Povești cu sâmburi de adevăr

Ai nevoie de rafturi pentru magazin? Păi, de ce nu mă întrebi pe mine?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

“Probleme cu berea la draft? Nu, probleme cu berea la raft!” 🙂

Ți-ai dat seama vreodată de importanța rafturilor dintr-un magazin?  Nu, hai că nu am luat-o razna, o să vezi despre ce vreau să vorbesc în continuare. Te asigur că va fi o discuție interesantă, despre un lucru de care nici nu bănuiai cât este de important. Să revin… îți dai seama ce interfață prietenoasă și în același timp extrem de eficientă, trebuie să fie, atât pentru client cât și pentru cel ce deține afacerea, un banal raft?

Sincer nu m-aș fi gândit vreodată până în momentul în care un bun prieten de-al meu, a vrut să-și deschidă un magazin de cartier, de proximitate, ca să-i zic așa. Toate bune și frumoase cu amenajarea spațiului, la culori și tapet toți ne pricepem câte un pic, numai că a venit momentul în care viitoarea marfă chiar trebuia așezată. Dar unde o vom așeza? Au venit distribuitorii cu o grămadă de cutii cu produse șî… ia raftul de unde nu-i! What?

Am luat la întâmplare un pachet de biscuiți și am dat să-l așez pe un, bineînțeles, raft. Nmai că rafturile nici nu fuseseră luate în calcul, pentru că rolul unui raft, nu este să-l simți pe el, fizic, ci să simți produsul care este așezat sau prezentat pe el, nu? Probabil că doar într-unul din o mie de cazuri te uiți și la raft propriu-zis, când te afli într-un magazin. Și asta așa, dacă ai tu vreun fetiș bizar cu rafturi, dacă mă-nțelegi 🙂

“Raftul nostru, cel de toate zilele…”

Pentru noi, consumatorii, raftul nu există! Este doar o formă, așa, de energie sau ce-o fi, în care produsele stau pur și simplu suspendate în aer. Mă rog, nu zic ca în viitor, nu se va ajunge la asta, dar viitorul ăsta pare a fi extrem de departe, iar noi nu aveam pe ce pune biscuiții ACUM! 😀

Așa că eu și cu prietenul meu am răs la faza asta. Tare! Faceam haz de necaz. Cum de nu se gândise el la rafturi? Nu ma gândisem nici măcar eu, eu care mai lucrasem în tinerețea aia din facultate, la un astfel de magazin de cartier, iar treaba mea era, printre altele, chiar pusul mărfii la raft.

Nu îți dai seama de importanța pe care o are un raft, decât când ai nevoie de el, ce să mai… Și ai nevoie tocmai ca raftul să fie și eficient, sa fie de calitate și ușor de lucrat (montat, demontat, mutat etc.). Din fericire, exista sfântul Google și social-media, în care dacă mai ciulești urechile digitale, sigur afli o grămadă de lucruri noi și aparent, unele, inutile, până la fapta contrarie.

“Da, cică rafturile nu cad din cer. Și bine fac!”

Astfel am aflat că pentru problema noastră există un site care asta face, îți dă rafturi: RafturiOnline.ro

Ciudat cum sună, oarecum funny, asta cu rafturile online. Un fel de rafturi digitale 🙂 Ei bine, se pare că ei ne oferă rafturile fie spre vânzare, fie pentru a fi închiriate, mai ales când ai un business sezonier.

Acum problema era un pic cam spspinoa pentru că prietenul meu uitase sa puna în buget niște lucruri atât de importante. Noroc că jucându-ne prin site, am văzut ca exista posibilitatea achiziționării și în rate. Cum e asta? Foarte tare!

Am rămas surprins ce super-idee  de business este asta cu rafturile metalice. Normal cc este nevoie de rafturi în tot felul de forme și mărimi cu multiple destinații: rafturi comerciale, rafturi industriale, rafturi metalice depozitare, rafturi metalice arhivare, cu MDF, rafturi pentru tot felul de echipamente și accesorii.

în fine, problema era rezolvată: aveam, în sfârșit, pe ce să ne punem biscuiții! Bine, urma sa ni le livreze, numai că exact cum se întâmplă când e sâ se întâmple, ne trezim cu un vecin ca ne bate în geamul viitorului magazin. Aveam sa aflăm ca e vecin, ca nu-l cunoșteam, desigur.

Te las să ghicești ce problema avea și el. Nu, el avea deja magazin, numai ca era în curs de reamenajare și voia să schimbe rafturile vechi cu unele mai noi, așa că văzând ca noi deschidem market nou, și-a luat inima-n dinți și a venit să ne întrebe dacă nu-i spunem și lui de unde ne luam rafturi pentru magazin, ca el nu mai are niciun contact de genul ăsta.

Ne-am oferit serviciile de consiliere imediat, pentru că eram experți de acum.

Astfel, am băut o bere împreună și ne-am făcut oarece planuri de business pentru viitor, așteptând livrarea rafturilor buclucașe. Deși, nu știu cine era mai buclucaș, noi sau rafturile. Practic, ele nu aveau nicio vină. Nici măcar biscuițbi care s-au trezit că nu aveau pe ce sta.

A, era să uit! Pai și depozitul? În depozit nu avem nevoie de stocuri și organizare? Nu avem nevoie de rafturi? Ah, mamă! Bine ca ne-am apucat de făcut business. Bine, nu eu… ci un prieten. 😉

PS: in încheiere, uite un mic clip de prezentare a beneficiilor dacă a inevoie de cumpărare in rate, în leasing sau daca dorești închirierea rafturilor. Enjoy!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments

One thought on “Ai nevoie de rafturi pentru magazin? Păi, de ce nu mă întrebi pe mine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *