Vrei o casă care să zâmbească către Soare?

”A-nceput de ieri să cadă
Câte-un fulg, acum a stat,
Norii s-au mai răzbunat
Spre apus, dar stau grămadă
Peste sat.”
(George Coșbuc)


Fulgul mă-nspăimântă. Da, a venit iarna. Stau în curte și mă ia cu frig. Stau și privesc la casa mea. Casa mea care trebuia să fie terminată de vreo patru luni. Încă mai regret că nu am ales să-mi fac casa din lemn. Mi-am aruncat ochii pe net târziu. Când am văzut oferta de case din lemn era deja prea târziu, deja bătusem palma cu un constructor iar fundația și pereții parterului erau deja ridicate.

O casă din beton armat și BCA fusese alegerea mea, alegerea familiei. Deși am cochetat la un moment dat și cu ideea unei case pe structură metalică sau a unei case din lemn, dar din păcate, zic acum, am făcut alegerea greșită.

Și nu că ar fi o casă construită din materiale proaste, ci din cauză că durează extrem de mult timp să fie construită, cu timpi lungi de uscare a materialelor din care este înălțată. Ne-am apucat prin Primăvară și speram ca în maxim șase luni să o terminăm.

Nu a fost să fie chiar așa, pentru că socoteala de acasă nu se potrivește nici cu cea din târg și nici cu echipa de meseriași a constructorului. Forța de muncă lipsește cu desăvârșire zilele acestea, iar oamenii cu adevărat buni sunt mai rari decât perlele alea veritabile. Mai mult, cei care sunt buni, cer salarii foarte mari iar migrația forței de muncă este extrem de mare, ceea ce duce inevitabil la probleme cu execuția oricărei lucrări de genul ăsta.

Astfel apar timpi mari de așteptare, care se adaugă oricum la cei necesari construirii efective. Cum ne dorim cu toții o casă în care să ne mutăm cât mai curând, răbdarea nu mai este chiar punctul nostru forte. Drept pentru care îți dorești să te muți rapid într-o casă trainică, frumoasă, rezistentă la cutremure și cu aer de casă pasivă. Așa că recomand în mod natural una executată de cei de la Mobina Construct, care au peste 25 de ani de experiență.

Practic, ei chiar asta fac! Case din lemn de cea mai bună calitate. Termen de execuție? Vrei să te muți rapid? Dacă ți-aș spune că o casă se poate monta între 7 și 25 de zile, cum îți sună? Și asta cu o echipă de doar 4 muncitori!!!

Chiar ei se laudă cu o construcție, o casă prin București, de 238 metri pătrați pe care au montat-o în numai 21 de zile fără macara. Un alt motiv de laudă sunt și cele peste o sută de case construite și peste o sută de clienți mulțumiți.Ca să te convingi poți arunca un ochi peste al lor portofoliu case de lemn ca să vezi ce și cum. Eu încă mă uit la fulgii mei care se așează haotic prin curte și pe casa care așteaptă încă sa aibă balcoane finisate, terasa acoperită cu gresie de exterior, scara de la intrarea în casă să fie construită de la zero, jgheaburi și burlane montate etc. Și a trecut aproape un an de când m-am apucat de treabă…


Din greșeli învățăm, din experiențe anterioare, dar și din experiența altora. Când ai atât de multe informații la îndemână, tot internetul la un click de mouse, bugetul pentru casă nu ar mai trebui să fie în pericol, ci din contră, cu un buget bine gândit și cu o casă care să se ridice la standardele din proiect, visurile pot deveni realitate mai rapid decât crezi. 🙂

Deci, mă duc să dau zăpada pentru că în puținul timp petrecut pe aici, s-a depus deja un strat destul de deranjant atât pentru mine cât și pentru casa mea care cu un ochi râde, iar cu altul plânge. Încă mai aștept ziua în care va râde cu ambii ochi și va topi toată zăpada din lume, făcând loc ierbii verzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *