Frigiderul – Fratele meu mai mare si mai… rece

El este Ion. Fii si tu ca Ion dupa ce urmaresti clipul dar si dupa povestea adevarata de mai jos. 🙂


Lasand-ul putin pe Ion, tin sa mentonez ca  de cand m-am nascut, am gravitat in jurul frigiderului iar frigiderul a gravitat in jurul meu. Sa vedeti cum…

Dupa nastere a iesit cu paraghelie mare, ca na, avea tata fiu. Se intampla la granita anului 1979 cu 1980. Era iarna iar prezenta unui frigider atunci, nu era justificata, avand in vedere ca ai mei stateau cu chirie iar figider… ba.

A venit botezul meu si fiecare cu darul la el, normal. Se incalzea de primavara iar ai mei au decis ca FRIGIDERUL sa fie cadoul suprem cumparat cu banii de Dar de la botez.

Asa a inceput o frumoasa prietenie bazata pe respect si mai ales pe RECE, intre mine si frigiderul de atunci. Unul romanesc, desigur. O prietenie ce a dainuit peste ani. Vreo treizeci la numar. Cine ar fi crezut?

Liebherr
Liebherr

Pe langa el am invatat a merge copacel si am invatat tainele unui obiect RECE.  Tot de acolo venea si mancarea. Nu stiam cum, dar pentru mine, parea ca el o face iar noi doar ne-o luam de acolo, incalzind-o apoi pe aragaz. Desertul venea tot de acolo iar acum imi vine in mine cum ma trimitea mama sa imi iau de acolo… Cavitul. Vitamine de la rece. Pentru mine era ”ceva dulce”, un fel de ciocolata maxima.

Joaca cu cuburile de gheata a fost ca un serial. Episod dupa episod, puneam apa in tavitele pentru gheata, le puneam la congelator si MAGIE, apa se transforma in cristale reci ce se topeau in mainile mele jucause.

Am invatat ca inghetata tot acolo se pastreaza si am descoperit ca si abtibildurilor le este destinat sa impodobeasca frigidere intregi. Pe dinafara, ca inauntru se dezlipeau. 🙂 Au aparut fotbalisti, actori din filme si alte bazaconii ce se lipeau pe frigider.

Pe atunci, magneti de frigider nu prea erau. Spre deloc. Deci a suportat multe usa frigiderului. Ca un facut, nu puneam nimic pe lateral. Numai pe usa.

Anii au trecut si am suferit cand nu mai racea din lipsa de freon sau cand motorul lui avea nevoie de interventii. Era greu fara frigider. Mancarea nu se putea pastra, nu mai aveam inghetata de rezerva, lactate numai pentru o masa, iar berea… Viata e trista fara ceva rece, asta e clar.

Liebherr
Liebherr

A fost langa noi la bine si la rau, dar si noi langa el. Ne-a slujit cum a putut mai bine si a si stiut sa fie tare cand ne-am luat un alt frigider mai mare. O combina frigorifica! Probabil ca a si fost ceva intre ei. Dragoste la prima vedere! Probabil ca de-aia s-a scurt-circuitat batranul frigider. L-am refacut insa si mai functioneaza si acum la capacitate maxima asa cum stie el in clasa lui de consum. Cel mai probabil D sau E, dar ce mai conteaza? Este parte din familie si il respectam in continuare asa cum si el raceste tot ce bagam in el, pentru noi.

A mai avut un hop, saracul, cand a venit si fii-mea pe aceasta lume. In plina era a literelor magnetice, a cam scapat. Combina! El, frigiderul… nu. 🙂 Cum pe combina nu avea voie sa lipeasca abtibilduri, ea tabarat pe el. Nu s-a suparat. A purtat autocolantele cu mandrie si blandete. Cam ca un bunic frumos si intelept. Probabil ca i-a povestit o gramada de lucruri si despre mine,  de cand eram micut, cine stie? 🙂

Liebherr
Liebherr

Dupa aceasta scurta povestire foarte adevarata, tin sa va mai spun un lucru si va las. Am aflat ca daca iti doresti un frigider/combina frigorifica ce este astfel conceput incat sa spuna povesti frumoase si peste alti 30 de ani, ar fi bine sa alegi un Liebherr. Da, nu stiam nici eu de ei dar facand ceva sapaturi am aflat de cat respecta ei clientul prin produsele concepute de ei.

Liebherr pune accent deosebit pe Calitate, Design si Inovatie oferind produsele ideale, ACUM si cu 6 ANI GARANTIE (pentru cei ce cumpra produsele lor in perioada 15 mai – 31 august 2016.

Avantaje? Numai avantaje! Poti sa-ti alegi culoarea, garantia extinsa, interventie la domiciliu in maxim 48 de ore de la sesizare, mai mult spatiu de depozitare, No Frost si Bio Fresh doua inovatii create pentru cei mai exigenti clienti etc.

lieb

De ce să cumperi produse Liebherr:

Garanţia calităţii germane fără compromisuri
Supereconomice: A++, A+++
Peste 50 ani de experienţă în producţia de aparate frigorifice
Inovaţii unice
Teste de calitate la cel mai înalt standard german
4 ani garanţie
Distincţii obţinute
BioFresh- dovedit mai sănătos prin prospeţime de lungă durată
NoFrost- calitatea răcirii profesionale fără depuneri de gheaţă şi fără deshidratarea alimentelor
Climat perfect pentru vinuri nobile
Ecologice

Viata poate fi cu adevrat frumoasa cand ai frigiderul potrivit langa tine. NU vrei sa stii povestea vecinului care a schimbat vreo 5 frigidere in vreo 6 ani. Frigidere fara personalitate, neserioase. 🙂

Liebherr
Liebherr

(Articol Premiat Blogal Initiative – Loc I – Combina frigorifica Liebherr valoare 2000 lei)

One Reply to “Frigiderul – Fratele meu mai mare si mai… rece”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.