Povești cu sâmburi de adevăr

Cum ar fi sa-ti rescrii momente din viata? Ce ai alege?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cand am aflat pentru prima data de pixurile FriXion (importat in Romania, exclusiv, de Dacris), credeam ca nu-i adevarat, ca nu vor avea succes si ca nu vor fi alaturi de noi decat putin timp. Mi se parea o joaca. Cum sa scrii pentru ca mai apoi sa stergi fara guma de sters? Pai, ce pix in viata asta putea fi sters de o guma de sters? Daca cu cerneala stiloului o mai scotea-i la capat, cu pixul… ce era scris, era bun scris. TAIAI CU O LINIE si asta era, mergeai mai departe.

Pe FriXion l-am intalnit pentru prima data in preajma fii-mii. Adica ne cam pregateam de scoala, clasa I. A venit, cumva, natural. A fost mult mai simplu in a descoperi fantasticul scrisului de mana, fara greseli vizibile. Era foarte usor sa stergi ce nu-ti iesea. Intorci, practic, pixul si freci foaia cu capatul respectiv. Datorita frictiunii se produce niste caldura iar cerneala dispare ca prin minune. Sau ca “pinuninu” cum zicea fii-mea, mica. 🙂

Acesta-i un capitol al vietii pe care nu l-as schimba niciodata, avand in vedere faptul ca stiloul si cerneala ne-au facut viata un pic mai… plina de pete, interesanta intr-un anumit fel, dar deloc practica. Nici cand venea in ajutor celebrul Pic, nu reuseam mare lucru. Tot ramaneau urme vizibile de la catedra pana in spatele clasei.

frixion

Acum, daca ar fi sa-mi rescriu viata, sau anumite momente din viata care ar trebui rescrise, m-as folosi cu mare drag de aceasta unalta minune. As rescrie momentul in care m-am apucat de fotbal, prin clasa a VI-a, si cand timp de trei ani am jucat fundas stanga, pentru ca asa ii spusesem antrenorului ca imi place sa joc (desi nu asta imi placea, sic!), apoi oricat am tras sa fiu un mijlocas de coordonare, nu mi-a iesit. Bine, eu am zis doar fundas, dar fiind stangaci de picior, locul meu era in stanga terenului. Pana la finalul “carierei” (a coincis cu admiterea la liceu) tot fundas stanga am ramas, DAR unul al naibii de bun! Parol!

As rescrie momentul in care am avut pentru prima iubita. Una reala, in carne si oase, nu… intelegi tu. Se intampla printr-a noua. A fost o perioada tare interesanta, dar nu asa cum as fi vrut eu sa se intample. Mi-as rescrie timiditatea de atunci, desi cred ca eram destul de iubibil asa cum eram atunci. Probabil ca as rescrie-o pe ea. Nu m-a meritat. 🙂 Ha-ha-ha!

As rescrie momentul in care am luat decizia de a-mi dedica o parte din timp scrisului pe blog, se intampla prin 2013. As rescrie asta. As pune cel putin anul 2009. Sau poate chiar mai in spate, desi nu eram foarte familiarizat cu netul pe atunci. Scriam pe forumuri, de obicei.

Am scris inca din copilarie, nu pentru scoala sau poezii, povesti, cum scriu altii ce au nelinisti din astea. Eu am inceput sa scriu ca… socializare. Da, era o vreme, nu char asa demult, cand socializarea cu altii o faceam in scris prin… scrisori. Asa am cunoscut cateva fete dragute din tot felul de colturi ale tarii, a fost o perioada a naibii de interesanta. Mai tarziu, un pic, a venit si momentul in care, datorita unei povesti de dragoste, la distanta, am scris de mana, sute de scrisori. SUTE, intr-un interval de vreo trei ani. Ah, daca as fi avut un Frixion atunci… Noroc, ca imi formasem niste skill-uri si cand scriam ceva, nu mai era nevoie sa sterg, sa reformulez. Na, experienta! 🙂 Acesta e un moment pe care nu l-as rescrie.

Normal, ca sunt multe experiente nasoale sau pe care le regret (cum am fost jefuit de un walkman pe strada, cum am pierdut la alba-neagra pentru prima si singura data :), cum m-am certat cu diversi si ne-am mai altoit, cum am pierdut persoane dragi tocmai cand ma asteptam mai putin, cand viata ia o turnura extrem de ciudata etc.) DAR acestea le-as lasa ca experiente de viata, despre viata asa cum o scrie “cineva” acolo, undeva, si desi are un FriXion magic, nu vrea nici in ruptul capului sa rescrie ceva, doar adauga, merge mai departe si duce balanta asta mai sus sau mai jos, in functie de… cum vrea muschiul lui. 🙂 Scuze, nenea! Sau tanti. Sau ce-oi fi tu…

Inca ceva, cu Pilot FriXion te comporti in scris, in viata reala, palpabila, exact ca-n mediul digital, in care poti sterge tot ce scrii din tastatura. FriXionul este unealta ta cu care dai viata tastaturii din tine. Si mai mult decat atat. Poti face orice doresti cu el, chiar daca gresesti des. 🙂

Tu ce ai rescrie in viata ta?
Priveste un minut la clipul de mai jos, realizat de Teddy Necula, si gandeste-te la momente din viata ta de atunci, de acum. Cum ai face-o? Ce ai face? Cum a-i rescrie viata ta?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *