Tăcerea e de Aur in noul film SF, Arrival. Sau Nu. :)

Este clar că in orice prim contact pe care-l vom avea cu vreo entitate extraterestră, vom sta si ne vom uita. Noi la ei, ei la noi. Probabil că ei se uită la noi de mai mult timp decât credem, noi avem însă filmulețe trucate pe YouTube. 🙂

Inca din capul locului, sustin ca in cazul in care vom întâlni vreo urma de agresivitate la ei, le vom pune imagini din Star Wars si Star Trek ca sa stie cu cine au de-a face. Iar daca le spunem ca l-am imblanzit pe Alien si Predatorii sunt aliații noștri, cred ca vor fugi mâncând Pamântul!

Cred totusi ca nu m-am exprimat prea bine la faza cu… Pamântul. 🙂

Am vazut destule scenarii de film de la funny la horror asa ca este greu de imaginat care este cel mai veridic semnal care sa nu aduca lumea in pragul unui razboi planetar. Dar poate ca RAZBOI pentru ei nici nu exista ca sens! O fi numai in capul nostru sau… in capetele lor? 🙂

Nici nu am putea sa ne punem cu ei, din moment ce noi nu am fost capabili sa ajungem la ei acasa si ar fi chiar aiurea ca ei sa bată in deplasare, cum a facut Polonia cu România la fotbal, de exemplu. Si ăia nici nu au fost extraterestrii! 🙂

Probabil ca am incerca sa le trimitem cele mai bune scheciuri cu Toma Caragiu sau am monta o scena de StandUp pe care sa performeze cei mai buni comedianti de pe la noi. Bineinteles ca orice zambet va ucide razboiul din fașă, iar daca pe fundal mai pui si melodia aia din seriile cu Benny Hill… deja parcă vad alienii cum se ”prăpădesc de râs”. Iti dai seama cum este să râzi cu 5 guri deodatâ? Totuși… ”prăpădesc de râs” nu suna tocmai potrivit pentru ei, nu? Dar daca nu au simtul umorului, ce ne facem? Știu, il chemăm pe Adam Sandler, el nu are cum sa fie funny, oricât s-ar strădui!

Apoi, noi ca romani, fii de daci (care se știe ca suntem un neam intergalactic ce a ajuns pană la a 9-a dimensiune)  o să ne punem cușmele pe cap si o să-i intampinăm cu vestita ”pâine cu sare” #foodporn românesc, ce să mai..

Zic că asta merge cel mai bine. Nici nu trebuie sa spui ceva. Iei un flăcău bine antrenat la sală si o fătucă… tot de la sală (ăștia nu știu oricum sa zică ceva) și îi imbraci frumos, le pui pâinea si sarea pe o tavă, mai pui si o palincă, un rachiu ceva si le faci vânt înainte spre extratereștrii. Știm ca sarea nu face bine la inimă, dar poate ca ei nu au inimă!

Că tot aducem bombe in orice film ce se vrea a avea încasari spectaculoase, nu putem trimite ca sol de pace o bombă din asta mai sexy de pe la noi? Poate le-o dam ca ofrandă, iar ei in schimb o sa le dăruiască creier la toate. Yes to All! Cum ar fi?

Sau putem pune chiar și niște grafferi care sa dea un spray, un fâs pe ici, unul pe colo si sa le facem pietrele alea zburătoare numa bune de trimis mesaje. Oricum, numai grafferii si extratereștrii inteleg desenele alea ale lor. Dar daca grafferii sunt, de fapt, extraterestrii? Daca d-aia ei tot lasa semnale pe toate gardurile, trenurile, metrourile, doar-doar vor aduce aici alienii?

Apropo de titlul articolului, daca tacerea lor chiar este de AUR? Poate ca ei vorbesc incontinuu, iar atunci cand, prin nu-stiu-ce minune, tac, produc AUR? Iti dai seama pe ce mina vom pune mâna? Mai exact cu ce mine de aur ne vom infrăți? Roșia Montană înfrățită cu Siriux QWERTY din Galaxia AltCtrlDEl (nu am gasit alt nume). Da, dar cum ii vom face sa tacă? Ii punem sa se uite la TV la emisiunile de la orele 16-17? Nu, ca alea-s in alt target. 🙂

Mulți vor dori, probabil, sa le cânte in întampinare, Rihana, Jay-Z, Beyonce sau niște rockeri batrani. Eu zic ca cele mai mari sanse le avem fie cu Skrillex (numele asta oricum nu e in regula pentru un pamantean), fie cu Daft Punk sau chiar Fuego. Încercăm, nu?

Aici m-am jucat puțin de-a… Arrival, gen.  🙂

https://www.youtube.com/watch?v=CoGXeBZura0&t=7s

Eu unul, daca voi fi pus in pielea celui care va fi nevoit să ia primul contact cu extratereștrii, voi avea grija sa o fac cat mai… protejat! Prima oara cu necunoscuti… e normal sa te protejezi, nu? 🙂
Categoric ca-mi voi pune un… costum de protectie, ce credeati? Desi, toti suntem spooky in costumele alea. Mai bine fără! Asa cum ne-a lasat mama noastra. Oricare ar fi ea. Natura, divinitate sau extraterestră?

Ca blogger si om de social-media voi avea grija sa-mi fac primul selfie cu ei si-l voi share-ui cu hastagul #MandachismeIsHere, să știe toata lumea. Apoi le voi trimite articolul pregatit de cu o seara inainte, mai fac mici ajustari si gata. O sa am grija sa pun si fotografii, si linkuri, si sursele bineinteles. Sper sa n-o gresesc la gramatica! Daca e Pruteanu cu ei? El parea destul de extraterestru pentru majoritatea dintre noi, nu?

Nu, știu! Cel mai bine facem o intalnire cu bloggerii. Gala SuperBlog in direct cu ”ei”. La cat de bine ne pricepem sa vorbim in toate ”limbile” si sa ne mulăm pe toate juriile, sigur ne intelegem noi cumva cu ei.

Pana la urmă dacă dam greș cu toate cele de mai sus, il chemam pe CHUCK NORRIS!

Totusi, daca el este de-al lor??? 😉

In 11 noiembrie 2016 s-a lansat filmul SF, ”Arrival” – ”Primul Contact” (cu Jeremy  Renner). Un film ce se anunță a fi unul de succes. Un film in care noi nu știm cum să comunicăm cu ”ei” iar ”ei” nu știu cum sa comunice cu noi, sa cădem la o intelegere, care-i bun, care-i rau, d-astea… probleme ”PiaRicești”.

Neapărat de vazut. Eu am fost acolo! Dark Side! 🙂

Le-am dat o mână de ajutor

Poster CC.indd

Articol inspirat si scris pentru SuperBlog 2016 – fall edition.

sursa foto (featured image): bbc,com

2 Replies to “Tăcerea e de Aur in noul film SF, Arrival. Sau Nu. :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.