Eu chiar am toate țiglele pe casă!

Acum ceva timp, nu mai mult de câteva luni, m-am apucat de construit o casă. Până aici nimic neobișnuit. Glumesc, desigur. E al naibii de neobișnuit pentru mine. Este prima casă pe care o construiesc. Nu, nu o construiesc eu, nici nu sșiam despre cum se construiește o casă, nu prea știu nici acum, asa ca am angajat o echipa firma de construcții.

Toate bune si frumoase? Așa ar cam trebui sa fie, practic de tine, constructorul are nevoie doar să alegi culorile, materialele, după bugetul stabilit, dar și după un proiect, desigur. Sigur vor mai fi, clar, derapaje in buget, asa că asigură-te ca ai un buget care permite astfel de “probleme”.

Cu totii ne dorim sa gasim toate ingredientele cele mai bune, cele mai potrivite pentru a rezulta wxact casa la care visezi. Pana si culoarea gardului e greu de ales, dacă nu ai un proiect bine definit, cu tot ce inseamnă o casă, cât și amenajările exterioare.

La noi s-a întâmplat să ne cam potrivim alegerile inițiale cu cele finale, deci nu prea au fost probleme, blocări sau termene depașite din cauze de gen. Totul pana la… țiglă. Ne-am tot sucit la culoare, pentru că ne plăceau mai multe tipuri de tiglă. De la culori, nuanțe și până la tipul de țiglă ori forma, profilul pe care il aveau.

Pânâ la urma, dupa multe suceli, am rămas targetați pe țiglă metalică, și nu pentru că suntem fani Metallica, ci pentru că, pur și simplu, este ușoară, modernă, se montează rapid și ușor și dă un aspect tare frumos viitoarei case. Sa nu mai amintesc de durata de viață, care este destul de mare, dacă este ingrijită corespunzator la anumite intervale de timp.

Partea un pic și mai dificilă a fost când chiar trebuia sa ne alegem producatorul tiglei metalice. Bine, am ascultat niste pareri, recomandari din partea constructorului, trebuia sa ne incadram si in bugetul care se tot subția si nu doream sa venim cu suplimentări prea mari pentru ca puțin de ici, putin de colo… știi cum e.

Review-uri pe net, sfaturi de la prieteni, preturi, oferte… am trecut prin toate, dar tot nu am tras o concluzie care sa ne satisfacă. Totul până intr-o zi când am plecat urechea la recomandarea cuiva, să văd și oferta Rufster, producator de țiglă metalică.

Intru, bineinteles, pe net sa vad mai multe informații, aflu că se poate găsi la același producator pe lângă tigla metalică si sisteme de drenaj, folie anticondens, alte elemente profilate pentru acoperiș, casete pentru fațadă și chiar profile de gips-carton.

Tot pe site am aflat cu bucurie ca au un simulator de acoperiș, digital, cum ar veni, in care poți configura viitorul acoperis si cum va arata el in culoarea aleasa. Mai mult, poți afla necesarul de materiale pentru acoperiș. Cam cat de tare e asta? 

Binențeles că am profitat si de o ofertă bună de preț pentru tablă și accesoriile comandate, deoarece așa am eu baftă la unele lucruri in viața asta. Thanks to… oricine ar fi. Când am vorbit cu constructorul de solutia gasită si aleasă pentru acoperiș a vrut sa vadă și calitatea materialelor așa că am mers cu el personal până la unul dintre distribuitorii din zona Moldovei, căci pana la Suceava nu era cazul să mergem, acolo unde se produce tigla metalică.

In final am bătut palma, iar casa a fost acoperită cu țigla metalica de la Rufster. Atăt.
Recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.