You spinning round and round

A trecut ceva timp de când nu mai mai joc acele jocuri cu pioni sau ”table games” cum le mai spune. Un ”Nu te supăra frate” facea furori alături de vestitul ”Remi” cum îi ziceau cei mai mulți. Nu, că de cele mai multe ori nici nu jucam pe bani, ci mai mult pe faimă. Sau pe surprize. Da, alea de la gumele Turbo sau mai știu ce alte gume cu surprize cu fotbaliști sau caricaturi de tot felul.

Da, acesta era nivelul în urmă cu mai bine de 25 de ani. Efectiv așa ne energizam noi, copii fiind. Păstram niște momente de genul ăsta tocmai când simțeam că endorfinele erau pe un LOW Level așa.

Desigur, erau cei mai mari și mai haiduci, mai curajoși, care sub pretextul că ”așa se joacă în prejma unor sărbători religioase”, care-mi scapă, jucau vestitul barbut. Cu zaruri, bani, încleștări și zeițe Fortuna care mai de care mai bună cu cel care învârtea la zaruri.

N-are rost să mai pomenesc că gașca se spărgea când apărea vreun părinte al unui implicat în ”jocul oarecum rușinos”, de oameni mari, cu gura mare și certându-i că jocul ăla nu e pentru ei. Sincer, la adulți nu-l văzusem vreodată, iar sumele care se jucau erau extrem de mici și axate pe mondede, mai mult, decât pe bancnote.

Anii au trecut, iar jocurile astea care se desfășurau în plan fizic, ca să zic așa, au trecut la Next Level, mediul online. De la jocuri de strategie, de cafteală cu pirați intergalactici și alte metamorfoze ale monștrilor, la Super Mario și jocuri de câștig mai mult sau mai puțin garantat.

Da, dincolo de acele jocuri cu un oarecare câștig că te joci și ai parte de o experiență grozavă, sunt și cele cu câștiguri financiare, asta dacă ești dispus să pariezi, să mizezi și să riști pentru a… câștiga, desigur.

De curând am auzit sintagama Rotiri Gratuite Stickers și m-am întrebat ce naiba e asta. Ce sunt alea rotiri, cum de sunt gratuite și cum de poți și câștiga bani din asta? Dar până la câștig, m-am dus în zona de entertainment, să mă rotesc și eu de vreo două ori, dar cu mențiunea că nu aș fi vrut să mă ia vreo amețeală sau ceva. 🙂

Nu, că mi-aș dori enorm de mult să mă rotesc ca într-o spirală dintr-un parc tematic sau în vreo roată mare cu panoramă ca la Elelctric Castle, dar treaba asta cu rotirile care sunt și gratis pînă la un anumit punct, nu e tocmai rea. Mai ales pentru fanii genului, sau geniului, dacă sunt astfel de genii. Oricum, bat câmpii…


Deci, ai înțeles ideea și povestirea ca o mică istorie a jocurilor de tot felul, din fragedă pruncie și până azi. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *