Fences – Filmul lui Denzel care m-ar fi prins daca nu era asa cuminte

Pentru asteptarile mele a fost un film slabut, ma asteptam la mai mult. Jocul actorilor este bun, foarte bun pentru niste dialoguri care se petrec in curtea din spate a casei si in care gardul la care se tot lucreaza este un laitmotiv important. Bine, nu chiar atat de important dar subliniaza ceva, atrage atentia constant si in final isi are apogeul, cand totul se termina.

Fences este poveste unor oameni de culoare din anii ’50 cu problemele de atunci pe care le aveau si pe care si le faceau si singuri in lipsa de distractie. Denzel e capul familiei si se tot mandreste cum are el grija de familia asta formata din el, ea (Rose), un baiat destul de mare (15-16 ani) care sta cu ei si din care reiese ca este numai al ei (e posibil sa nu fie asa, dar nu m-am mai urnit sa caut); un alt baiat pe la 34 ani care este numai al lui (Denzel – Troy) si care tot o arde aiurea, crezand ca va ajunge muzician dar nefacanad altceva decat sa-i ceara bani lu’ ta-su cu imprumut; o fetita care va veni ulterior (spoiler!) si care va fi numai a lui (facuta cu o amanta), fetita ce va fi in final a amandurora (mama naturala moare la nastere), iar daca mai plusam cu fratele Gabe care nu mai era pe craca lui din cauza de participant la al Doilea Razboi Mondial si care cu ajutorul venitului lui isi cam faceau astia viata, reiese un film interesant in dialoguri.

Troy mai are un prieten foarte bun cu care isi mai impartasese una-alta, fie amintiri, fie planuri. Gabe, in schimb, in nebunia lui m-a impresionat, m-a impresionat si actorul ce a jucat acest personaj si pe care l-am recunoscut in prietenul lui Forest Gump, Bubba. Desi au trecut multi ani peste el, sa mor daca s-a schimbat prea mult 🙂 Bubba, the Shrimp, isi joaca bine bucatile lui.

Fences este un film de vazut cand nu ai ce face doua ore cu viata ta, cand nu vrei sa vezi un film prea profund, dar si cand te-ai saturat de ”sefeuri”. Un film pe Pamant, un film in care jocul actorilor face tot filmul. Nu te astepta sa vezi prea multe imagini din anii ’50. Este un altfel de film, si trebuie vazut ca atare, cu asteptarile astea.

Are nota bunicica pe IMDb. 7.6. Probabil ca este data de nostalgici, de cei care s-au sarurat de filme comerciale americane. Nu e un film comercial, e un film despre viata. Nici exagerat, dar nici cuminte. E… acolo.

MV5BOTg0Nzc1NjA0MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTcyNDQ0MDI@._V1_SY1000_CR0,0,639,1000_AL_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *