dar probabil ca-n alt episod.

Pe drum, ajuns pe plaiuri mioritice, se incurca cu o frumoasa… fata. Vestita Ileana Cosanzeana. Iubita lui Greuceanu, defapt. Dar Greuceanu nu stia. El pastorea tot felul de afaceri prospere dupa ce ajunsese vestit. Atat de vestit incat isi permisese sa puna litera L la sfarsitul numelui lui. Atat de trufaș si negru la inima ajunsese. Si cum nu, daca dupa ce-i taie capul zmeului pusese mana pe cula lui?  (”- În Codru Verde este o culă. Cheia este degetul meu cel mic de la mâna dreaptă).  🙂

Afacerile lui GreuceanuL se bazau pe hidrofoare, pompe, rezervoare si accesorii pentru ca Apa Vie din tinut trebuia exploatata. Mana lui dreapta era… tot el. Dar din fier! Sa nu uitam ca ”Faurul-pământului se apucă și făcu chipul lui Greuceanu numai și numai din fier, apoi porunci să arză cușnița ziua și noaptea și să țină chipul acesta fără curmare în foc.” de unde tragem concluzia ca Iron Man, ”inventia” lui Tony Stark are radacini romanesti. Cam ca toate chestiile WOW de prin lumea asta.

Ileana
Ileana

Vazand piticul Tyrion ca nu-i de gluma cu GreuceanuL, incerca sa scape de Ileana. Cum nu era un bun alergator la dimensiunea lui, Ileana il prinde de fiecare data si il facuse oarecum sclavul ei, jucaria ei (probabil ca piticul semana cu vreo papusa produsa de Aradeanca). Noroc ca si-a gasit scaparea cu ajutorul lui Praslea cel Voinic ce trecea cu o caruta plina cu mere de aur. Ileana, vrajita de merele de aur si de buclele lui Praslea, uita de piticul Lannister cat acesta se furisa in caruta, sub merele lui Praslea cel Voinic.

Oare in episodul trei Praslea cel Voinic si-o demonstra voinicia? Oare Ileana se va supara atat de tare incat va pune mana pe afacerea GreuceanuLui? Oare blonda Daenerys va mai aparea goala si in noul sezon? (scuze, asta m-a luat asa…).

 

foto sursa: surasulcopilariei.wordpres.com (Greuceanu) si LinkedIn-Pulse (Ileana)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *