Micile plăceri ale vieții se trag din credite mici și accesibile! (Telecredit.ro)

Mânat de o curiozitate care începuse să mă macine, datorată unui fapt petrecut de curând, mi-am propus să găsesc niște răspunsuri la întrebarile: Dacă te-aș împrumuta acum, cu o sumă de bani de până-n 2000 de lei, ai accepta-o dacă ar trebui să mi-o restitui in 30 de zile? Și, ce ai face cu ea?

Ce m-a apucat să fac un astfel de ”act de caritate”? Ce m-a determinat să ofer niște bani, fără dobândă? Practic ZERO DOBÂNDĂ! Păi, cine îți mai dă azi un împrumut rapid, fără să-ți ia dobândă? O sa vezi ca există o posibilitate, chiar la îndemâna ta. Dar, mai întâi să-ți povestesc ce-am pe suflet.

Într-una dintre zilele trecute, am văzut o ofertă extrem de bună la o bicicletă MTB, la Romexpo la un târg de biciclete. Aveam niște bani puși deoparte, dar nu îmi ajungeau. Până la ziua de salariu era cale lungă, atât de lungă de parcă cele 20 de zile care mă despărțeau de acea zi băteau orice teorie de-a lui Einstein și păreau se lungesc la două luni. Așa simți când iți dorești ceva… ACUM! Arzi, te frămânți să nu pierzi oferta, pentru că nu știi când mai pui mâna pe o astfel de redeucere de preț. In plus, târgul ține numai două zile! Cum te descurci de niște bani, rapid? 🙂

Ce te faci intr-unul din cazurile astea de #bolnavdupăoferte? Te împrumuți. Primii vizați? Rudele, apoi prietenii, cunoștințele etc. Ți-e și jenă, cumva, să ceri un împrumut pentru a-ți cumpăra ceva, oricât de OFERTĂ ar fi, dar trebuie să o spui celor la care apelezi, intr-un mod atât de ZEN încât să transmiți că produsul ăla îl iei Gratis, ce să mai, în plus banii pe care ți-i împrumută, cei 1500 lei, este o nimica toată: ”Ce, mă fac pe mine 1500-2000 de lei? Îi ai rapid înapoi, mă știi doar! Mă ajuți? Te rooog…” 🙂

Știi, oricum ai da-o, este un moment jenant dacă nu faci asta prea des și ți-a intrat ”în sânge” să faci lucrul acesta. Apar inevitabil situațiile, de genul: tata trebuie să aibă ceva bani, iar  dacă nu îi are vorbește și cu mama (nu, mama nu trebuie să știe!); of, a aflat: ”dar, ce vrei să-ți iei, mamă?”, ”o bicicletă, atâția bani?”, ”ah, ai rămas fără bani, păi salariul? nu-mi spune că…”, ”ia du-te și până la vecina Maria, întreab-o dacă nu are să ne dea 500 de lei până pe 25, că restul îi avem noi!”, ”te ajută, mama, cum nu… că o să ne ajuți și tu pe noi când noi nu vom mai putea…” etc.

Astea-s doar o parte minusculă, infimă, din situațiile prin care te vezi nevoit să treci doar ca să împrumuți niște bani pe termen scurt. Atât de scurt, încât toată lumea ar trebui să-ți ofere bani, nu? Asta simți. Cum ziceam, ofertele iți pot lua mințile. Nu mai amintesc de vreo problemă de sănătate, ceva urgent, dar nu vreau să intru acolo, este ceva mai delicat și vreau să păstrez un trend pozitiv, ca și când să împrumuți ar fi ceva pozitiv. Până la final, o să-ți dai seama că… este, dacă posibilitatea de avea o sumă de bani rapid, este chiar atât de la îndemână.

 


Revenind la bicicleta mea, și pus în tot felul de situații și încurcături jenante, am decis să rezolv altfel problema mea. Într-un mod elegant și al naibii de mișto. Mi-au sărit în ajutor prietenii mei, elef… bloggerii! 🙂 Nu, că nu au făcut ei o chetă pentru mine! Ei mi-au dat informația ce mi-a adus frumoasa biclă (vezi clipul de mai sus). Astfel, fericit fiind că am reușit, am început să întreb în stânga și-n dreapta, cum e să ai nevoie de un astfel de împrumut urgent pe termen scurt, pentru ce ți-ar trebui, cum l-ai folosi și cum l-ai restitui… mai ales dacă banii vin de la un prieten, care nu-ți ia dobândă, asta e clar.

Cum uneltele social-media imi erau mai la îndemână decât să trec si să mă văd cu o mulțime de persoane, răspunsurile au fost multe, dar o să aleg numai o parte dintre ele, păstrând anonimatul prietenilor și folosind un alt nume decât cel real, cât și felul firesc al fiecăruia de a se exprima și de a scrie.

Deci, Salut! Spune-mi, dacă te-aș împrumuta acum, cu o sumă de bani de până-n 2000 de lei, ai accepta-o dacă ar trebui să mi-o restitui in 30 de zile? Și, ce ai face cu ea? Apropo, ai dobândă Zero! Pe bune! 🙂

Mi-i dai mie? Cât? O mie de lei? Acuuum? Awww… Ce drăguuu… A, am înțeles că mi-i dai cu împrumut, nu faci acte de caritate. Ah, chiar aveam nevoie de niște bani că a venit căldura și vreau niste rochițe noi. Când poți să mi-i daaai? Cââând? A, in cel mult 25-30 de zile îi ai înapoi, că iau salariul! Vin să mi-i dai?Poop! XOXOXO”
(Cristiana, 25 ani, veșnic îndrăgostită de haine și, probabil, de mine)

”Frate, io de vreo 1500 lei aș avea nevoie. Nu e urgent, dar dacă îmi spui așa… Mi se activează dorințele ascunse și știi cum e Mara (soția, n.r.), că ea nu are la suflet sculele mele de pescuit. Păi, mi-aș lua două lansete noi, un mincioc mișto, că ăla vechi s-a rupt, sistem de avertizare, un set nou de lingurițe… Sunt multe de luat, bani să fie! In maxim 30 de zile să ți-i dau înapoi? Sigur, că-mi intră banii ăia… știi tu. Dar, nu am acum. Batem palma, Merci.”
(Dan, 36 ani, mare amator-profesionist de scule la pescuit-viteză)

”Nu, mamă, eu nu vreau mulți bani, dar uite că până vine pensia, as vrea vreo 400-500 de lei, că mereu este nevoie de niște bani pâna la pensia următoare. Ți-i dau, cum nu, mamă? Când vine poștărița cu pensia, te-am și sunat, mamă! Nu rămân eu datoare nimănui, nu știi? Mare nevoie am de niște bani să le iau nepoțeilor cadouri mai frumoase, mamă, că la banii pe care i-am oprit pentru ei… au pretenții mai mari, au crescut și ei, măi mamă, mă…”
(tanti Dumitrița, fără vârstă, vecină veche care mă mai ajută la curățenie, vorbind pe scara blocului, nu pe facebook, despre un împrumut și despre mamă)

”Ooo… fratelooo, de când faci din astea mă, că te știam mai zgârciob, așea… Cine ești tu? Moș Crăciun? A, trebuie să ți-i dau înapoi, știam eu ca nu… Hai, mă că glumesc, mă știi doar… Ce aș face cu ei? Nu pot să scriu aici că mi-e rușine, ha-ha-ha… 🙂 Păi, până la salariu as avea mare nevoie de vreo 1200 de lei ca să termin naibii foișorul ăla din curte, că s-a făcut cald și Oana (soția, n.r.) mă tot bate la cap. Așa poate scap de gura ei că-l termin mai repede! Hai Mandache, că a venti Primăvara! Te scot la un grătar? Stai să termin foișorul, mai întâi!”

(Marian, cca. 38 ani, mare amator de foișoare și grătar stropit din belșug cu bere)

”Nici că se putea mai bine, man. Am nevoie de niște bani AZI. Poți azi? De unde naiba știai tu că am nevoie de bani? Al dracului Zuckerberg ăsta, ți-a spus Facebook? … Nu? Băi, trebuie să-mi iau AZi, un costum și niște pantofi pentru o prezentare importantă și vreau să fiu impecabil. Dacă pun mâna pe clientul ăsta… ai de două ori valoare banilor înapoi, promit! Ah, ză mai zică cineva că D-zeu nu mă iubește! A, și tu mă iubești, dar înțelegi tu…”

(Radu, 37 ani, prieten bun din copilărie și corporatist convins, cu salariu mare, dar foarte cheltuitor)

”Nu-mi vine sa cred! Doua mii de lei? Adică, douăzeci de milioane de lei vechi? Am văzut ofertă la Xbox One și la un joc pe care mi-l doream de mult! Gând la gând cu bucurie, ca pâna la salariu ratam oferta. Acum e numai 600 de lei, și o să sară de 1200 lei. Cum fac, boss? Iar de restul îmi iau niște ochelari VR, mișto de tot!”
(Liviu, 32 ani, mega-jucător de Super Mario din fragedă pruncie, manager într-o companie)

”Hai, mă… mă faci să și plâng. Chiar aș avea nevoie de un astfel de ajutor finaciar. Of, la naiba… Suntem în 16, iar eu iau banii pe 30. Asta înseamnă să stau două săptămâni fără ochelari de vedere. O pereche bună, cu lentile de care-mi trebuiesc mie, costă pe la 800 de lei. Acum nu am banii ăștia, dar dacă mă poți ajuta, așa cum spui… Of, mă faci să plâng. Mulțumesc! Sigur, fără dobândă? Of…”
(Mădălina, cam 28 ani, fostă colegă de facultate cu care am rămas in relații bune)

”Ooo, cum e asta! Tocmai mă gândeam cum să scot naibii niște bani rapid, bro! Am găsit o oferta bună pentru la vară și trebuie să dau avansul pentru a face rezervarea. 1600 lei prima tranșă. Da, plec la greci și am găsit oferta perfectă pentru mine. Nici nu aveam de unde să mă împrumut… Deci, dobândă zero? Cum vine asta, bro?”

(Lăzăruț, 30 ani, vlogger de ocazie și călător de meserie)

”Băi, nu mă ispiti! Cine nu ar vrea bani până la salariu? De câte ori, nu uiți să plătești factura de telefon și te trezești că ai cheltuit și banii? Riști să-ți inchidă telefonul și să mai plătești și penalități. Un împrumut rapid, mic, așa până la salariu este perfect! Dar, ce, parcă dă cineva bani puțini fără dobândă! Se dau? Cine? Serios?”

(Nicolae, 26 ani, prieten cu care mai ”biciclesc” câteodată)

”Vine ziua mea și lui Ionuț, facem niște ani de când suntem împreună… M-ai salva dintr-o încurcătură, dintr-un moment jenant… Știu că el mi-a luat ceva frumos, ceva ce-mi doream, numai că eu am tot amânat să-i iau și nu mi-am dat seama că timpul trece… Adică, a cam trecut, că peste două zile trebuie să am deja cadoul. Poți să mă ajuți? Please! Te roooog…”

(Alina, 32 ani, fostă iubită cu care am rămas doar prieteni, poate un pic ”prea” prieteni, cum ar zice unii)

Acum ca am prezentat numai zece mesaje dintre cele peste 40 pe care le-am primit, concluzia este una singură: oamenii au nevoie de bani oricând, fie pentru a face sau a-și face mici plăceri din viață, ori pentru chestiuni legate de sănătate, fie pentru chestii de zi cu zi, unele inevitabile, imprevizibile.

Mai mult decât atât, pentru astfel de sume mici împrumutate sunt dispuși să returneze rapid aceste sume făcănd din acest timp de împrumut o unealtă inteligentă, un sprijin bun, pe care se pot baza atunci când nu găsesc ajutor în altă parte sau când nu vor să apeleze la alte persoane.

Tuturor le-am spus de ”Prietenul meu”
 care împrumută bani, fără dobândă. Prietenul eram eu în primă fază pentru că voiam să fie cât mai deschiși și sinceri. Când le-am explicat că există o astfel de instituție financiară nebancară, care oferă sume de bani de până în 2000 de lei, au fost plăcut surprinși, deși reticenți în primă fază.

După mici lămuriri, explicații și informații sincere, le-am oferit cheia unui mic credit rapid online la… TELECREDIT. Un mic împrumut fără garanții și fără acte, totul foarte rapid, mai ales că se poate aplica online de pe orice platformă (PC, tabletă sau smartphone). Totul extrem de transparent și făcut parcă să vină-n sprijinul oricărui om ce are nevoie de o sumă de bani urgent.

Photo-8

Ok, dar Telecredit ce câștigă dacă se returnează banii în cele 30 de zile? Păi, in cele 30 de zile nu câștigă nimic financiar. Câștigă un client mulțumit care va mai apela la serviciile lor în caz de nevoie. Dobânda de 1,2% pe zi, DACĂ se depășesc cele 30 de zile, le asigură câștigul, nu e mult pentru ei, nu este mult nici pentru aplicant, mai ales că există posibilitatea refinanțării creditului, tot online, cu condiția anunțării problemei cu trei zile înainte de data scadentă.

Oricum ar fi, dacă returnezi banii in maxim 30 de zile, nu plătești nimic! Nici măcar comision! Apropo de asta, este comision ZERO, pentru că Telecredit nu lucrează cu brokeri. In plus, dacă ești acceptat pentru un astfel de împrumut (suma minimă 100 RON, maximum 2000 RON) banii îți sunt transferați într-un cont menționat de tine, în câteva minute. Simplu, nu?

De reținut, dacă ești la primul astfel de împrumut, poți accesa o sumă de numai 500 lei, urmând ca după ce achiți acest mic împrumut să ai acces la o sumă mai mare (1500 lei), la al treilea împrumut poți accesa suma maximă de 2000 lei. De ce? Pentru că dacă ești de bună credință și-ți plătești la timp împrumutul, te vor ajuta din nou! 🙂

Unde și cum poți plăti rapid împrumutul? Dacă ai card bancar online sau telefonic, numerar la una din băncile enumerate pe site, ordin plată (virament bancar) sau la…PayPoint. Nimic mai simplu!

Uită de DAE! Dacă aplici pentru un astfel de credit pe 30 de zile, DAE nu se poate calcula pentru că este Dobânda Anuală Efectivă, iar aici vorbim de un credit pe numai 30 de zile. Singura dobândă rămâne cea de 1,2% pe zi, dacă depășești data scadentă. Atât. Alegerea-ți aparține. 🙂

 Alege Responsabil! Sări! Plasa de siguranță financiară este întinsă! 🙂

Succes!

calculator online pentru credite (suma, perioada, dobânda)
calculator online pentru credite (suma, perioada, dobânda)

photo credit: telecredit.ro
video credit: canalul personal de youtube

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

One Reply to “Micile plăceri ale vieții se trag din credite mici și accesibile! (Telecredit.ro)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.