Tu știi cât de important este să ai o ținută vestimentară adecvată, în momente cheie?

Știi evenimentele nostre de la români, cele din popor, în care-ți vin tot felul de rude și prieteni la țol festiv? Da, când toată lumea se îmbracă după ”ultimele tendințe”. De acum douăzeci de ani, desigur. 🙂 Păi dacă a mers la cununie un costum, de ce n-ar mai merge și acum când tocmai se împlinesc niște ani de când nu l-ai mai încercat și ai în plus niște kile de același numar ca anii ce-au trecut?

Ok, recunosc, asta se întâmplă, parcă, din ce în ce mai rar, pentru că dacă tendința de a-ți lua niște haine noi pentru ocazii speciale, era de o dată la 5-10 ani, acum ciclul acesta s-a mai schimbat. mai ales în rândul celor cu vârste trecute de 28-29 de ani, pentru că tineretul de până în 25 de ani își schimbă garderoba destul de des.

Apropo de tineret, îmi aduc aminte că în urmă cu ceva ani, când nu aveai de unde să-ți iei haine de calitate, mai pe fashion, așa, era tare greu să asortezi niște pantaloni cu un sacou, iar dacă mai aduceai în combinație și cămașa cu un puloveraș, deja vorbim de o ținută science-fiction, dacă nu, horror. Popcorn mai trebuia! 🙂

Era greu să îți creezi o line, o imagine, iar de cele mai multe ori ajungeai la vestiții blugi, ceva pantofi sport și o cămașă. Cu sau fără sacou, depinde în ce mood erai în ziua respectivă. Bine, nici nu exista conceptul de mood, pe vremea aia. Iar casual și fashion era doar pentru criticii de modă. 🙂

Păi dacă aș fi fost îmbrăcat atunci precum ținutele de mai jos ce includ sacouri de bărbați (vezi și site-ul Answear.ro, dacă ai întrebări) îți dai seama că făceam ”moarte-n bibilici”, cum s-ar zice? In rolul bibilicior fiind, desigur, persoane de sex feminin. 🙂

MANGO MAN - SACOU BRASILIA (answear.ro)
MANGO MAN – SACOU BRASILIA (answear.ro)
GANT - SACOU (answear.ro)
GANT – SACOU (answear.ro)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Era greu, foarte greu, dacă erai și unul cu simț estetic cât de cât. Eu nu am fost unul exigent cu ținuta, asta nu înseamnă că mergeam în trening și-n pantofi la facultate sau la job. Nu, dar îmi plăcea ca atunci când se cerea sport, să fiu sport, iar blugii au fost întotdeauna favoriții mei când trebuia să fiu casual sau smart casual, chiar și într-un sacou cumințel.

Apropo de facultate, s-a întâmplat ca într-o zi să uit că am examen, adică nu uitasem să învăț pentru examen, ci am confundat cumva data, ziua, luna, anul etc. Așa că m-am trezit vorbind la telefon cu un prieten ce-mi era și coleg, că în nici jumătate de oră trebuia să țin examenul iar eu eram în parc la fotbal cu niște prieteni.

M-am oprit, am cerut schimbare, m-am gândit și am facot calculele. Nu puteam lipsi pentru că restanța era destul de mult, iar cu banii ăia îmi puteam cumpăra ceva pentru toamna ce bătea la ușă. Niște ghete bărbați, chiar îmi trebuiau urgent. Bugetul era limitat, deci… Fugi, Mandache, să dai examenul!

Iar când zic că a trebuit să fug, chiar am alergat. Eram cu bicicleta, așa că am trecut lejer de cozile de la semafoarele din București, am ajuns la facultate, am lăsat bicicleta la paznicul din hol și deși m-a luat cu ținuta decentă și altele, i-am zis doar că mă duc până la Secretariat să țaca-paca, taxe, alea-alea.

Îți dai seama că eu eram într-un tricou din ăla care mai și ”semnaliza” când transpirai, le știi, în șort, pantofi sport și ciorapi înalți maro, bine, erau de fapt albi, dar era un amestec de zgură și praf, că eram în zona unor terenuri de tenis și… Să nu uit de bandană! Să nu uit s-o menționez, că eu am uitat să mi-o dau jos când să intru în sala de examen, de s-au oprit și muștele în zbor când am intrat eu, ultimul fiind.

Muștele văzându-mă, probabil că le-am părut apetisant, așa ”over cooked” cum eram, noroc că am ales să stau mai în spte, departe de privirile ”indecente ” ale celor prezenți. ”Da, am uitat de examen, ok? Să ne concetrăm pe lucrurile importante nu pe mine, da?” îmi venea să le urlu. M-am abținut. 

Pix și hârtie, am împrumutat cu ușurință de la niște fete cărora le placeau băieții, așa, mai sportivi ca mine. Da, pare că trebuia să pun virgula între ”sportivi” și ”ca mine”. Nu, lor le placeau băieții care chiar erau mai ”focusți” pe sport decât eram eu, în general. Nu că n-aș face sport, numai că la ei se vedeau ceva pachețele, la mine, însă, numai oboseală la pachet.

Ca să recuperez cumva, la următorul examen m-am prezentat într-o ținută ce sfida orice acțiune sportivă. Am intrat mândru, cu capul sus, știind că voi fi cu adevărat apreciat prin felul în care arătam în ziua aia de examen. No, știi ce ar fi fost culmea? Să am examen la vreo probă sportivă! 🙂

Eram îmbrăcat ceva în genul celui de mai jos, doar că eu erătam mult mai bine decât cel din fotografie – deh, modestia… 🙂

 

Medicine - sacou urban utility (answear.ro)
Medicine – sacou urban utility (answear.ro)


Ar mai fi trebuit să mai povestesc și de cum m-am dus îmbrăcat la primul meu ”date” serios – întâlnire cu o fată – printr-a noua. Ai văzut seria SAW? Te-ai îngrozit puțin? Da? Inmulțește cu 10 și așa o să-ți explici de ce fata aia nu a mai vrut să iasă cu mine după aia. Nu știu ce a fost în capul meu… Ah, ba da, a fost maică-mea! Ea îmi sugerase cu ce să mă îmbrac. Bad, bad, bad! Sau, asta intenționase de fapt, știi cum sunt mamele de băieți, nu? 🙂

Ori la primele interviuri de angajare. Da, m-am dus la vreo cinci intervuri, cu aceleași haine. Nu pentru că nu aveam, ci pentru că erau toate în aceeași zi. La ceva timp, după, mi-am cântărit ținuta cu care mă prezentasem. Nu mă punea deloc în evidență, probabil că arătam la fel ca la prima mea întâlnire, de nu m-a sunat nimeni. Băi, și răspunsesem atât de bine la întrebări… Da, hainele erau, se pare.

Acum este mult mai simplu. MULT mai simplu, înțelegi? Intri, frumos, pe site (de exemplu ANSWEAR.EO) și îți arunci ochii pe acolo să vezi cam ce ți s-ar potrivi. Și mai mult decât de-atât, este așa de mișto că-ți prezintă ținute complete ca să ști ce piesă vestimentară se potrivește cu o alta. Așa pentru cei care nu au dezvoltat acest simț. Numa’ zic, cumpărăturile le faci tu, este decizia ta.

Produsele 100% originale de pe Answear.ro, peste 300 de branduri internaționale (mai multe decât eroii de la Termopile, dar la fel de puternice), cu membrii fideli în comunitatea Answear ce au reduceri la fiecare comandă și acces la super-evenimente de tip VIP-Sales. Cool, nu?

Articol îmbrăcat decent pentru Answear.ro  si SuperBlog 2017, cum ar veni.

 

One Reply to “Tu știi cât de important este să ai o ținută vestimentară adecvată, în momente cheie?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.