Planuri, planuri… Revelion in Singapore?

Singapore. Da, acolo o sa fiu de Revelion. Bine, nu ma duc pentru Revelion in sine, dar daca tot voi fi acolo in noaptea dintre ani, zic sa profit de lucrul asta, sa vad cum se distreaza singaporezii. Si eu, odata cu ei, desigur.

Acum, ca n-o sa fiu singur in escapada asta, se intelege, pentru ca, na, sunt om insurat, la casa lui, gen, iar iubita mea sotie chiar este alaturi de mine oriunde am calatori prin lume. Ca sa ajungem in Asia, am cautat oferte de Revelion in Malaezia si Singapore, pentru ca vrem ca daca tot vom fi in acea zona, sa mergem si prin Malaezia.

Ne-am cam saturat de frigul si cenusiul de acasa, de aceea vrem sa mergem in acea zona a lumii, sa incercam ceva nou, alta cultura, altfel de oameni, cu istorie atat de veche, si pesaje parca din cu totul alta lume.

Nu o sa las acasa apratul foto, un mirrorless pentru a avea parte de niste filmari spectaculoase cat si de fototgrafii pe sufletul meu. Apoi , cealalta prelungire a mea, dupa sotie, smartphone-ul. Se intelege de ce. Asa cum nici micutul meu laptop, nu va ramane acasa. Nu ma pot despartie de el, nici macar intr-o calatorie atat de lunga. Nu ca as merge pe jos. 🙂

Ca tot ma intreba sotia, ce urmeza sa vedem prin Singapore, adica exact in capitala cu acelasi nume, eu am trecut pe un desfasurator cateva lucruri de care sa ne tinem, pentru a vedea ce este mai important:

  • Esplanade Theatres (o imensa constructie postmodernista, cu rol de sala de spectacole si amplsata pe malul raului Singapore),
  • Padang (un cartier colonial, cu o zona verde foarte vasta, destinata relaxarii si activitatilor sportive)
  • Statuia Merlion (un fel de simbol al orasului, o creatura imaginara, sau nu, cine stie? Un pseudo-ceva cu cap de leu si trup de peste)
  • Little India si Chinatown (se intelege ce este aici, da?)
  • Gradina botanica din Singapore (una dintre cele mai faimoase gradini botanice, ce surprinde cu salbaticia ei, o adevarata jungla urbana)

Acestea sunt numai o parte dintre cele pe care le vom vizita, dar am incredere in nasul meu fin care adulmeca de la distanta lucruri misto de vazut. Plus nea Google care ne scoate din orice problema pe care am putea-o avea.

Un Revelion Christian Tour, este musai sa fie altfel decat oricare alt revelion pe care l-am fi ales. Nu stiu de ce zic asta, dar sigur asa ar trebui sa fie, mai ales ca destinatiile alese cat si planificarea din partea agentiei a unui astfel de eveniment sunt la superlativ.

Am ales sa plecam prin intermediul acestei agentii de turism si pentru ca suntem clienti fideli, de ceva timp, cativa ani buni, iar dezamagiri nu au fost niciodata. Intotdeauna a fost, parca, mai mult decat ne-am planificat si imaginat. Au ceva al lor, dar destul cu laudele si scrisul ca mai am ceva de planificat pentru aceasta calatorie ce va avea loc peste vreo luna de zile. Mai am cativa asi in maneca si vreau sa-mi surprind placut sotia. Pentru a cata oara o fi? 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

 

One Reply to “Planuri, planuri… Revelion in Singapore?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *