Nici nu ştii ce te-a lovit, când n-ai bani la momentul potrivit!

Situație reală. Se una bucată om, de meserie… om, și un Logan, de meserie mașină (nu vorbesc de personajul Logan – Wolverine din X-Man, da?). Omul sunt eu, mașina este a mea. Puteam să zic că am BMW, dar nu-mi stă în fire să mă laud cu mașina nevestei. 🙂

Loganul meu m-a purtat de-alungul celor 10 ani de existență în peste 130 000 de kilometri. M-a slujit conștiincios, mai ceva decât valetul ăla bătrân al lui Batman, Alfred. Ca orice altă mașină (și om) se trezește să se îmbolnăvească exact în momentul când toate planetele se aliniază în așa fel ca tu să nu o poți ajuta în acel moment. Intrebări?

Raspunsuri: e ca și cum te-ai duce la mecanic că ți-a căzut un șurub care costă 5 lei, banii pe care îi ai, sunt puțini, iar el cotrobăie pe ici și pe colo și-ți spune că pacientul nu-i în zilele lui bune, e bolnav și riscul să te îmbolnăvească și pe tine (vezi accident) este mare. Deci, mai sunt şi altele de rezolvat, plus şurubul. HOPA! STOP JOC!

Cu mașina respectivă nu circul numai eu, o mai am și pe fii-mea, pe soacră, pe soție, pe mama, pe tata din când în când. Dacă la soacră nu-i o problemă, la restul e. A, și mai sunt și eu, nu? Cum, un blogger mai puțin în trafic?  🙂

Nu, asta nu trebuie să se întâmple! Hai că mai plusez cu 5 lei. 10 lei nu-i o sumă. Nici 20. Dar când Laurențiu, mecanicul (da, peste tot exista un mecanic pe nume Laurențiu), iese din mașina mea, de sub mașina mea, din motor și din toba de eșapament, cu o listă de piese ce este necesar să le schimb, suma mă teleportează mai ceva ca pe căpitanul Picard din Star Trek, direct în lumea viselor.

Da, m-a luat cu leșin. Scuze! Păi, de unde carburatorul vechii Dacii, să scot eu atâția bani? Că-mi vine să suflu în ”jigler” (corect ”jiclor”) de atâția draci. Nici ”jigler” nu am. Mașinile astea mai noi nu mai au. Și atunci în ce să suflu? Că-n buzunare imi suflă vântul!

De-abia a trecut ziua de salariu, iar banii s-au dus. Un ban nu a mai stat cu mine, toți s-au dus pe la casele lor. Au și ei familii, guri de hrănit, facturi de plătit. Au mai stat cu mine doar ăștia 5 lei pentru șurubul ăla nenorocit, care nici nu sunt sigur că-i al meu. 🙂

Ah, unde să mă împrumut rapid de niște bani? Cine poate să-ți de cu imprumut o mie sau o mie cincisute de lei, așa că mi s-a stricat mașina? Fiecare are calculele lui, iar pe cei mai buni prieteni ai mei nu-i cheamă nici Becali, nici Zuckerberg ori Gates. Nicidecum nu poate nimeni din famile să îmi dea atâția bani. Nu-s mulți, dar nici puțini. Sunt totuși niște bani pe care dacă nu-i ai, lași mașina acasă, frumos, iar tu reiei mersul pe jos, cu transportul în comun.

PAUZĂ! Vezi mai jos situații în care poți rămâne fără bani și ce poți face ca să ai! 🙂


Continuăm, deci, cu o altă poveste. Nu ai mai mers cu RATB-ul (vezi București) de mulți-mulți ani. Nici nu mai știi că nu mai există bilete pe care să le compostezi, nici că sunt niște cartoane, cartele pe care să le încarci și mai apoi vine și ledul ăla roșu sau verde care îți zice ceva de bine sau rău. Ştie careva cum e cu cartelele astea? De văzut la ceilalți călători nu se pune problema că nu se atinge nimeni de aparatele alea. Deci, merg fără bilet, cum s-ar spune, sau au abonament și nu trebuie să facă nimic. Of, dileme, dileme. 🙂

Acum, noroc că-s blogger și mai aud și eu prin campanii cum ne putem îmbunătăți unele aspecte ale vieții, la cine să apelezi în tot felul de situații mai ciudate sau ce mai e nou în lumea asta care pare că stă pe loc. Deci, dacă pentru o cană de ulei, net partajat sau niște bani de țigări mai mergi la un prieten (nu fumez, dar zic și eu așa) să te împrumute, de bani de urgențe din astea cu mașina, ce faci?

Păi, îți spun tot eu, că de-aia m-am făcut blogger, să trâmbițez sus și tare când aflu chestii mișto, noi și de împărtășit cu alții, că altfel le-aș fi ținut pentru mine și câțiva apropiați.

