Sustin Campionatul de Bine… ca sa fie Bine! Fa-o si Tu!

Am creat clipul de mai sus pentru a sublinia faptul ca sunt alaturi de cei ce participa la Campionatul de Bine, cat si de cei ce au creat acesta frumoasa si interesanta competitie. Important este ca toata lumea sa partcipe, si cand zic TOATA LUMEA ma refer in special la cei ce pot dona orice suma de bani (incepand de la numai 5 lei), pentru ca fara ei, Campionatul de Bine nu ar mai fi… campionat, nu? 🙂 Banii sunt pentru ONG-uri din Romania si sunt neimpozabili!

Ma bucur ca sunt blogger! De ce? Pentru ca astfel am auzit de acest Campionat de Bine. Ce, bine! 🙂 Sunt client BCR, dar de la ei nu am auzit nimic, noroc cu blogosfera. Traiasca blogosfera si oamenii frumosi ce se invart in ea!

Campionatul de Bine, care se desfășoară în perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, este o competiție pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din România, găzduită, organizată și implementată de Bursa Binelui. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x numar de donatori unici.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

Recent au fost aleși finaliștii Campionatului de Bine, în număr total de 42 de proiecte. Fiecare finalist luptă acum pentru a strânge donații și a se situa până pe 15 februarie 2017, inclusiv, pe una dintre primele 3 poziții.” (Blogal Initiative)

Ma bucur, de asemnenea, ca facand parte din acest proiect, am avut posibilitatea sa vad participantii, sa observ, sa analizez si sa imi dau seama de cata nevoie de BINE au toti acei oameni. Este multa tristete, dar exista Speranta. Iar dincoace de Speranta sunt oamenii. Oamenii-oameni. Nu cei de acolo, de sus, din politic care nu stiu decat sa traga cat mai mult ”spuza pe turta lor”, ca sa ma exprim elegant, pentru ca nu vreau sa intru in amanunte si polemici pe-aici.

Oamenii-oameni ce sunt implicati trup si suflet, oamenii-oameni care doneaza si ajuta cu ce pot, bloggerii-oameni care dincolo de a trambita pe canalele de socil-media, vin cu tot ce au mai bun si dau tot ceea ce pot ca mesajul sa ajunga la cat mai multi astfel de oameni-oameni. Este frumos cand se intampla astfel de lucruri, iar competitia este doar o calea de porni astfel de lucururi si de a le indrepta in directia potrivita, pentru acici toti cei implicati au de castigat. Cei cu nevoi sunt ajutati, ar celor implicati li se vor intoarce inzecit faptele bune facute. Este despre a ajuta, atunci cand poti!

Din cele 42 de proiecte, mi-a fost destul de greu sa aleg un poiect despre care sa scriu si sa-l sustin prin prezentul articol, pentru ca toate necesita atentie, timp si implicare emotionala. Am sa amintesc (ca sa nu fiu pus in situatia de a alege propriu-zis, pentru ca eu le-as alege pe toate) de ”Salveaza o viata cu 5 lei”.

”Fundatia Bucuria Darului este organizatia din Brasov care “spala de umilinte si pune la masa oamenii sarmani”.

Zi de zi oferim gratuit un pranz cald celor 300 de persoane cu venituri mici care au nevoie de sprijinul nostru. Printre ei intalnim familii cu copii multi, oameni singuri care si-au pierdut locul de munca, orfani care nu au reusit sa se integreze in campul muncii, batrani bolnavi care nu mai au nici un ajutor si care nu pot sa isi mai gateasca, oameni ai strazii.

Pentru ei incercam sa gasim solutii oferindu-le  suport pentru a-si gasi un loc stabil de munca sau integrandu-i  in activitatea cantinei prin voluntariat. Asa le oferim o sansa reala de a-si dobandi demnitatea si increderea in sine.” (preluare descriere de pe Bursa Binelui)

Intra si tu pe Bursa Binelui, gaseste un participant  sau mai multi, doneaza pentru el/ei, pentru ca ajutand vei face si iti vei face un bine. Cand e rost de bine, de ce sa nu actionam? Cu cat mai multi cu atat mai bine, nu? 🙂

cover

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.