Un Taxi cu Bomboane pentru o destinație în care nu există decât Bunătate

taxiul cu bomboaneȘtiai ca există un Campionat de Bine? O altfel de ”înfruntare” în care ONG-uri din toate colțurile țării (în număr de 43 cu 44 de proiecte) se întrec în a atrage cât mai multe donații individuale, de regula sume mici (5 lei, 10 lei), pentru a alcătui cea mai mare sumă strânsă de la donatori distincți. Se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018

Incă un lucru demn de luat în seamă: nu se comisionează aceste donații! Ceea ce donezi se duce direct către cel sau cei pe care i-ai ales pentru o mică donație în scopul SUPREM de a face BINE. Atât.

In fine, acum este, deja, Finala Plină de Bine, că cică așa-i spune, iar eu prin aceste cuvinte așternute aici pe acest suport digital, îmi doresc să-i susțin pe cei de la Asociația Taxiul cu Bomboane.

Este extrem de greu să susții o singură cauză, să alegi din multitudinea de ONG-uri cu proiecte și cauze care caută să facă cât mai mult Bine și fapte bune pentru cei ce au cea mai mare nevoie de ele în aceste clipe.

Am ales Taxiul cu Bomboane pentru că mă leagă niște sentimente tare dragi și i-am urmărit prin social-media despre cum fac ei minuni și povești frumoase cu copiii din spitalele de copii, aflați la tratament, pe care-i fac să uite de acele clipe traumatizante.

Personal, eu nu aș putea să duc la bun sfarșit, nici măcar o singură poveste, dacă aș fi atras într-o astfel de acțiune a lor. M-aș retrage într-un colț cu nasul meu de clovn, cu părul roz, încovoiat și împovărat de sentimente care mai de care, și aș plânge. Nu aș putea să fac e ce fac ei, aș plânge încontinuu, cu ură și ciudă îndreptată spre  o falsă divinitate ce se vrea propovăduitoare a ”Binelui Suprem”.

Copii bolnavi pe care trebuie să-i facem să râdă, să uite, să transforme o zi de chin într-una de poveste cu zâne, cu super-eroi, cu clovni regali și cu feți-frumoși cu puterni nemaivăzute. E frumos șo trist în același timp. Sunt tată de fetiță, sunt tată și asta mă răscolește extrem de tare. Nu pot să ajut, fiind acolo, copleșit fiind de astfel se simțăminte, de ochișori care nu au greșit cu nimic. Dar pot ajuta în felul meu, aici, plus donație, desigur.

Domnul Cristian Roman este cel care a pus bazele acestui ONG și care a plecat la acest drum cu taxiul dânsului, în speranța că va reuși să aducă zâmbetul pe chipul multor copii din spitale.

Imagini cu acțiunile lor, în clipul de mai jos, făcut cu fotografiile lor de pe facebook:


Despre Asociația Taxiul cu Bomboane

Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă. Despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine. În acest taxi urcă toată lumea.

“Taxiul” are acum câteva curse cu destinaţie deosebita: la spitalele de pediatrie şi la şcolile speciale din Bucureşti. MAGIA se produce in momentul in care salonul este asaltat de zane, clovni cu nas rosu, balerine si personaje din basme, pregatiti sa citeasca povesti si ghicitori, sa imparta mere, acadele, baloane colorate sau carti pentru copii. Sunt copii pentru care perioada grea de tratament in diferite afectiuni produce efecte la nivel psihologic si au nevoie de sprijin.

Voluntari de toate varstele, cu diverse pregatiri profesionale, din intrega tara, din strainatate, vin sa citeasca povesti copiilor cu nevoi speciale. Asociatia are nevoie de suport si de voluntari in toate proiectele pe care le desfasoara.”

Nu contează pe care dintre ONG-urile si cazurile lor le vei alege, contează să poți ajuta și tu cu o donație, o mică donație, pentru că unde-s multe donații, binele va învinge, vei provoca multă bucurie celor ce au nevoie de acești bani.

Campanie făcută auzită-n social-media de Blogal Initative.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.