Despre mandachisme.com – de dincolo de origini si până în viitorul apropiat

M-am apucat de scris pe blog în 2013. Pe blogul actual. Da, cel pe care citești acum. Cam prin ianuarie dădeam drumul la robinet și lăsam să curgă cerneala asta virtuală. Mai scrisesem pentru alții, dar niciodată pe un suport al meu pentru că… nu aveam unul. 

Inainte de blog ma apucasem să scriu in Note pe facebook. Multora le-a plăcut cum buchiseam eu acolo și m-au încurajat să scriu mai mult. EU? Eu care nu mai scrisesem atât de mult decât în perioade de Ev Mediu, când corespondam cu alți copii, pardon, copilițe de prin alte regiuni ale țării, prin intermediul scrisorilor. Scriam de mână!!! 😀

Da, Poșta Română a avut și perioade destul de interesante, chiar funcționa, n-ai crede! 🙂

Faza este că am aflat de la diverși că se poate testa una-alta dacă scrii despre, dacă faci review-uri, dacă, dacă, dacă. Ideea era că era musai să scriu.

Am scris ceva pentru Cronica Cârcotașilor de la Radio 21, în aceleași vremuri imemoriale când erau Huidu și Găinușă și au râs în direct atât de tare de ceea ce scrisesem acolo, încât mi-a dat încă un impuls spre a mă apuca de scris pe un blog.

Am început să scriu pe Blogger, pe un Blog care se numea Efectul Defectului și se voia a fi o adunătură  (texte scrise de mine, se înțelege, nu eram un fel de culegător de… folclor, da?) de texte funny, despre ce gândesc oamenii, ce fac, cum se exprimă, ce sunt și care este adevărata lor față în momentele… acelea. Ce momente? Cele în care esti singur cu tine în toaletă. Capisci? 😉

Nu a fost să fie, nu aveam o motivație prea mare, așa ca mi-am îndreptat atenția către o nișă tare interesantă, despre care nici nu știam că există: advertorialele. Eu care nu avusesem tangențe cu așa ceva niciodată, nici prin prisma jobului, nici altfel, am pornit la un drum pe care încă merg și de pe urma căruia învăț permanent și încerc să ma reinventez.

Așa a apărut mandachisme.wordpress.com, natural, nu prin cezariană. Mandache sunt și “mandachisme” scriu. Am scris întotdeauna advertoriale în stilu-mi caracteristic, în perioade în care se cereau advertoriale serioase, ale mele erau cele mai funny sau chiar pe bune. De aceea am avut parte de reticență în multe campanii până când și lumea asta a online-ului si a social-media și-a da seama ca nu mai funcționează lucrurile ca odinioară.

Ca e nevoie de mai mult decât scris, că e nevoie de mai mult decât înflorituri, că literatura si poveștile cu fluturi nu-și au locul printre alte atâtea mii de dulcegării de gen. încă mă mai lupt cu astea, încă încerc să înțeleg cum mulți sponsori din campanii au rămas în urmă cu ani de zile față de ceea ce se întâmplă acum în online. Vreau să schimb, să îi schimb. Pun și eu o cărămidă la schimbare împreunăc u alții, desigur.

Dacă în 2013 eram pe wordpress.com, în 2014, am cotit-o pe domeniu propriu: mandachisme.com. Am vrut sa trec la un nivel mai profi, grație și rezultatelor pe care chiar reușisem să le am prin online. Fară falsă modestie, am experiență destul de mare în competiții de advertorial-viteză, cu muulte rezultate la activ si premii de care am tot uitat și tare mă mai bucur când îmi mai aduc aminte de una, de alta. Chiar, primul meu premiu din scris, în 2013, a fost o tabletă de 7 inci. A fost WOW!

Acum cochetez, cum se zice, cu ideea de a-mi face un mariusmandache.ro, probabil că o să arunc un ochi și pe domenii.ro sa văd ce și cum. Probabil. Incă mă mai gândesc ce voi scire pe noul blog. Vom vedea, stați pe-aproape! 🙂

Tot din dorința asta de a crește calitatea si diversitatea, de a fi în tendințe, am început sa urc din ce în ce mai multe clipuri video pe canalul meu de YouTube, pe care-l aveam din 2011, dar pe care nu-l foloseam. Așa am adus suport video pentru blog. Review-uri, povestioare, prezentări mai funny sau vloguri au ieșit odată cu multe campanii interesante.

Așa am început să editez video, să experimentez, să încerc, sa îmi dezvolt sau să-mi creez skill-uri noi. Da, mă găseșți pe YouTube pe canalul meu MariusMandache, dacă vrei să arunci un ochi. Este un proiect în desfășurare, iar “Next Small Vlogger”, probabil ca va începe cu mine. 🙂

Tema de pe blog? Nu am zis de ea? Le-am tot schimbat de-alungul timpului. Asta este una free, desi am tot zis ca o să investesc câtiva bani într-una lucrată pentru mine. Este un proiect care va deveni realitate curănd, sper.

Mandache Over and Out.

Va urma.

 

Articol scris pentru SuperBlog 2018

 

One Reply to “Despre mandachisme.com – de dincolo de origini si până în viitorul apropiat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *