ACASA este locul in care esti cu adevarat TU

a

Te-ai gandit ca ACASĂ este mai mult decat… acasa, in plan fizic? Adica ACASĂ poate fi considerat orice loc in care te simti TU. Dar ca sa ai un etalon pentru o comparatie, ACASĂ se defineste ca fiind (parca as fi la scoala si vorbesc din carti) casa in care te simti bine alaturi de familie sau alaturi de prieteni, casa in care ai o gramada de amintiri din anii trecuti, casa in care ai crescut, ai evoluat si ai plecat din ea (ducandu-i dorul) pentru ca atunci cand te intorci sa mai zabovesti un pic si sa te simti in largul tau cuprins de liniste si emotia casei parintesti.

”Simtiti-va ca acasă!” De ce crezi ca ti se ureaza asta in orice loc de pe Terra te-ai duce? (nu bag mana in foc ca in totate locurile dar in majoritatea locurilor civilizate probabil ca asta ti se ureaza, nu?). Adica transpune-te din locul in care esti, in cel in care ai mers sa-l vizitezi, si simte… ca acasa.

Cu alte cuvinte vei trai de doua ori mai intens acea calatorie pentru ca vei vedea si simti locuri noi insa daca tu rezonezi cu acel loc, vei avea sentimentul ”de acasă” si te vei simti in siguranta, te vei simti bine si vei avea parte de o vacanta, calatorie sau orice deplasare faci, la superlativ! Astfel, vei aduna imagini, mirosuri, sentimente, trairi si le vei inmgazina cu placere in cutiuta cu amintiri din mintea si inima ta. 🙂

ACASĂ este diferit de la unul la celalalt. Fiecare are propriile lui amintiri dar pana la urma ACASĂ inseamna… pur si simplu ACASĂ. Trecand peste cazurile izolate, triste si numai cu speranta ca ACASĂ poate va exista si in cazul lor, sa nu uitam ca ACASĂ pentru multi dintre noi, nu exista decat ca si concept. Adica pentru cei ce nu au avut un camin al lor si au fost nevoiti sa mearga din loc in loc, sa traiasca in locuri si situatii ce probabil ca ii vor urmari tot restul vietii, sperand la acel ACASĂ pe care unii au avut norocul sa-l primeasca ”de-a gata”.

Ar fi mult de dicutat pe seama acestui aspect al vietii. Este insa un subiect trist ce nu isi are locul in prezentul articol, deoarece se vrea a fi un articol pozitiv despre ceea ce reprezinta pentru fiecare dintre noi… ACASĂ.

Am scris cuvinete de mai sus cat si cele ce vor urma, chiar acasă, la laptopul meu, in fotoliul meu comod, mutandu-ma chiar si in bucatarie pentru a mai cauta putina inspiratie dar si pentru a-mi prepara un ceai, privind pe fereastra casei mele si vazand ca ploaia s-a oprit iar soarele a umplut cerul de lumina calda, in timp ce motanelul gasit in parcare, imi cerea de mancare si apoi ma invita la joaca.

14725567_10210631375158947_8726869582788278129_n
Garfield din parcare. Cel mai tare.

Am zis motanel gasit in parcare. Da, pentru ca de trei zile sotia mea a gasit un motanel portocaliu, ca Garfield, cand s-a intors seara de la job si in plina ploaie, cand s-a dat jos din masina, el o implora ci ochisori mari si speriati sa-l ia cu ea.

Si uite asa, de patru zile avem un motanel ce pare ca-i al cuiva si tot incercăm sa-i gasim stăpânii. De cum l-am primit in casa, se vedea ca este obisnuit cu litiera si nu era speriat de obiecte ciudate (pentru el) din casa. Se simtea ca ACASĂ. Funny, nu? 🙂

In continuare pentru el este si acum, acasă. Face numai nazbatii si doarme pe unde il ia somnul, de trebuie sa-l cautam putin cand dispare din ”peisaj”. Acasă pentru el, este chiar aici, chiar acum.

Probabil ca-i vom gasi si o noua familie (avem si pretendenti) pentru ca din pacate noi nu ii putem oferi acea atentie de care are nevoie un pui de pisica acum, in casa noastra. Va veni si acel moment cand ne vom reintregi familia cu un micut pisoi sau catelus. 🙂

Fii-mea. Fii-mea are 10 ani si inseamna pentru mine mai mult decat acasa. Oriunde sunt cu ea sunt ca si acasa. Fie ca facem teme, fie ca jucam tenis de camp, fie ca mergem la dansuri, fie ca petrecem quality time, cantam impreuna in masina sau facem tot felul de activitati, peste tot ma simt ca acasa. E un simtamant aparte.

De ce am tot vorbit despre ACASĂ? Am fost provocat de Stona.ro.
Stona este divizia de retail a Algabeth Stone Group, o companie ce comercializează piatră naturală, deţinând 6 cariere în întreaga lume şi peste 15 cariere în cooperare exclusivă, cu export în peste 80 de ţări. Cu cel mai mare stoc de piatră naturală disponibil în România, depozitul Stona vine în întâmpinarea cerinţelor pieţei cu 300.000 mp din peste 500 de modele de piatră naturală, cum ar fi: 120 modele marmură, 230 modele granit, 20 modele travertin, 20 modele de calcar și 15 modele de onix.(informatii preluate de pe blogalinitiative.ro)

Iar pentru ca este Ziua Portilor Deschise la Stona in zilele de 13,14 si 15 octombrie 2016, transportul din Bucuresti fiind asigurat in mod gratuit, aici gasesti si INVITATIA la petrecere 🙂
S-ar putea sa ne vedem pe-acolo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.