Hai cu mine sa afli ce inseamna cu adevarat VINUL! Spune NU vinului cu cola! :)

Au trecut vremurile in care imi turnam in cană… vin cu niște cola. Vin cu cola. Cum dracu suna asta?! E blasfemie curata! Mi-e rușine de ”acel eu” din acea perioada a vinului cu cola, recunosc. Ca să mă scot, in apărarea mea pot spune ca am baut vin încă din fragedă pruncie (dacă imi este ingăduit). Mai luam eu cate o gura de la unul-altul pe la vreo petrecere de-aia din comunsim.

Mai venea câte un vecin cu damigeana de la țară și nu puteam sa nu fiu curios sa văd ce gust are. Stiu sigur că gustul m-a prins incă de la început, dar mai presus de toate mă prinsese toată tărășenia cu sifonul si vinul (până să apară cola). Imi plăcea cum preparam sifonul ”in house” cu capsule de CO2 și apă de puț. Puneai cam jumatate de pahar de vin (esență îi cum ziceau unii) si completai in jet cu sifon. Era wow pentru un pusti de nici 7 ani, ca mine.

Mie imi puneau vin, așa pe fundul paharului si completau cu sifon dar eram si eu MARE… Beam vin! 🙂 Mă simțeam important ca un om mare. Mi se parea asa ceva, cam cum era odata cu armata cum că ”armata te face bărbat”. Așa era la mine faza cu vinul si sfonul. 🙂

Am mai crescut ceva si intre timp experimentasem si faza cu ”facutul vinului” la țară. Imi placea cel mai mult cel roșu. Atunci a fost si momentul in care o dădusem pe cola cu vin. Sau vin cu cola. Oribil! Probabil ca era si ”vina” celui ce facuse vinul, caci nu avea un gust prea bun, si atunci completai cu… cola. Nașpa!

Am trecut si de această fază rușinoasa a vieții si am inceput sa prețuiesc vinul asa cum se cuvine, dupa ce am baut un vin bun si am vorbit despre tot ce insemna arta si cultura vinului cu un om drag mie. Atunci a fost Momentul Zero, momentul in care am descoperit cu adevarat gustul vinului si ceea ce inseamnă el.

Mai mult decât un lichid auriu, roșu sau roze. Vinul este cu mult mai mult. Tot ce se intampla in jurul vinului capătă o aură de legendă iar oamenii ce ințeleg cu adevărat VINUL devin unii dintre cei mai frumoși oameni pe care-i poți cunoaște in viața asta. Pe bune!

Nu sunt un fin cunoscător al vinurilor, dar lucrez la asta. Si cum altfel aș putea s-o fac mai bine decât mergând în perioada 25-27 octombrie la Târgul de Vinuri Goodwine de la Bucuresti. Este cel mai important eveniment de acest fel, devenind si crescând atat de mare in cei 8 ani de existenta. Eveniment facebook aici.

Cum îți sună 140 de expozanți? Pe 3000 de metri pătrati, la Romexpo! (Pavilionul C1)

Voi merge acolo, voi aduna pic cu pic (bineinteles ca voi degusta) licorile si poveștile oamenilor, încercând să ma desăvârșsc ca un bun cunoscator al vinului. Știu, e nevoie de timp si experiențe in preajma vinului. ”Microbul” îl am, evenimente sunt, vinuri bune continuam sa producem. Viitorul sună in continuare destul de bine. 🙂

Voi fi acolo asteptand niste prieteni cu care mi-am dat intalnire, tocmai pentru a-i face sa inteleaga ce-i cu toata tărășenia asta cu vinul. Sa-l prețuiască și să vadă pe viu cum se țes intrigi si povești in jurul vinurilor. Mai mult decat atat, imi doresc sa cunosc oamenii și podgoriile de unde vin cu vinul (daca mi se permite) 🙂 pentru ca mai apoi sa merg in zonele respective, sa călătoresc practic, si să simt vinul la el acasă.

Este vremea pentru mine ca adevaratul Drum al Vinului sa înceapa acum!
Si te invit alături de mine! Un vin bun nu se bea singur ci in compania oamenilor frumoși! 🙂

Tudorane, se aude?! 😉

vin

Participanti: (sursa facebook)

Participanți:
AGRICOLA ȘTIRBEY
ALCOVIN
AMFITEATRU VITIS
ASOC. MICILOR PRODUCĂTORI REP. MOLDOVA
AVINCIS
AZOC BIB
BANEMI
BARZA ALBĂ
BUDUREASCA
CHAMPAGNE BOUTIQUE
CRAMA CEPTURA
CRAMA HERMEZIU
CRAMA HISTRIA
CRAMA GÂRBOIU
CRAMA LILIAC
CRAMA OPRIȘOR
CRAMA RĂTEȘTI
CRAMA TATA ȘI FIUL
CRAMELE HALEWOOD
CRAMELE RECAȘ: GONZALES BYASS; AGRICOLA MASSI
CRICOVA
DELIANA CAFÉ
DIVIN CĂLĂRAȘI
DOMENIUL BOGDAN
DOMENIILE OSTROV
DOMENIILE TOHANI
DOMENIILE SÂMBUREȘTI
DOMENIUL VLĂDOI
ENOMATIC
GIULIANO TARTUFI
JIDVEI
LA FINCA ALIOLI
OLD TEAM DISTRIBUTION
OLD TEAM DISTRIBUTION/MAGAZIN DE VINURI
PIVNIȚELE THEODOROS
PURCARI
REWINE
ROMWINE
SKIN
SODINAL
STAND ITALIA
VALDO INVEST
VIA VITICOLA SARICA NICULIȚEL
VIN&CO
VINĂRIA DAC
VINARTE
VINCON VRANCEA
VIP CORNER
VITIS METAMORFOSIS
WINE OF MOLDOVA

Program evenimente:

Vineri 25 Noiembrie 2016

13 30: AC Nielsen – Prezentare Piața de Vinuri din România – Sala Sadoveanu
15 00: ETICHETE FLEXO – Ultimele tendințe în Packaging și Marketing de Vin – Sala Sadoveanu
17 00: CRAMELE RECAȘ Masterclass Hartley Smithers și Nora Iriarte – Sala Sadoveanu

Sâmbătă 26 Noiembrie 2016

12 00: Masterclass Avincis – Sala Sadoveanu
13 00: Wines of Moldova: Masterclass Vinuri Premium din Republica Moldova – Sala Eminescu
14 00: Masterclass Gonzalez Byass (Spania) – Sala Sadoveanu
15 00: Masterclass șampanie Gosset si cognac Frapin: Sommelier Sergiu Nedelea – Sala Eminescu
16 00: Masterclass Cognac și Calvados Lauret Jouffe – Sala Sadoveanu

Duminică 27 Noiembrie 2016

12 00: Masterclass Agricola Masi – Sala Sadoveanu

Accesul la GoodWine 2016 se face pe bază de bilete și ai 2 opțiuni: fie optezi pentru biletul standard în valoare de 30 de lei/zi care îți oferă șansa să deguști diverse sortimente de vinuri de la producători interni și externi, fie optezi pentru biletul VIP. Acesta costă 70 de lei/zi și îți oferă posibilitatea de a degusta șampanie, cognac și vinuri superpremium românești și străine. Indiferent de alegere, biletele vor putea fi achiziționate de la intrare.

One Reply to “Hai cu mine sa afli ce inseamna cu adevarat VINUL! Spune NU vinului cu cola! :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.