Agentul de Reabilitare Termica 007 – Misiunea Casa

Pentru ca daca Natiunile Unite au dezvoltat un program (informatii AICI) pentru a incuraja pe cei ce-si doresc o izolare mai buna a locuintei, cu materiale aflate la indemana si ieftine, de ce sa nu profitam, acum cand ne ofera tot felul de sfaturi practice?

De ce sa alegem scump, cu bani pe care multi nu ii au? Izolarea termica a casei este esentiala pentru cei mai multi dintre noi avand in vedere si schimbarile climatice din ultmul timp de pe teritorul tarii noastre.

Campania ”Caldura la indemna!” nu face decat sa-ti ofere acel imbold de a face. Iti da toate informatiile disponibile pentru a te ajuta sa rezolvi problemele locuintei tale intr-un mod DIY (Do It Yourself).

De exemplu daca locuiesti in zona de podis, premontana sau montana, misiunea ta ca ”Agent de reabilitare termica” este sa rezolvi situatia in care te afli. Ai de luptat cu ierni in care temperatura coboara pana la -21 grade Celsius. De ce sa cosumi mai mult incercand sa ai un confort termic bun, cand poti consuma mai putine resurse daca iti izolezi termic locuinta?

Pentru tine este simplu, ieftin si rapid pentru ca materialele de care ai nevoie se afla mai aproape de tine decat crezi. Ai o casa construita din BCA,  barne de lemn sau structura de lemn, caramida, paianta sau chirpici?
Arunca un ochi in jurul localitatii tale si ciuleste urechea.

Materialele de baza, apte spre a fi utilizate ca materiale de termoizolare, accesibile zonei tale sunt cele provenite din resursele silvice, din agricultura locala, din gospodariile și fermele de animale, si anume:

– lemnul si deseurile din lemn, sipci, etc.;
– materiale lemnoase secundare din silvicultura;
– lana de oaie; –
– paiele de cereale, cocenii de porumb, tulpinile de floarea-soarelui si fibrele de canepă sau in.

Materialele utilizate ca liant sau adaosuri naturale în construirea și repararea caselor sunt:
– argila (lutul, huma);
– varul stins din piatra de var, procurata din targurile locale de produse, organizate periodic;
– nisipul.

Bine de stiut!

Deosebit de important este ca, în România, pe tot teritoriul montan și premontan, exista mai mici sau mai mari ateliere sau gatere de exploatare și prelucrare primara a lemnului, care ofera gratuit sau foarte ieftin, în multe zone, desurile utile pentru solutiile de termoizolare, si anume: rumegus, talas, sipci de margine de scandura.

 

 Ce ti-am oferit mai sus a fost numai o parte din ceea ce te asteapta. Nu este usor, dar nici greu. Nu esti singur si asta este cel mai important. Ia decizia cea mai inteleapta si pune-te pe treaba daca iti doresti o casa cu confort termic sporit pentru tine si familia ta.

Stii ce ai de facut Agent! Am incredere in tine ca o sa reusesti!

…Transmission End.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.