Hai sa-ti dau un Ciucas la Oktoberfest in Brasov!

Nu stiu la altii cum e, dar stiu cum este la mine. Pentru mine berea, dincolo de placerea deosebita pe care-o ai atunci cand o bei cu multa pofta si sete intr-o zi torida de vara, la umbra unui copac sau a unei umbrele pe o terasa frumos asezata si migalos ingrijita, deci, pentru mine berea e mai mult decat… apa. 🙂 Da, funny, nu? Sa ma explic…

Ok, apa o bei de sete, de nevoie. Berea e mai mult decat apa. Berea este gust, este stare, este aroma, este parfum, este cu traditie, este imagine frumos ambalata, este buna, este amara, este bruna, blonda, este senzatie, este desfrau, este despre timp liber, despre prieteni, despre natura, despre… tot.

Mai mult decat atat, relatia mea cu berea a inceput din frageda pruncie, da? Am gustat si nu mi-a placut gustul amar. Era atragatoare in blonzeala ei, aramiul ala din paharul aburit, rece, te facea sa duci paharul la gura, pur si simplu. Cand am inceput sa mai beau cate o bere prin liceu, am simtit FIORUL, mai ceva ca la prima dragoste carnala. 🙂

Da, fall in love c-o bere. De aici, a inceput si relatia mea speciala cu berea Ciucas. De ce Ciucas, cand eu locuiam in Bragadiru si aveam fabrica de bere Fulgerul la nici 200 de metri de mine? Pentru ca daca bere Fulger mai gustam cateodata, Ciucas imi placea sa beau numai la munte si/sau numai in anumite situatii.

Cum “situatiile” se intamplau in zona Prahovei si Brasovului, berea Ciucas era omniprezenta, fie ca mergeam cu prietenii cu bicicleta de munte (da, am avut primul MTB in 1996), fie ca mergeam in excursii cu colegii de liceu, fie ca am mers cu scoala de ghizi montani unde seara se lasa cu cate o bere, doua, trei la cabana in cantec de chitara si la lumina unui foc de tabara.

Pentru mine momentele acelea de maxima libertate si sentimente frumoase, calde, cu aroma de tinerete vesnica, le retraiesc, le resimt de fiecare data cand beau o bere Ciucas, de-mi vine sa zic exact ca-n reclama ce o aveau mai demult cu cerbul ala: “Asa e, nea Cornele!”

Exact asa e. Anii aia au trecut, dar sunt acolo cu mine si-i redescoper cu prima gura de bere Ciucas ce-o savurez. Despre asta este berea mea. Despre feeling, despre stare de bine, nu euforica de la alcool ci de la starea ce mi-o transmite pentru ca a fost acolo la momentul oportun intregind peisajul, adaugand gust imaginilor pastrate in suflet.

Acum, apropo de Ciucas, ei sunt cei care ajuta si anul acesta ca Oktoberfest din Brasov sa se tina din nou. Un festival al berii, care nu-i in Octombrie, si Slava Domnului ca-i mai curand, adica in perioada 7 – 17 septembrie 2017, si-l vom regasi ca locatie in zoan fostului stadion Municipal din Brasov.

Voi fi acolo sa retraiesc amintiri, probabil alaturi de familie sau de prieteni dragi cu care vom depana amintiri si vom rade de nebuniile pe care le-am facut odata sau pe care suntem in curs a le face din nou, pentru ca despre asta este viata: amintiri, prieteni, familie si… bere.

Mandache Over and Out!
🙂

Screenshot_2017-07-27-19-24-27-1

One Reply to “Hai sa-ti dau un Ciucas la Oktoberfest in Brasov!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *