Nu te limita, trăiește și gândește BIGG! Pe bune!

Do or do not. There is no try. YODA

Ești pregătit? NU există cale de întoarcere. Odată ce alegi drumul ăsta, pregătește-te pentru viața pe care o visai: să faci ceea ce-ți place și să tragi pentru tine, să nu mai lucrezi pentru alții. Aici intervenind vorba aia celebră că dacă faci ceea ce-ți place, nu vei mai munci o zi în viața ta. Așa o fi? Căt de mult adevăr o fi în vorbele astea, te-ai întrebat vreodată?

Da, poate părea că vorbesc ca din cărțile alea de Dezvoltare Personală, dar doar pare. De ce? Pentru că nu am citit niciodată una și pentru că dacă există un sâmbure de adevăr fie în acele scrieri, ori prin cine mai știe ce clipuri motivaționale de pe net, în final important este să te focusezi pe ceea ce-ți este necesar pentru a atinge ceea ce ți-ai dorit. Scurt si cuprinzător.

Răspunde-mi sincer și răspunde-ți sincer: de când nu-ți dorești un business al tău? Probabil că încă erai în facultate, te chinuiai să-ți plătești taxele, dar să te și distrezi puțin din micuțele sume pe care le câștigai atunci când lucrai prin restaurante sau când poate mai făceai câte un comision ori mai ieșea ceva în plus din freelancing. Na, cu toții ne mai pricepem la câte ceva. Iar la ce nu mă pricep eu, te pricepi tu și viceversa. Ințelegi ce vreau sa spun? Stai aproape, citește în continuare și vei vedea unde bat, apoi du-te pe link-ul din Bigg.ro ca sa o iei pe scurtătură, să mai arzi niște etape, sa ajungi mai rapid la ceea ce-ți dorești. Pe (foarte) bune! 🙂

Aruncă un ochi pe clipul de mai jos, am sintetizat într-un minut:

 

Ha! Antreprenor în România? Acum?

EU sunt asemeni ție, TU ești asemeni mie, noi suntem, existăm, alegem sa fim unii pentru alții, împreună putem reuși direct sau indirect. Nu știi care este the Hard Way ori the Easy Way, ai nevoie de fler, de informație corectă.

Noi toți, ăștia mai visători, antreprenorii de azi și de mâine, cei cărora ne curge sângele mai rapid prin vene cu gândul la o viață un pic mai bună, la o viață în care să reușim și să ne mândrim cu asta arătând altora și îndrumându-i și pe ei, avem o doză consistentă de Curaj, Ambiție, frumoasa Nebunie ce converg și pleacă din acel Moment ZERO, în care ne-am hotărât sa mergem pe drumul nostru, făcând-o pur și simplu.

Sa fii antreprenor în România este greu, dar greu este peste tot, numai că aici încă se mai poate, cred cu tărie ca se pot realiza lucruri extrem de frumoase. Concurența este acerbă, desigur, dar suntem atât de plini de inovație, de deschiși la nou, încât nu ne poate strica distracția imperfecțiunile și sincopele date de birocrație sau cine mai știe ce.

Treci peste orice mica problemă apărută. Concentrează-te spre orizont, nu lăsa ca obstacolele apărute să te înfrâneze, rolul lor este doar ca să fie, face parte din scenariu, din povestea încă nescrisă dar pe care o scrii zi de zi.

Nu mai sta pe gânduri. Tic-Tac… timpul trece

Nu numai “cei aleși” reușesc. Puterea de a reuși este în fiecare dintre noi, important este s-o faci, nu sa încerci. NU ÎNCERCA! FĂ-O! Cel mai probabil dacă tu “doar vrei sa încerci, să vezi ce iese… poate-poate”, aproape sigur NU vei reuși, vei eșua înainte de a-ți da seama ceea ce se întâmplă.

Oare să ai tu un astfel de noroc încât, sa-ți cadă bani din cer? La propriu! Ai un astfel de noroc? Ți-a căzut vreodată din cer, ceva? Cumva vreo monedă, două? Da? Probabil că le aruncase careva de la vreun balcon, nu te amăgi. 🙂

Nu cred în VREAU SĂ ÎNCERC, cred în A O FACE, pur și simplu. JUST DO IT! Trage aer adânc în piept, spune ce rugăciune sau ce vorbă de duh vrei tu, numai pentru tine, scutură-te, trage-ți vreo două palme, dacă simți nevoia 😀 și fii pregătit SĂ O FACI. Gata, dăm startul?

Acum, hai să-ți dau un hint, un fel de tips and tricks, oferindu-ti șansa de a “fura” startul, de a avea deja un AS în mânecă (sau mai mulți). Vei înțelege mai bine după ce vei citi articolul (curaj, ca nu durează mult!) și te vei duce pe link-ul din Pachete Bigg.ro Un veritabil ajutor pentru orice antreprenor care fie este la început de drum, fie are deja o istorie în spate. O sa-mi mulțumești mai încolo, știu. Accept orice bere, da? 🙂

BIGG.ro: Proiectele tale, Ideile tale, Partenerii tăi, Calea ta, Povestea ta.

Lasă blah-blah-blah-ul, lasă vorbăria multă, concentrează-te pe aventura vieții tale. Da, aia care tocmai ce stă să înceapă. E dur, va fi dur, dar stai focusat pe ceea ce contează. Proiectează-ți în viitor ceea ce vrei să ajungi, cum vrei să ajungi, pune un picior în fața altuia, învață să pășești din nou, dacă e nevoie, până în clipa în care nu o să te mai poți opri din alergat. Ai prins-o, pe asta? Sau ești unul care aleargă deja? 😉

Cel mai probabil că te vei opri la un moment dat, un moment ales de tine, să te bucuri de ceea ce va exisa la picioarele tale, sa urmărești toate potecile pe care ai mers, pe care le-ai bătătorit (unele, poate, de prea multe ori), sau pe care le-ai construit de unul singur.

Imaginează-te ca și cum ai fi în vârful unui munte, este mai ușor de explicat așa. Ești în vârf? Da? Bun, acum uită-te acolo, jos de tot, vezi punctul ăla mic? Da, da, de acolo ai plecat! Aproape ca nici nu-l vezi, așa-i? Iți mai aduci aminte că nu știai încotro s-o iei? Vedeai puțin vârful muntelui în care trebuia să ajungi, chiar si câteva poteci, așa micuțe ca păreau niște păreri. Dar vârful tot se acoperea de nori, pierdeai direcția și întrebai în stânga, în dreapta, care-i calea cea bună pe care sa o iei.

Apoi ai mai mers un pic, ai acceptat ajutorul celor care s-au oferit să te ajute cu inima deschisă și parcă vârful muntelui a început sa se vadă din ce în ce mai clar, așa-i?

Ce? Poteca greșită? Ah, da, poteca greșită! O știu, până și eu am mers pe ea de multe ori până am reușit să intru pe cea dreaptă, cea care m-a scos în luminișul ăla, îți mai aduci aminte de el? Da, da, ăla din care se vedeau potecile pe care mergeai de ceva timp, se vedea și punctul de plecare, un pic umbrit, așa. Nu?

Dar, acum când te afli în vârf, cum e? Cum te simți? Zâmbești? Soarele parcă îți surâde, oricât de ilogic ar părea. Este un peisaj de poveste, este o poveste frumoasă, povestea ta. Povestea pe care tu ai început-o, pe care ai scris-o rând cu rând, pagină cu pagină, capitol cu capitol, doar pentru a ajunge la finalul poveștii pe care-l știai de dinainte de a te apuca de scris, nu-i așa?

Crede în povestea ta, nu încerca sa o scrii, ci scrie-o pur și simplu. Ai libertatea de a-ți alege uneltele de scris, pentru ca există o multitudine de tool-uri, există provocări, există oportunități pe care ți le creezi singur sau pe care ți le pot crea prietenii tăi sau partenerii tăi. Ai nevoie de curaj? Normal ca ai nevoie de curaj, poate chiar și o doză de nebunie, dar pentru a crea lucruri mari, frumoase, mărețe, este nevoie și de așa ceva.

Nu te teme de fnal. Nu există un final. Termini de scris o astfel de “carte”, dar sigur vei începe o alta, întotdeauna se vor scrie povești și cărți. Numai de tine depinde cât de ușor o vei scrie pe a ta, cât de repede și cât de complexă va fi aventura ta într-ale antreprenoriatului, căci și despre asta e vorba. 

VA URMA


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *