Frigiderul Viitorului “se intampla” chiar ACUM!

full-fridge-1729679_1280Inca de la inceput vreau sa subliniez faptul ca-mi doresc ca majoritatea frigiderelor sa devina mai inteligente putin. Nu ca acum ar fi proaste si cu un IQ modest, Doamne-Fereste! nu vreau sa ma bag in gura frigiderelor! Iti dai seama ce iures s-ar porni pe retelele de socializare daca ar afla ca le-am facut um pic… inapoiate?

Imi doresc de la un viitor frigider nu mai fie doar o cutie frumos desenata si colorata, iar in spate sa se ascunda vestita grila cu freon si motoras la baza. Sa se mai reinventeze putin si designul, iluminarea sa nu mai fie doar de la un singur bec sau led, cand o bagheta sau linii cu leduri in interior ar fi mult mai eficente, si altfel ar fi cand imi deschid frigiderul si mancarea mi se infatiseaza mai ceva ca-n fotografiile de stock de la supermarket sau de pe site-urile culinare. Pofta va veni, privind!

Una e sa vezi o ciorbita in umbra, careia nu i se vad culorile legumelor si alta este sa vezi o ciorbita colorata, frumoasa si gatita care iti sopteste imbietor sa te infrupti din ea, chiar si asa rece cum e. 🙂 Sau cand ai alte chestii prin frigider si iti obtureaza singurul bec existent si care oricat de bine pozitionat si luminos ar fi, tot se va gasi ceva care sa-l obtureze, trimitand restul frigiderului “into darkness” (daca ar fi sa mai iau dupa Star Trek) sau “in the Dark Side” (vezi StarWars). Totusi, nu-mi doresc sa bag mana pe-acolo cu frica de a-l apuca pe Darth Vader de trompa. Pentru ca “Laser, frate!” si “mana lipsa” nu-mi prieste. 🙂

Si daca tot vorbesc de frigidere ale viitorului (apropiat), tot suntem in plina era a dezvoltarii aplicatiilor pe smartphone, chiar imi doresc o aplicatie care sa-mi spuna sau sa-mi mai arate ce fac berile mele din frigider, pe care tocmai ce le-am pus la rece de vreo 5 minute. Stii ce zic? Cand esti insetat si ti-e pofta de o bere rece, numai ca la magazin aveau doar calda si le aduci in casa si le pui la racit, numai ca nu mai ai rabdare sa se raceasca mai repede si tot faci drumuri la frigider in speranta ca s-au racit. Le pui si in congelator in speranta ca se vor raci mai repede, dar nu vrei sa inghete prea tare si iti poti pune un reminder sau o alarma care sa strige dupa tine cand berile au ajuns la temperatura dorita. Ei, am dreptate?

Pai n-ar fi misto sa stai pe terasa sau pe canapea, si sa ai o aplicatie cu iFrigider sau FrigiApp, gen, cu un widget care sa-ti arate in orice moment  care mai e temperatura berii? Sau sa stii cand inghetata de la congelator e numai buna de mancat, pentru ca intr-o zi torida de vara cand o cumperi de la magazin, ajungi cu ea aproape topita complet sau atat de moale incat nu mai e… inghetata?

Mai mult, as avea nevoie de o aplicatie a frigiderului meu inteligent care sa-mi spuna care mai e statusul alimentelor mele si sa mergem pe regula FIFO (first in, first out) sa nu cumva sa ma trezesc cu alimente de care am uitat, alterandu-se pe acolo si antrenand un miros ce nu face cinste niciunui frigider.

Daca tot a venit partea cu mirosuri, stim cu toti ca se intampla ca uneori sa avem parte de niste mirosuri ce sunt “de-acolo” si nici nu ar trebui sa existe acolo. Cam greu de scos astfel de mirosuri cu vestita paine inmuiata in apa si pusa intr-o cana ca sa absoarba mirosurile neplacute. Imi doresc sa se poata evacua aceste mirosuri cumva, prin extragerea aerului si introducere de aer proaspat. Un aer recirculant, curatat, improspatat. Fara odorizante, desigur. Cum ar fi sa ne punem un bradut odorizant, de masina, in frigider?

Nu neg ca viitorul de care amintesc exista deja, dar probabil ca nu este accesibil decat catorva oameni cu dare de mana, dar incerc prin prezentul articol sa impulsionez putin miscarea asta, sa se intample lucrurile un pic mai repede, pentru ca inevitabil va veni si vremea lor la un moment dat. Deci, de ce n-ar fi acum momentul acela?

In incheiere, ce n-as da ca dimineata cand intru in bucatarie, pe un afisaj al frigiderului sa-mi apara o fata care sa-mi spuna care-i starea vremii, cele mai noi stiri si ce am de facut in ziua respectiva. Bineinteles, ca atunci cand va intra sotia, frigiderul va comuta automat pe un barbat bine lucrat la sala, cu voce hotarata si care va transmite ultimele tendinte din moda, unghii, cupoane de reduceri la imbracaminte etc.

Viitorul, cu siguranta, va arata mult mai bine! Cu sau fara fata de pe frigider. 🙂

photo credit: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *