The Star – Primul Crăciun – O animație dintr-un un alt POV al Craciunului!

Legend: POV – Point Of View (unghi de vizualizare) 🙂

Am luat-o pe fii-mea de mână și ne-am luat inima-n dinți pentru un film de animație despre Crăciun care rulează din februarie în cinema. Mai exact, The Star – Primul Crăciun rulează în cinema din 2 februarie 2018. Da, povestea de Crăciun este aceeași, cu Nașterea Domnului, DAR povestită de niște… codițe. De animale, desigur. Multe animale. Fiecare animal este un personaj haios în felul lui.

Povestea Nașterii este văzută din prisma acelor animăluțe care se învârt pe lângă Iosif și Maria în cele nouă luni până apare, desigur, Mesia. Un măgar de moară fricos care amintește cumva de Donkey din Shrek, o oaie cam departe de turmă și haioasă care prinde bine la copii, un Iosif cam sexy, după părerea fii-mii, o Maria care este bunătatea întruchipată și un porumbel care care este călăuzitor, dansator și cu vorbele la el.

Apar și trei cămile care trebuie să-și ducă magii, bineînțeles, care au și ele partea lor de fun în film. Avem și un Irod care-și trimite un fel de Terminator de prunci, cu doi câini colțoși pe lângă el, plus alte câteva personaje din regnul animal pe care o să vă las să le descoperiți când veți merge cu copiii la cinema. Sau singuri, dacă vă doriți să resimțiți bucuria copilăriei.

Este o animație pentru copii micuți, la care părinții însoțitori nu se vor plictisi. Are ingredientele necesare pentru ca povestioara cu ”codițe” să prindă și la cei mai mari și pretențioși. Având în vedere ca avanpremiera s-a ”testat” pe o sală cu mai mult de jumătate din capacitatea ei, plină de copii cu vârste între 3 ani și 8 ani și nu am asistat la vreun ”Maamiii… m-am plictisit!” sau ”Taaatiii… ce mai faci? Hai sa ne jucăm! Pot să mă urc în carca ta?”. 🙂

Deci, premise importante pentru un film de animatie care va face deliciul celor mici pentru o ora si jumatate de glume si gaguri potrivite, mai ales ca se difuzeaza in 2D (mai usor pentru ce mici de vizionat) si DUBLAT in limba romană!

Muzica din animație este plăcută și difuzată în doze mici, nu multe, cu timpi scurți, nu este lungită în hituri, după cum am mai văzut la animațiile Disney. Nu te calcă pe nervi și copiii nu iți vor fredona nici un fel de de ”Ha afară la zăpadă…”. Asta e bine pentru toți, foarte bine chiar! 🙂

Deci, din 2 februarie 2018 vine in cinematografe, Primul Crăciun – The Star, distribuit de Intercom Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *