The Accountant sau Tu știi ce mai face Contabilul tău?

Se spune ca meseria de contabil este una dintre cele mai plictisioare. Nu stiu exact cine spune asta, dar o spun eu. Daca nu ”te prinde”, degeaba o dai tu cu scoli si tot felul de pregatiri ca nu o sa-ti intre pe sub piele, dar nici nu te lasa sa mori de foame. Dimpotriva.

Filmul nu ma convinsese din posterul prezentat. Iar Ben Affleck m-a dezamagit in rolul lui Batman cel Grăsuț. Mai ții minte cum ii venea pe față masca aia? 🙂 In fine, aici joaca rolul unui contabil ce o arde cu sume si bugete dubioase, dar care atat noaptea cat si ziua, sau cand situatia o cere, devine jutitiarul de tip Chuck Norris si Bruce Willis. Un fel de  2 in 1 dar destul de convingator. Scenele de actiune imi par foarte misto realizate, iar Ben arata bine cand e nervos, in filmul asta.

Mult mai convingator decat, de exemplu, Keanu Reeves in John Wick. Film in care Keanu imi pare un pic cam depașit, iar miscarile lui de baiat dur, nu ma conving. Atunci de ce se face si o continuare? Hello, imi zice si mie cineva?!

Revenind la contabilul nostru retardat (si asta e pe bune, in film) face o echipa dubioasa cu fătuca aia, cu o față si mai dubioasa dar o tot distribuie ăștia prin filme aiurea, Anna Kendrick. Ben contabilul, i-ar putea fi lejer tată, noroc ca nu se infiripă mai nimic intre ei (spoiler alert, da).

Apropo de fețe dubioase, nu puteam sa nu amintesc de Regele Fețelor Dubioase, rătăcitul din A Treia Planeta de la Soare, John Lithgow, care de cand s-a lasat de comedie o arde numai cu personaje dubioase, malefice, psihotice, ca deh! daca așa îi este fața de scenă, ce sa facă altceva? Ti-l imaginezi casier la Cora? 🙂

Un film misto. Antrenant, usor previzibil pe alocuri si imprevizibil in mare parte. Isi merita nota de 7.5 pe IMDB, pentru poveste atipica. L-as revedea peste un an, mai mult ca sigur. Dar pana atunci, ai grija la contabilul sau contabila ta si nu pune botul cand iti spune ca e DOAR un umil contabil ce incerca sa-ti tina cifrele sub control.

Tu știi ce mai face contabilul tău? 🙂

Trailer si Poster, colea:

 

MV5BNDc5Mzg2NTYxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQ2ODAwOTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

foto credit: imdb

One Reply to “The Accountant sau Tu știi ce mai face Contabilul tău?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *