Inspectoru' Dubstep

De ce m-am lăsat de DSLR si am trecut la Mirrorless? (II)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

(prima parte a povestii este AICI)

Cu banii de pe el si de pe obiective mi-am luat Samsungul. De ce Samsung si nu Olympus, Fuji, Lumix, Sony, Canon sau Nikon? Nu stiu, asa am rezonat eu cu Samsungul. Si cu pretul in functie de ceea ce oferea.

Asa am aflat ca pot sa-mi incarc camera direct cu un incarcator cu microUSB fara a mai scoate acumulatorul (astfel mi-am mai luat un acumulator nou de la”chineji” cu numai  30 lei), am un obiectiv 18-55mm cu stabilizare optica ce isi face al naibii de bine treaba (cu mult mai bine decat la Canon!!!), am un ecran rabatabil SuperAMOLED ce-mi permite fotografierea la nivelul solului cat si deasupra capului pentru ca pot privi direct pe ecranul ce se misca pe mai multe axe.

In plus, pot avea conexiune wifi cu smartphone-ul si sa vad pe ecranul smartului ceea ce vede aparatul foto si sa-l folosesc ca un Remote Control. Asa am facut, de exemplu, fotografii in inghesuiala de la parada de 1 decembrie 2016, Eu tineam aparatul sus, deasupra multimii iar fii-mea facea fotografiile cu smartul in mana. 🙂

Poti share-ui direct de pe aparat (daca il legi la o retea wifi) pe facebook, in youtube sau un cloud. Cat de tare e asta? Asa cum poti transfera foarte simplu fotografiile de pe camera intr-un smartphone/tableta si invers. Are un buton de WIFI direct. Genial! Mai adauga la asta ca un mega plus, ca are si unul dintre cei mai mari senzori foto. Un pic peste 20 de megapixeli iar dimensiunile sunt considerabil mai mari decat la undele DSLR-uri de top.

Filmare cu sunet stereo (doua microfoane) FullHD (nici nu trebuie 4K pentru ca e complicat cu atat de multa informatie in post-procesare; am filmare 4K pe smartphone :P). Filmare care poate fi normala sau de tip Timelaspe cu trei trepte de regala a vitezei cu care doresti sa filmezi. Blitz-ul este detasabil. Vine intr-o cutiuta mica de plastic si il montezi cand ai nevoie de el. Simplu.

Suna bine? Normal. Sa vezi si cum se vede! 🙂 AICI gasesti exemple foto, daca esti interesat.

Imi mai doresc un obiectiv fix pentru el, un 45mm si unul de zoom mare. Am uitat sa spun ca vine si cu licenta de Lightroom in pachet. Atat.

Negru, Maro, Alb? Cu piele. Hmm… Un Classic aratos. 🙂

Samsung NX300. Atat.

 

Samsung_NX_300_Digital_Camera_909669OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments

3 thoughts on “De ce m-am lăsat de DSLR si am trecut la Mirrorless? (II)

  1. Problema cu mirrorless-urile e ca obiectivele sunt mult mai scumpe fata de cele pentru dslr-uri. Si ce faci cand ai investit in 3-4 obiective pentru dslr? Mie mi-ar fi tare greu sa renunt la dslr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *