Hai să facem niște afaceri pe AMAZON!

”Fraților, mă privatizez! Îmi deschid butic!”

Bănuiesc că-ți mai aduci aminte de perioada în care toate trotuarele erau pline de ”buticuri” care mai de care mai urâțele, că mai arătos nu cred că am văzut vreunul în perioada aia. Da, era vremea în care oricine cu un simț antreprenorial mai dezvoltat (nu cu mult) putea vinde de la covrigi din ăia de post, de marginea drumului, până la Pentium 4 (sau ce pc-uri erau pe atunci) ori console de jocuri cu tot felul de dischete frumos colorate și cu denumiri în chineză.

La mare modă erau casetele și CD-urile cu muzică, trecând peste cele cu, vestiții, Vacanța Mare sau Doru Octavian Dumitru, care erau dubios înregistrate prin spectacole și cu un sunet extrem de prost. Dar, na, era un comerț care mergea. Și mergea, nene!

Între timp ”buticarii” au dispărut de pe trotuare, desigur. Probabil s-au mutat în scări de bloc și prin mall-uri. Alții în online, deși cred că cei din online vin cu un altfel de suflu, de spirit, de vibe, de… ALTFEL. Viața merge mai departe, comerțul la fel. Incă mai găsești covrigi pe marginea drumului, au farmecul lor, cu toate riscurile pe care ți le asumi când consumi așa ceva. Dinți buni să ai! 🙂


”Pot să-mi deschid o covrigărie de post pe AMAZON?” 🙂

Nu știu ce succes ai avea cu astfel de covrigi, dar mai știi? Mie îmi plac la nebunie, deși nu au niciun gust special. 😀 Dar, nu despre covrigi tari ”m-am adunat” azi aici, ci pentru faptul că am aflat de niște ”băjeți” tare faini, care vor să dea mai departe din know-how-ul lor despre AMAZON. Nu, nu despre fluviul sud-american, ci despre vestita platformă de vânzări online (cel mai mare magazin online din lume, da?) care devine din ce în ce mai gigantică, mai umflată, mai gogonată și cu multe produse dezvoltate sub brand AMAZON.

AMZ Academy este formată din cinci membri, niște cavaleri într-ale vânzărilor pe AMAZON, de peste un an și jumătate, timp în care fiecare și-a deschis un business acolo și îl păstorește de la distanța de un… CLICK de mouse. 

Ei trecând prin niște etape, niște experiență acumulată acolo pe platformă, pot să dea mai departe (prin accesarea unui Curs Amazon) pentru ca tu să arzi niște etape și să poți sa fii pe profit cât mai repede cu putință. Pentru asta cei de la AMZ Academy, și-au conceput niște cursuri pe înțelesul oricărei persoane ce dorește să ajungă pe AMAZON și să facă bani (pentru că asta ne dorim cu toții de la un business, nu?).


 

Ce înveți de la Echipa de Traineri AMZ Academy?

  • ce produse să alegi pentru a vinde (nu e recomandat, de exemplu, să vinzi ce este electronic/electric),
  • ce capcane legislative sunt sau cum te aliniezi tu ca persoană juridică din România, cât de mult te ajută AMAZON-ul să poți ajunge la client cât mai repede (vezi că au deja depozite în care poți trimite deja marfa ta pentru a fi cât mai rapid la clientul ce comandă),
  • câți bani trebuie să investești, cât este minimul de investit,
  • care sunt costurile cu actele și altele,
  • ce trebuie să știi pentru a găsi produsele potivite și cum promovezi produsele etc.

Sincer, majoritatea produselor de pe AMAZON sunt de origine China (cum altfel?), undeva pe la 70%, iar AMAZONUL se mai bate pe felia asta mare de online și cu alte mall-uri de gen (cum sunt Alibaba, Gearbest sau Aliexpress, de exemplu). Trebuie să știi cum să-ți marketezi produsele, cum le promovezi, ce instrumente îți pun la dispoziție cei de la AMAZON sau care sunt alte metode de promovare.

Ca să treci de toate etapele astea și să nu înveți de la zero, absolut tot, să eviți capcane și să riști să cheltuiești bani aiurea ai nevoie de know-jow-ul celor de la AMZ Academy. Pentru asta bagă ochiul și urechea pe Webinarul Gratuit pus la dispoziție de ei. CSF, NCSF. 😉


”Bat palma cu chinezu`, dar ce produse să bag la raft, dacă mă-nțelegi…”

Sincer, dacă ar fi să investesc acum niște bani într-un magazin pe AMAZON, aș face niște research în căutarea unor produse cât mai ieftine la ”chineji”, la o calitate decentă pentru prețul respectiv.  Poate că aș merge pe niște folii de protecție pentru smartphone-uri, pe huse de protecție funny, colorate, pentru copii, dar și pentru adulți, ceva mai sobre sau cu protecție sporită la șocuri puternice, pe squishy-uri și alte nimicuri din astea ce prind bine de tot la copii și nu numai.

Mai mult, aș lua legătura cu chinezul (o să-i zic generic, chinez, poate fi și corean, nu știu) și aș necocia cu el pentru o cantitate mai mare cu discount-ul aferent. Desigur, dacă business-ul merge bine, aș face poate un trip până în China să văd ce pot lua de acolo pentru a da mai departe în restul lumii via AMAZON. Totuși, un drum acolo e destul de costisitor, deci, de-aia am menționat… dacă business-ul merge bine, da? 🙂

Nu știu, poți vinde o mulțime de lucruri, și până nu testezi sau până nu cunoști detalii despre ”cu ce se mănâncă” toată treaba asta cu AMAZON-ul și AMZ Academy, e greu să te hazardezi în ceva. De visat, de plănuit și de scris, e ușor.

Aș vinde poate și covrigii ăia ”de marginea drumului” de care aminteam mai la început și îi voi numi ”Covrigii de la marginea online-ului”. De altfel, pentru ca produsul tău sa fie găsit mai ușor, în denumire e aproape un MUST să treci chiar ce face și cui îi este destinat.

De exemplu, dacă îmi caut o husă pentru smartphone-ul meu, un Huawei MAte 10 Pro, poți pune ca denumire Husă Albastră pentru Smartphone Huawei Mate 10 Pro din piele/silicon cusută și ușoară. Bat câmpii, dar poate da rezultate bune la o căutare a unui client ce-și dorește ceva de genul, sau numai jumătate din ce am scris scolo.

”Covrigi pentru omorât stress-ul/ antistress în timp ce te joci PUBG sau stai pe site-urile de paruri” (DISCLAIMER: numai dacă ai dantura bună!) la numai 10$ șirul. 🙂 Ei, cum ar fi un astfel de produs? Desigur, va fi denumirea în engleză, pentru că nimeni nu caută-n română, cred, pe AMAZON.

PROMO? Păi Instagram la greu, că-i mai permisiv și ajungi rapid prin hashtag-uri, iar dacă o arzi bine pe engleză recomand și vloguri, review-uri la produsele pe care le comercializezi pe You Tube și bineînțeles pe facebook, dacă tot mai rămân niște baani de băgat și-n promovare bine targetată. 😉


Vrei să faci bani pe AMAZON? Începe cu AMZ Academy. Fii cursant!

Uite, mai am una: eu am căutat pe AMAZON o tastatură bluetooth pentru o tabletă Samsung. Am găsit ceea ce voiam, DAR unii aveau livrare în România, alții nu. Iar cei ce livrau, aveau un cost de livrare mai mare decât dublul prețului produsului. LIVRAREA, un mare hop pe care trebuie să-l treci, să-l prevezi și să-l pui în prețul final al unui produs. Desigur, din câte știu, AMAZON te ajută și cu asta, livrează ei pentru tine, ambalează etc. Dacă ai produsele tale în depozitele lor, sau cam așa ceva.

Gandește-te că peste 300 de milioane de americani cumpără de pe AMAZON, că este o piață imensă, în care câțiva zeci de cenți dintr-un dolar cheltuit în America, sunt destinați acestui magazin online, un recordman absolut, exact ca fluviul ce-i dă numele.

De aceea, dacă vrei să investești într-un business de genul ăsta, în care totul e transparent și perfect legal, îți recomand să o faci după ce treci și pe la AMZ Academy, altfel, o iei de la zero cu riscurile de care aminteam. Alegerea îți aparține, desigur, dar eu asta aș face.

Gândește-te ce înseamnă un maganzin online în România. Câte piedici îți sunt puse, câte capcane, câte trick-uri trebuie să știi, cât timp alergi și aștepți după tot felul de acte?

AMZ Academy au sediul în București, organizează periodic întâlniri pentru tot felul de discuții, motivaționale, socializare, sfaturi despre AMAZON. Cursanții au acces la materiale în format scris, reduceri la instrumente specifice afacerii, reduceri la furnizori validați de servicii, înregistrările webinariilor live si webinarii suplimentare de întrebări și raspunsuri live, unde cei din Comunitate pot întreba trainerii în direct despre orice neclaritate au, referitoare la afacerea lor pe Amazon.

Deci?

2 Replies to “Hai să facem niște afaceri pe AMAZON!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *