Cum am scăpat de Păduchii de Cap? (compunere liberă)

Salut, numele meu este Ionuț. Prietenii îmi spun, Johnny. Da, e tot Ionuț, dar la americani, cică. Sunt în clasa a treia iar Doamna Învățătoare ne-a rugat să scriem o compunere despre o întâmplare ruptă din viață. Nu am înțeles de prima dată ce am vrut înseamnă asta.

Aș fi vrut să scriu despre cățelul meu Vader, cum prinde el pisici prin curte. Sau despre cum am reușit să-mi fac canal de YouTube, numai că vreau să vorbesc despre ceva ce mi s-a întâmplat. Să nu mai pățească și alți copii ceea ce am pățit eu.

La școală știți cum este, te mai îmbolnăvești iei note mici, și stai acasă din cauza asta. Mie mi s-a întâmplat una destul de ciudată. Am descoperit într-o zi că mă scărpinam fără să vreau, cot la cot cu Vader, cățelul familiei. Câinele nu are cot.

Il cheamă Vader pentru că e rău negru. Așa ca Darth Vader din Star Wars. Bunicul Laur îî spune Valerică. Adică de la Vaderică. Așa, și cum ziceam, într-o zi mă scărpinam și eu, și Vader. El se scărpina la blană, eu tot la blană. Hehe… Adică în cap. Mă mânca părul. Sau eu îl mâncam pe el.

Mă vede mama:
– Ionuț, ce-ai mamă de te scarpini așa? Doar n-oi avea păduchi? Ai luat puricei de la Vader?

– Nu știu, mamă. E posibil ca un puricel de-al lui Vader să mă fi invadat (aluzie la Star Wars). Cred că vin mulți puricei stormtrooperi în niște navete micuțe și își fac niște baze militare pe capul meu.

– Hei, nu-i a bună! Ia vino-ncoace! zise mama vizibil îngrijorată.


Nu mai are rost să povestesc, dar pentru cine nu mă știe, eu am părul blond și destul de mare, lung, pentru că-l țin prins în coadă de cal. Și, nici una nici două, mă prinde mama, mă ia la scărmănat, doar-doar o găsi ceva puricei puși pe șotii. 

Dezastru! Nu-s puricei, sunt PĂDUCHI! Întrebări, iarăși întrebări: De unde? De la cine? Când? Ce ne facem? Să vină mamaie Gina?! Oare nu-s purici, de fapt? Or fi StormTrooperi? Credem că de la școală or fi… 

Despre asta este Compunerea mea cu un subiect rupt din realitate. Păduchii de Cap, of… Da, hop, apare și mamaie Gina. Vine și spune că ar fi bine să-mi dea cu niște gaz în cap, că așa se dădea pe vremea ei!  What?!

– CE? CU GAZ? explodă mama.

Probabil că de la gaz. Din câte știu gazul explodează. Întreb cum poate mamaie Gina să-mi dea cu gaz în cap dacă nici nu se vede. Mă refeream la gazul de la conductă aragaz. Eu nu știam că exista gaz lichid ca apa benzina, așa…

Mama începe să plângă, că nu vrea să-mi dea cu gaz, că-mi strică părul meu frumos ca al lui Prâslea cel Voinic, și nici nu ar vrea să mă tundă la chelie.

LA CHELIE? aud eu. Nici nu vreau să amintesc îmi imaginez așa ceva. În plus tata fumează, cum să stea pe lângă mine cu bricheta, când capul meu poate lua foc? Nu, nu este deloc cea mai bună soluție. Așa zice și mama, și mamaie Gina, și eu.

Trebuie să găsim altceva. Până să caute mama pe internet, apare tataie Laur. Află și el păduchele nenorocirea ce a căzut pe freza mea blondă. Vine și el cu o idee. Ba nu! Două idei, că tataie are mereu dreptate și le știe pe toate: să fiu tuns la zero (asta înseamnă la chelie, nu?) sau să fiu pieptănat cu un pieptene special pentru cai păduchi.

Ceee? Da, cică e un pieptene care are dinții mai deși. Nu trece picior de păduche! Păi mama, de-abia reușește să mă pieptene cu o perie de pieptănat, doar cum o s-o facă cu un pieptene așa des? Nu și nu! Mama e hotărâtă să găsească cea mai bună soluție! O rezolvare de secol 21, de an 2017, nu tot felul de băbisme.

– Mama, uită-te pe YouTube, te rooog… zic eu disperat, scărpinându-mă destul de inofensiv agresiv.

Mamaie Laur Gina și tataie Gina Laur, râd oarecum pe-nfundate, deși tot o țin sus și tare că metodele vechi sunt cele mai bune, iar pe vremea lor băieții chiar nu aveau părul așa blond lung ca al meu. Treaba lor. Urâților!

Tataie Laur mai aruncă niște vorbe legate de spirt, de oțet, de un ceai special din nu știu ce frunze și plante. Ooo, gluma nu mai e glumă! Ce salată vor să facă ăștia-ncapul meu?

Noroc că mama e mama. Caută ea pe YouTube, cum i-am zis eu, și găsește minunea care mă va scăpa de rușinoasa mâncărime, fără a renunța la frumosul meu păr auriu. Ce-a găsit? Întrebări, răspunsuri și o soluție de a scăpa de scărpinători basma curată.

 

 Da, așa am scăpat de animale păduchi, cu ajutorul lui Paranix.  Au un produs cu gel ce detectează păduchii de cap, în caz că nu ești sigur că ai chiriași. Apoi mai este un spray cu care previi apariția lor și te aperi așa ca un scut energetic., iar dacă ajungi ca mine, cu ei la purtător, poți folosi de la Paranix, o loțiune sensitiva, un Paranix șampon și Paranix Spray Tratament.  Să nu-l mâncați, că nu are gust bun

Astea nu le-am inventat eu, ci le-am găsit împreună cu mama aici pe net, pe site-ul lor. Așa cum nu am inventat nici păduchii, nici mâncărimea. Mi-am salvat minunatul păr blond, ce l-ar face invidios chiar și pe Justin Bieber Prâslea cel Voinic. 

Am să las aici, mai jos, metodele prin care oamenii aleg să scape de păduchii de cap. Printre ele se regăsesc și metodele din epoca trecută, de care zicea mamaie Gina și tataie Laur. N-ar fi rău să mai evoluăm un pic, nu?

Sfârșit.

studiu-paranix

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *