Pe picior de plecare. JAPONIA ne cheama. Mergi?

Pregatiri de calatorie. Cu ce incepem?

Hai sa-ti spun ceva! CEVA! Da, stiu, sunt glumet. Probabil ca nu ai ras. Probabil. Insa, daca ti-as spune sa mergi cu mine intr-o calatorie, una plina de aventuri intr-o tara in care nu credeai ca o sa ajungi vreodata? Ai rade? Ai fi serios / serioasa? M-ai crede? 考えます

Ce tara crezi tu ca e cea mai potrivita pentru a te surprinde total? Nu, nu una care nu este sigura, ci una care este opusul unei astfel de tari. Hai ca nu vreau sa ma mai joc cu simturile si sentimentele tale, vorbesc de o excursie in JAPONIA. Ce zici, mergem impreuna? Unagi? UNAGI! 🙂

 

Bine, n-o sa mergem chiar pe cont propriu pentru ca e cam departe si nu vreau sa am cine stie ce surprize care sa ne intunece calatoria asta. Daca tot ajung pentru prima data in Japonia macar sa ma bucur ce zilele acelea fara sa-mi bat capul cu chestii organizatorice, de cazare, de transport si intrari pe la atractiile turistice, nu? 

Vreau sa “enjoy the moment”, sa trag multe fotografii din alea instagramabile, sa trag aer in piept si sa simt fiecare loc in care voi merge, sa ma energizez si sa nu fiu cu ochii-n Google Map pentru a afla cum ajung mai repede in locul X sau Y. Dai banu’, iei Framu’, dar ai timp sa-l si fotografiezi inainte. 

De-aia e misto, tata, sa mergi cu ghid, cu cineva care stie ce are de facut cu tine, cu grupul, pentru ca timpul pe care-l petreci tu ca sa faci research e ste un timp pierdut, cand ai putea lejer sa vizitezi locurile in care te afli. Fie ca doar stai si observi oameni, pasari si alte animalute, este un timp petrecut cu folos, plin de vibe de calatorie (バイブ 旅行の )

Acum daca tot am adus vorba de Japonia, ce faci in Japonia? Deci, cum intru in Tara Soarelui Rasare, pe dreapta, mi-ar placea sa vizitez (pe cat posibil) Tokyo.  Nu stiu daca e pe dreapta, dar doar presupun.

Vreau sa merg in cele mai turstice locuri, daca mi se permite exprimarea, dar si in locuri mai putin turistice pentru a lua pulsul societatii nipone, asa cum este ea, sa-i vad cum se duc la job, cum se saluta, cum isi vorbesc, cum rad sau cum trec nepasatori, cum sunt conectati cu tehnologia si ce pot sa invat de la ei, doar privindu-i. Multe, cred.

Muntele Fuji? Da, vreau la Muntele Fuji. 富士

Cine nu vrea la Muntele Fuji sa stea jos, nota 4. Macar sa il vezi de la oarecare distanta, daca nu ne este dat sa ne cataram pe el. Cred ca va fi  atat de misto sa-l vezi in realitate incat nici nu stiu daca ma voi mai intoarce in tara. Imi fac o cabana acolo, la poalele lui si ma fac nipon.  Un sihastru nipon. Are cineva ceva impotriva? Nu? Merci. Apropo, cum se zice “sihastru” in japoneza? 🙂

Japonia cu Exact Travel Club

Acum daca ar fi sa-mi arunc ochii pe un circuit in Japonia cu Exact Travel Club, scrie acolo si de Matsumoto, Takayama, Kanazawa, Osaka, Nara si Mt. Koya. Legate intre ele printr-un circuit tare fain. Numa care, nu mi-ar fi spus nimic daca nu as fi aruncat un ochi pe Sfantul Google aka  聖人 Google

Cum ziceam, circuitul l-as face prin agentia mai sus mentionata, care, daca ma uit bine, zice ca ne da si ghid. Si nu orice ghid, ci pe Ana Maria Caia, care este jurnalist si om de televiziune (vezi emisiunea Bazar cu Razvan Marc), calator pasionat ce a vizitat peste 50 de tari si a carei viata s-a tot invartit prin televiziuni si oameni de televiziune renumiti.

Este vorba de 15 zile, 13 nopti practic, cu un pret decent, circuit care iti poate oferi luxul de a simti a maximum fiecare secunda petrecuta pe taramuri nipone. Mai ales ca vom vorbi de vizitarea oraselor cu arhitectura science-fiction, de zona cu traditii ciudate, cu festivaluri si targuri si mai ciudate pentru noi, europenii.

Nu va fi usor, daca te incumeti sa mergi cu mine si cu Exact Travel Club. Nu va fi chiar usor, nici din punct de vedere financiar, dar nici fizic, pentru ca vor fi ceva kilometri de parcurs, va fi si fusul orar, Jet-Lag-ul, lumea noua, tehnologia, limba si scrisul pe care la-ai vazut si admirat in atat de multe filme. ムービー

Ar fi fost mult mai greu, asa cum aminteam mai sus, daca ai fi facut-o pe cont propriu. Gandeste-te la toate formalitatile legate de pasapoarte, de intrarea intr-o tara straina, de proceduri cu care ar trebui sa fii deja familarizat. Gandeste-te ca multi iti cer ca la intrarea intr-o tara straina, sa ai deja biletul de avion de intoarcere, deja cumparat. Stiai asta? Dar ca sa mergi sa vizitezi atat de multe locuri de unul singur, chiar si cu un timp petrecut pentru research, ai nevoie de mult mai multe zile. Probabil de cel putn o luna de zile, daca nu o faci organizat.

Gata, hai sa impachetam ca ne asteapta drum lung.

 

のために書かれた記事 スーパーブログ
Articol scris pentru SuperBlog 2018

 

One Reply to “Pe picior de plecare. JAPONIA ne cheama. Mergi?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.