#acelmoment cand viata nu-ti da lamai, dar iti ofera oportunitati

Cand mi s-a oferit sansa de a pleca pentru putin timp din tara nu credeam ca va fi o oportunitate pentru a invata niste lucruri noi, lucruri de care nu stiam, desigur. Cum plecarea mea din tara s-a facut cumva spontan, de azi pe maine, cum ar veni, nu am avut prea mult tip sa ma documentez despre tara in care urma sa ajung: Maroc. Nici nu stiam sigur, unde este pe harta!

Primul lucru pe care-l fac intr-o astfel de situatie? Iau atlasul geografic! E, na! Iau smartphone-ul, ce naiba! Acolo gasesti toate raspunsurile. Cand am dat o cautare pe sfantul Google, dupa Maroc, la loc de cinste in cautari mi-a aparut simplu: ulei de argan. “Ce-o fi ala?”, m-am intrebat. Pai, ce sa fie, un ulei cosmetic cu proprietati deosebite, cu aplicatii diverse in sanatate si frumusete, fiind la mare cautare.

Cum Marocul este un important producator de astfel de ulei, mi-a inflorit o idee. Si eram de-abia in avion! Probabil ca ajungand in Maroc, cine stie ce alte traznai de business imi vor mai veni prin cap, doar ma stii ca nu sunt pe craca mea in anumite perioade.

Na, ca blogger, ti se ofera tot felul de oportunitati, important este sa te legi de cate o astfel de oportunitate, sa o simti, sa creezi ceva frumos, si sa o dai mai departe, eventual chiar mergand pe parteneriate de succes.

Acum aveam sansa, fie de a merge pe calea turismului, cu ceva conexiuni in Maroc, intr-o tara cu o cultura total necunoscuta mie, in care se ajunge destul de usor, desi este, practic, in Africa. Fie de a merge pe idea promovarii uleiului de argan, nestiind ce piata de desfacere este la noi, momentan.

Ce am mai facut, intre doua avioane, in aeroport? Am facut un picut de “research” de WIFI, si dupa ce l-am gasit, pentru a avea o conexiune buna la net, am facut adevaratul research pentru ce ma interesa, cum ar veni. Am vazut ca exista deja o piata destul de dezvoltata la noi pe partea asta de uleiuri de argan, Biodiva.ro, fiind un jucator destul de important.

Deci, nici nu ajunsesem in tara aia, iar eu eram deja setat pe o nebunie de business, zici ca bausem vreo zece cafele si luasem si o pastiluta din aia ca-n filmul ala cu Bradley Cooper, Limitless, in care creierul tau gaseste tot felul de conexiuni ca sa te scoata din tot felul de situatii. La mine, se pare ca lucra ca sa ma bage in situatii. De business. 🙂

M-am mai linistit cu gandurile cand am luat avionul urmator si am mai urmarit cu privirea o stewardesa ce-l avea pe vino-ncoace, chiar daca eram la unsprezece mii de metri altitudine. O fi fost si de la aerul rarefiat, sau de la micuta sticla de tarie pe care am savurat-o ca sa imi mai dispara teama de zbor, cert este ca nu m-am ales cu stewardesa cea draguta, ci cu un somn lin si odihnitor, cale de vreo ora.

Destinatie finala. Am ajuns in Maroc, si dupa ce m-am cazat am iesit la plimbare pe stradute, prin targuri si lume colorata. Mi-a placut nespus sa ma amestec printre acei oameni, printre culori vii, intr-o tara atipica, cu oameni zambitori si buni negociatori. Am tras multe fotografii, pasionat fiind.

Deja stiu ce voi face cand voi reveni in tara.
Va fi foarte interesant. Stai pe apropae!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *