Întoarce-te acasă! Marea noastră te cheamă la ea – Hotel Aurora Mamaia

Totul a început cu o negociere între noi, cei 10 prieteni buni, în ce loc să mergem la mare. Se întâmpla anul trecut, in 2016. Suntem o gașcă de buni prieteni ce ne știm de o viață, parcă, adică de vreo 20-25 de ani, noi având vârste de puțin peste 30 de ani. Unii cu copii, alții nu. În total 16, cu tot cu cei mici. Suntem un mix reușit de oameni, care ne acceptăm atât de bine și ne completăm când este nevoie, încât reușim să facem anual cel puțin o vacanță la mare și una la munte, cu toții. Ieșirile la grătar nu le mai  pun la socoteală. 🙂

Ei bine, după ceva peripeții în anii trecuți pe la bulgari și pe la greci, de care nu vreau să amintesc, le-am propus o idee ce avea sa devină genial de bună, să ne revoluționeze vacanța: să revenim pe plaiurile natale și să ne petrecem vacanța de vară de la mare, chiar la noi in țară. Să mergem așa pe melancolie, căci până la urmă atât la bulgari, cât si la greci dădeam de români la tot pasul.  Raspunsul lor?

“Du-te mă de-aici, unde să mergem? Nu știi că la noi e mai scump decât ce e afară? Și serviciile proaste… Știi că eu le zic in față nu am rețineri dacă ceva nu este așa cum ar trebui să fie! Unde o să mâncăm? Ce să mai vedem?”

Dar le-am dat peste nas, grav. Cum eu eram cel care mai avusese tangențe cu turismul, m-am oferit să organizez escapada. Cum nu eram ”targhetați” pe Vama Veche, ne-am pus de comun acord sa mergem in stațiunea Cea mai Cea de pe la noi: Cap Aurora! 😀 He-he-he… Glumesc, desigur. N-am nimic cu Cap Aurora, dar Mamaia, este cea mai tare. Si acolo TREBUIA să mergem, dacă ne doream distracție fără limite.


Noroc ca am prieteni bloggeri si am plecat urechea si la ei, din 10 hoteluri de pe listă, am taiat cinci, apoi trei iar marele câștigător a fost, după cum ai aflat deja, Hotel Aurora Mamaia! La câțiva pași de Aqua Magic!

De ce am ales Hotel Aurora**? Pentru că în ciuda a numai două stele (un fel de doua stele, dar spre trei – Superior) este un hotel old-school îmbracat in haine noi. Cum căutam feelingul de altădată, am vrut un astfel de hotel, cu servicii bune, dar și HOTEL CU PISCINĂ!

06-300x201
Prea puține hoteluri de la noi au piscină, iar cum pisicina e data de curând in folosință, arată foarte-foarte bine, cu dușuri ingenios mascate, cocktail bar, muzică, Aqua Gym si animație pentru copii și destule șezlonguri. Ce poate fi mai mișto ca intr-o zi în care vântul bate foarte tare pe plajă și nu este chiar safe pentru copii, să stai pe marginea piscinei și să mai citești o carte in timp ce copiii se bălăcesc la doi pași de tine? Distracție la piscină! Părinții știu de ce. 🙂

Prețul? Păi, dacă ne-am decis să stăm șapte nopți la Hotel Aurora, m-am gândit că în caz că vom avea regrete, prețul să fie unul ușor de acceptat. Deci, am optat pentru cazare cu demi-pensiune pentru că ne doream să mâncăm și la restaurantele din zonă să mai schimbăm peisajul, d-astea. Aveam să aflăm, la final, că am plătit un preț corect. Bravo, Aurora!

Ajunși la mare, pe blvd-ul Mamaia, nu m-am putut abține să nu strig in gura mare: SALUT, BĂTRÂNE TOMIS! ca Dem Rădulescu in filmul BD, ocazie cu care mai mulți trecători s-au uitat mirați la mine, fiind la un stop cu mașina. 🙂

La hotel, cazarea a fost piece-of-cake cum ar zice grecul antic, contrar a ceea ce ne așteptam. Așa că ne-am parcat mașinile in Parcarea cu Plată de lângă hotel (parcă 10 lei pe zi), care aparține Primăriei Constanța. Ieftinache, cum ar zice românul de rând care plătea și câte 25-30 lei pe zi pentru parcare la bulgari. Ei, cum e, acum?

Hotelul, ne-a surprins plăcut incă de când am intrat. Arăta foarte bine, deși era multă vânzoleală, dat fiind faptul că este un hotel destul de mare, cu peste 340 de camere duble, in cele 10 etaje ale sale, deservite de trei lifturi rapide și moderne. Noi ne așteptam să găsim multe elemente comuniste și chiar făcusem pariuri să căutam aceste elemente din anii de demult. Bă, nu am găsit. In afara de cladiri, care sunt renovate frumos, și amintesc de arhitectura de atunci, NIMIC.

Așa că am început să punem pariuri, căutand nod in papură, pe chestii ce ne-ar deranja: prea puține locuri pe șezlonguri, prea scumpă berea la bar, prea multă bataie de cap cu masa, puține mese, semnal slab la TV, curățenie precară in camere etc.

SURPRIZĂ! Noi am făcut pariurile, dar nu am avut ce reproșa. Desigur, la un hotel așa de mare este normal să fie și nemulțumiți, dar asta se intampla oriunde in lume și mai depinde si de noroc, de karma, personal etc. Nota 10 din puctul ăsta de vedere! 

aquagym

Să mai amintesc si de faptul că cei mici au putut să se uite la programe TV pentru copii în limba română? Păi, după atâtea vacanțe în care aveau programe in bulgară, germană, rusă și greacă, era timpul să mai audă și românește, nu?

”Ia să vezi cum o sa fie cu netul!” era una dintre bucățile alea de scepticism, DAR pe lângă faptul că era acoperire extrem de bună in tot complexul (inclusiv holuri si zona piscină), țin să amintesc că eram în România și fiecare avea netul lui pe rețeaua ce o folosea și, deci, net gârlă fără a avea frică de Roaming. Iar după câteva experiențe destul de costisitoare cu Roamingul, dar și cu viteze extrem de mici pe WIFI,  acum eram in Paradisul Internetului! România rulz, cum ar zice englezul sau bulz, cum ar zice ardelanul. 🙂

Avem rezervare deja pentru 2017, că de-abia ni s-a deschis apetitul și vrem să (re)vedem multe alte atracții din zonă: Plaja Corbu, Pădurea Letea, fantastica Gura Portiței si Delta Dunării, Cetatea Histria, Cheile Dobrogei sau Peștera Limanu.

sigla-logo-aurora-300x131

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

One Reply to “Întoarce-te acasă! Marea noastră te cheamă la ea – Hotel Aurora Mamaia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.