Acel Moment din Viață când Soția îți dă Shut Down cu deosebit de mult Farmec!

M-am surprins într-una dintre zilele trecute că mă uitam la nevastă-mea. Na, după mai bine de zece ani de căsătorie, îmi permite să-i mai spun și așa. Aia cu ”iubita” sau ”frumoasa mea” s-au dus demult și devin ușor penibile (pentru noi, cel puțin) după o perioadă mai îndelungată, așa că ne-am decis să ne spunem pe nume sau să ne alintăm, să ne purtăm cu noi înșine cum ne vine mai… natural. Acum, apropo de natural…

Vine și acel moment de pură zgâire a ochilor la nevastă-mea. Ea surprinzându-mă, eu să mă scot cumva din situație, întreb cât se poate de sincer, în momentul ăla al ei de îngrijire maximă (creme, uleiuri, alte produse de îngrijire etc.):

– Auzi, dar toate produsele alea cu care te dai, au ceva ingrediente naturale? Adică, înțeleg că trăim în era în care se tot promovează produse cu tot felul de chestii naturale, dar alea chiar au ceva natural în ele?
– Pai, bine Mandache, m-aș fi dat eu cu ceva care nu are ceva natural în ele? Am trecut de perioada aia în care nu prea aveai ce să alegi de pe piață și încercai să ocolești cât mai mult produsele alea cu tot felul de substanțe chimice promovate ca fiind naturale.

– Și tu pe ce mergi? Cu ce te dai, de îmi pari la fel de fresh ca-n ziua când te-am cunoscut, prima dată…
– Hai, cut the crap, termină cu lingușelile, știi că la mine nu țin…
– Pe bune, chiar nu…
– Știu ca arăt bine, tânără, așa că nu trebuie să-mi mai spui și tu, mai bine du-te, te rog, și adu-mi un pahar de Cola Light, că muncesc din greu aici! 🙂
– Normal, și muncești și pentru mine, să se bucure și ochiul meu de tine, de ce soție frumoa…


N-am terminat tot ce aveam de spus că mi-a aruncat o privire din aia de-ți îngheață și Cola în pahar. Ah, aceeași privire cu care m-a cucerit! Sau cel puțin așa mi-am modelat-o eu în subconștient, cumva, ca să-i pot face față. Nu-i făceam! 🙂

Intru pe facebook și ”swipe-ez” prin News Feed. Îmi apar fotografii și texte cu un produs românesc. Ceva foarte cunoscut mie încă din copilărie, pe când stăteam pe lângă mama și o priveam cum se aranja. FlashBack! Da, vorbesc de ACEA marcă cunoscută, brand românesc de traditie: FARMEC.

Citesc, un pic mirat că ”tata Zuckerberg” știe că tocmai am vorbit cu nevastă-mea de produse de îngrijire și BAM! citesc pe facebook de noua gamă Farmec ce abundă în extracte naturale pentru o îngrijire totală, la alt nivel, piele catifelată etc.

– Auzi, îmi iau inima în dinți și mă adrsez nevesti-mii, ia uite ce zice aici de Farmec – marcă completă pentru întreaga familie!
– Vezi că ai început să vorbești ca-n reclame! Ce vrei să spui, de fapt?

Eu, bâlbâindu-mă că m-a luat așa tare:
– … că ingrediente naturale, că dacă te dai o să te catifelezi toată… că este ceva nou în gamă…

Pe soață o bufnește râsul de cum mă poticneam eu în explicații și mi-o aruncă pe aia, ”din seria glumelor”:
– Da, mă, din seria Farmec și pentru că creme! Ha-Ha-Ha… 🙂

Mă bufnește și pe mine râsul și-mi dau seama cât de idiot mă exprimasem, dar eram pe un tărâm nesigur.
– Ia uite, a dat cu share la postarea asta și Maria, prietena noastră, chiar acum. Stai să o intreb ceva…

Așa că bag la comment:
Maria, dacă folosești produsele Farmec, de ce le folosești?”
Maria is typing…
”Imi place gama pentru ca are extracte naturale, fiind opusul multor produse de îngrijire de pe piață, chiar dacă sunt la un preț mai mic!”

”Mulțu de răspuns, Maria!”

”Cu plăcere! XOXO” 🙂

Curiozitatea mea începuse să crească. așa că m-am aruncat cu un comentariu și la Diana, tot o prietenă. Ea nu share-uise nimic cu Farmec, încă, dar voiam să o întreb și pe ea, că era are ”un farmec al ei” când vorbește de astfel de produse. Voiam să-i aflu părerea.

”Diana, când alegi un produs de îngrijire, pui accent pe calitatea ingredientelor? Adică preferi ceva cât mai natural sau să-ți ofere ceva rezultate imediate indiferent din ce sunt făcute?”


”Normal, dragă, că merg pe acele produse care-mi oferă în timp siguranță și care nu îmi sunt nocive. Astfel, eu mă bazez numai pe produse care au extracte naturale! Dar de ce mă intrebi, tu? Sau, te-a pus soața să mă întrebi?”

”Eram curios, că am văzut noua gama Farmec și mă mânca în tastatură să te întreb și pe tine, că tu ești in zona asta de beauty, sau cum îi zice…”

”Da, noua gamă de la Farmec, chiar e foarte mișto. Spune-i și soaței că tocmai au lansat 27 de noi produse cuprinse in 3 subgame.”

”Mai bine dă-i un tag, că eu mă încurc în ele…Ce mai ziceai?”


”Ok, @Raluca. Ziceam că au pentru ten normal: Apă Micelară și Cremă Hidratantă cu extract de orhidee. Pentru tenul mixt au lansat produsele cu extract de bambus: Crema pete și pistrui și Crema-gel matifiantă.

538-farmec-crema-matifianta-50-ml-cutie-2

”Diana, ești malefica! Vorbești un dialect ciudat pentru ochiul și urechea mea! :)”

”:) Apropo, fară nicio legătură cu malefic, au produse și pentru ten uscat cu ulei de Argan: demachiant pentru ochi și buze, demachiant 2 în 1 și șervețele demachiante! Cireașa de pe tort este crema antirid care are vitamina E și previne apariția și adâncirea ridurilor iar crema contur pentru ochi are vitaminele A și E, antioxidante naturale, ce combat procesele de îmbătrânire. Să nu mai amintesc de gama de șampon și balsam, săpunuri ce combat uscarea mâinilor, toate cu ingrediente naturale. Ei, mulțumit?”

Imi ridic ochii de smartphone, cât să o văd pe soață că râdea de mine și de toată discuția mea de pe facebook.

– Acum, te-ai lămurit? mă întrebă ea oarecum ironic, în timp ce privirea ei coborî spre măsuța de lângă ea pe care tronau o grămăjoară impresionantă de produse de îngrijire… Farmec.
– Aaa… ce … mda…


Mi-am dat ShutDown și m-am dus să mă culc! Cu ghilimele de rigoare, bineînțeles. 🙂

SUPER_BLOG_orhidee-300x300

Articol scris, între două ”cremuiri”, pentru Spring SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.