Intri frumos pe net, fie de pe laptop, tabletă sau smartphone, te duci pe site-ul celor de la TELECREDIT.RO (au un site responsive, deci merge brici) completezi câteva chestii pe-acolo și te faci cu împrumut rapid, cât ai zice CREDIT CU DOBÂNDĂ 0, că așa e la ei la primul împrumut de până in 500 de lei.

telecredit_imprumut_rapid

Cu primul credit nebancar luat de la ei mi-am rezolvat o urgență, în urmă cu două luni, cu bicla și nu numai. Trebuia să plec a doua zi într-o tură în Bucegi, dar in ziua premergătoare plecării mi-am dat seama că mai am nevoie de ceva echipament. Na, ce nu face omul pentru pasiunile lui?

Numai că eu am nevoie de mai mult, acum, deci, aș vrea un împrumut până la salariu de vreo 1200 lei, să fie acolo, cine știe ce mai zice Laurențiu că îmi mai trebuie la mașină? Poate îi pun şi aer condiționat!

Este pe site-ul TELECREDIT.ro un configurator de credit, sau cam așa ceva, să alegi o sumă de care ai nevoie (maximum 2000 lei) și cât trebuie să rambursezi după perioada pe care o alegi. Poți merge de la zece zile pană la 30 de zile. Cât îți țipă buzunarul, până vine salariul sau orice altă sursă de venit, ca să returnezi acel împrumut fără garanții. Simplu, nu? 🙂

Așa am făcut și în situația cu Loganul. Am dat datele mele personale, plus ce au mai cerut acolo (vezi pe site) inclusiv contul în care să vireze banii. Au analizat situația mea și m-au înștiințat pe mail și prin SMS că banii au intrat în cont. La fix! Laurențiu tocmai făcuse comanda de piese, iar la el puteam plăti cu cardul! ATÂT! Secolul inovației și al vitezei! 🙂

De luat acest împrumut este ușor, nu zic nu, dar trebuie rambursat. Cum faci să-l rambursezi? Păi, de-aia cei de la telecredit.ro (apropo, este disponibil numai online) oferă împrumuturi mici, tocmai pentru ca cei ce au nevoie de astfel de sume să le poată returna lejer, fără găuri în buget (inclusiv dobânda datorată).

Cum ziceam, blogger fiind, site-uri cutreieram, iar ca să-mi rotunjesc și să-mi sporesc veniturile, particip la tot felul de campanii și fac tot felul de parteneriate cu diverși clienți pentru a-mi asigura un venit extra, lunar. Nu este ceva constant, sumele variază, la fel și numărul celor cu care lucrez, dar lunar am câțiva bănuți în plus, pe lângă salariu.

telecredit_imprumut_rapid

Fiecare își dorește sporirea veniturilor, așa că o bună oportunitate, pe lângă job, este să faci pe taxmiteristul, dar la nivel Uber sau Taxify. Am doi prieteni buni, care asta fac în timpul liber. Este part-time și ești plătit în funcție de curse. Important este să ai o mașină bună, un smartphone și să cunoști cât de cât Bucureștiul. Ies bani bunicei. 🙂 Mă bătea și pe mine un gând să încerc varianta asta, mai mult ca experiență pentru niște articole pe care vreau să le scriu în viitorul apropiat.

Ah, era să uit! Un alt venit pasiv, lunar, îl am de pe site-urile, platformele de fotografie. Cele cu fotografii de stock. Adică dacă ai nevoie de fotografii pentru un site ori de un clip video, intri pe una dintre aceste platforme și cumperi de acolo ce-ți place, ce ai nevoie. E simplu. Astfel că după niște ani, de când tot am încărcat o mii de fotografii și sute de clipuri video, vin niște bani și de acolo. Am astfel de materiale chiar și gratis, iar dacă se mai găsește careva să doneze un euro, doi, pentru o cafea… de ce nu?

Și ca să merg până la capăt, datorită trecutului meu destul de tumultos, de pe vremea liceului și facultății, când mai puneam muzică și moderam emisiuni pe niște radiouri de nișă, am ajuns să pun muzică pe la tot felul de petreceri. Cineva trebuie s-o facă și pe asta, și de ce să n-o fac eu, dacă îmi place foarte mult și mai ies și ceva bani din asta? Plus distracție garantată chiar de mine! 🙂

“Da, mânca-l-ar mamaie de digei…” cum mai vine câte o bunică pe la mine cu o farfurie de chec și alte prăjituri pentru mai multă energie pentru cel de la butoane. 🙂 Bunicuțe care sunt din ce în ce mai deschise la astfel de petreceri. Culmea, am pus muzică la o petrecere pentru un octogenar. Desigur, BPM-ul era unul mai scăzut, că doar nu era să-i țin în Skrillex și Prodigy, dar a fost o petrecere foarte… diferită. Ciudat de diferită, dar cu un feeling aparte. 🙂

Hai, gata, că Loganul meu e bine. Laurențiu a făcut treabă bună, diseară am un party la care trebuie să ajung, iar mâine un meet cu bloggerii. Am nevoie de mașină, mai mult decât de aer. Noroc cu Telecredit.ro.

Ține minte, pentru urgențe financiare!

logo_telecredit_slogan_mic

Articol scris cu poftă de viață pentru SuperBlog şi Telecredit.ro


 
One Reply to “Nici nu ştii ce te-a lovit, când n-ai bani la momentul potrivit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *