#MâncareCuNotificare de la Șervețel și Caroli – o poveste Ștrupfistico-Fantastică Adevărată

De când am devenit Tata-Ștrumpf, adică de vreo 10 ani și ceva, viața mi s-a schimbat profund atat mie cât și ștrumpfo-familiei. Mama-Ștrumpf sau ȘtrumfoMami cum se mai alintă ea, a dat naștere unui Bebe-Ștrumpf care era de fapt o Fetiță-Ștrumpfiță de toată frumusețea, chiar dacă la inceput era cam cheală. 🙂 Na, nu toți ne naștem ȘtrumpfoRockeri. Părul vine pe urmă.

Sunt Ștrumpful cel Blogger și o să relatez câteva aspecte din viața noastră, a ștrumpfilor, chiar aici.

Fetița-Ștrumpfița creștea intr-o zi cât alți BebeȘtrumpf in aceeași zi, pentru că toți ne doream ca ei să mănânce cât mai ștrumpfo-sănătos, să nu mănânce cine-știe-ce ștrumpfo-bazaconii. Oricum, ștrumpfii nu cresc prea mari de înălțime comparativ cu gargameii, sau Garagamelul, că-i doar unul. Sunt aproape cât azraeii, doar că-s albaștrii și plini de viață (Azrael este motanul lui Gargamel din altă mamă, n.r. ștrumpf). Culoarea bleu este naturală, dar faptul că-s plini de viață, li se trage exact de la faptul ca ștrumpfo-petrec toată ziua muncind și mâncând cât mai sănatos.

Am să vă povestesc cum am reușit să avem mâncare proaspătă toată ziua și cum reușim să o păstrăm așa pentru a ne da energia aia Ștrumpfistico-Fantastică. Ștrumpful cel Inteligent era cel care crease toate ștrumpfo-gadgeturile din Orașul Ștrumpfesc. Iar Ștrumpful DregeTot, în strânsă colaborare cu Ștrumpful cel Harnic puseseră in practică tot ce inventase Ștrumpful cu Creier aka Inteligentul.

Într-o zi Ștrumful din Seria Filmelor și Pentru că Automobile, pe scurt Ștrumpful Paul Walker, cel care asigură tot transportul in Orașul Ștrumpfesc, a avut o pană cu ștrumpfo-mașina de ștrumpfo-mezeluri. Cum el este foarte rapid, atât din fire și cât și din seria filmelor, asigură un transport rapid al ștrumpfo-mezelurilor de la Caroli (da, avem contract cu ei grație prieteniei de-o viață cu Șervețel, CEO-ul Caroli) astfel încât acestea să ajungă la fel de ștrumpfo-proaspete cum au ieșit pe poarta fabricii.

Cum aminteam, în acea zi s-a întâmplat o pană cu mașina, iar cum Ștrumpful DregeTot avea treabă cu Smiley Ștrumpful Cântăcios că tocmai își lansa primul ștrumpfo-vlog pe Ștrumpf-YouTube, și nu știa cum să se filmeze singur (obișnuit fiind ca el să fie filmat de alții), Ștrumpful Paul Walker nu a reușit să schimbe o amărâtă de ștrumpfo-roată, iar toate ștrumpfo-mezelurile aveau de stat mai mult timp in ștrumpfo-mașină decât era prevăzut, riscând să se strice.

L-a chemat în ajutor pe Șervețel să-l asiste de urgență. Super-Șervețel a venit val-vârtej cu mașina aia făcută dintr-o chiflă, castraveți, salată, mezeluri și măsline, stârnind un val de ”apă-n gură” în tot orașul, facându-i pe toți ștrumpfii să se îndrepte spre locul cu pricina, ca niște zombie-pofticioși.

Ștrumpful cel Brad Pitt, a crezut că se toarnă partea a doua din Ștrumpfo-War World Z și și-a luat cei douăzeci de ștrumpfo-copii făcuți și înfiați cu Ștrumpfina-Angelina, și-a luat și ștrumpfo-amanta și a fugit colo sus pe ștrumpfo-dealul Semenic. Da, îi tot un munte, da-i mai mic, cum ar zice Ștrumpfii Fără Zahăr (vezi piesa cu dealul Polonic, n.r. ștrumpf).

Deci, cu mașina nu o puteau rezolva și ca să stopeze cumva valul albăstrui ce se tot apropia amenințător de mașina lui chifloasă, Șervețel a dat sfoară-n oraș printr-un haștag cu puternic impact emoțional: #SalamLaToatăLumea

Ștrumpful cel Manelist erau în extaz, indus in eroare de puternicul mesaj ce includea SalamForAll. ”În sfârșit valoarea mea, valoarea mea, va fi ștrumpfo-recunoscută! Se știe!” iși zise el, lui, insuși, cumva… 😉

Cum, Șervețel, o să le dai la toți, toate salamurile? Păi, dacă s-au stricat? întrebă plin de ștrumpfo-indignare Ștrumpful cel Paul Walker.
Nu, fratele meu Paul cel Ștrumpf, răspunse Șervețel. Salamurile sunt bune, proaspete. Cum ne dăm seama de asta? Păi, ia uite ce ne-a trăznit mintea, mie și lui Ștrumpful cel Isteț, că a fost într-un internship la noi la Caroli și a avut numai idei super-ștrumfești.
– Da, cum vă dați seama? Pentru că salam, și pentru că depreciere?! bolborosi ceva Ștrumpful cel Paul Walker.
– Ia uite, aici pe salamul Semenic Extra de la Caroli am pus o eticheta inovatoare, inteligentă, supranumită și Carolimetrul Termic, care te notifică dacă produsul nu este păstrat la temperatura optimă. Avem haștagul #MâncareCuNotificare ca să știi mai multe despre noi pe ștrumpfo-rețelele de socializare! Ne-am gândit la tot! N-ai văzut imaginea asta pe mașina ta?

carolimetru-termic-servetel

–  …? se întreba în sinea lui Ștrumpful cel Paul Walker.
–  Da, când eticheta cu cadran termosensibil este colorată in Galben e semn că produsul este la o temperatura de peste 8 grade și trebuie reamplasat la rece, la o temperatura de până la 2 grade, când cadranul termosensibil se va colora in Verde!
– Și, de ce nu a-ți pus culoare albastră?
– Pentru că este deja prea mult albastru în orașul vostru, nu crezi? Iar culoarea verde ce-ți inspira, Paule? Ia uite! Toate salamurile au culoare Verde, dar dacă vor mai sta aici până facem roata e posibil să treacă-n Galben, așa că vom împărți salamurile și mezelurile la toată lumea, să le mănânce sau să le ducă acasă.
– Ai dreptate, Șervețel! Grozavă idee!

Între timp toți ștrumpfii cei pofticioși, se adunaseră ca la ștrumfo-urs. Cei doi, Paul Walker cel Albăstrui și Șervețel cel Caroli, împărțeau deja în stânga și în dreapta mezelurile proaspete de la Caroli. Tot orașul era împânzit de mezeluri și mirosea atât de îmbietor încât nu știm sigur dacă nu cumva a atras atenția lui Gargamel și a motanului său, Azrael, deși la un moment dat a venit un Ștrumpf cel Mai Mare dintre Toți, ce părea chiar Gargamel sub acoperire.

Povestea nu se ștrumpfo-termină aici pentru că ea continuă în magazine. Și, ce este cu adevărat interesant, este chiar faptul că nu-i poveste. Salamul Semenic Extra de la Caroli chiar are acea etichetă termosensibilă de care amintea Șervețel.

Am primit de la Caroli, o informare:

”La Caroli Foods există o preocupare continuă pentru calitatea produselor și a proceselor.În acest sens noi monitorizăm continuu întreg lanțul frigorific al produselor- începem cu producția și ambalarea în fabrica noastră din Pitești, continuăm cu depozitele noastre din țară, în timpul transportului cu mașinile frigorifice proprii și terminăm cu verificarea vitrinelor frigorifice ale magazinelor partenere.

În plus, pentru a ne asigura că produsele noastre ajung în condiții optime la consumatori, distribuim produsele proprii doar către partenerii care înțeleg și respectă condițiile optime de depozitare și păstrare ale produselor Caroli Foods.

Ne pasă de consumatori și inovăm continuu produse de calitate și procese care aduc valoare în viața lor. În acest sens am avut grijă ca noile etichete inteligente cu ecran termosensibil, folosite de acum la Salamurile Semenic Extra Caroli, să nu crească prețul de vânzare al produselor.”

Ștrumpful cel Blogger Over and Out. Mă duc să bag un sandviș cu Salam Semenic Extra, pe Verde! Și eu, și Ștrumpfo-Fetița mea! Parol! 🙂

 

 

One Reply to “#MâncareCuNotificare de la Șervețel și Caroli – o poveste Ștrupfistico-Fantastică Adevărată”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.