Honda Civic Type R Mandache – așa o să mă cheme de azi înainte

Eu de felul meu sunt mai vitezist, așa, mai ales când mai iau bicicleta de un corn și mă mai dau pe pante atât de abrupte încât adrenalina o ia la sănătoasa. Acum, viața de blogger și un pic de vlogger, e plină de oportunități. Așa că, dacă cei de la Honda România m-au invitat să fac un test de viteză pe circuitul de la Nurburgring cu noua Honda Civic Type R, nu puteam să refuz. Nici măcar din sufletul meu de Loganist. Deci, dinte toate modelele Honda, exact pe monstruozitatea asa superbă trebuia să mi-o dea.

Ok, casca de la biclă nu o puteam lua pentru a fi în siguranță pe vestitul circuit, dar dacă tot îmi dădeau pe mână o maș… un monstru de 320 CP, care pare Godzilla, pe lângă alte mașini din clasa ei, măcar să-mi dea și combinezon ca să dau bine pe Instagram.

Da, record de viteză scrie pe mine, cică neapărat să încerc să dobor recordul de viteză. EU? Ok, asta mi-ar da un BOOST senzațional la treaba asta cu bloggereala. Ok, let’s do it! Do what you can’t, cum zicea nea’ Csey Neistat.

Ce? Nu merg singur? Trebuie să aleg pe cineva, drept copilot? Ok, știu persoana potrivită, un vechi prieten… A, nu un vechi prieten? CIneva cunoscut? Pentru mine e destul de cunoscut, nu-l știți pe Alin Ionescu din generală?:)

Bine, dacă tot am nevoie de un copilot, voi alege unul cu sânge rece și care nu va avea adrenalina la 1000+ niciodată. Sper doar să-mi spună din timp și cât de cât rapid, ce curbă urmează și cu ce viteză trebuie s-o abordez.Așa că, ladies and gentleman, domnul nostru președinte, Iohannis, este aici la Nurburgring, special pentru mine. Dintre noi doi, măcar el poate să spună corect din prima numele circuitului, eu încă liucrez.

Echipa ideală, eu vitezist, domnia sa pe slo-mo, așa cum îl știm, facem o echipă imbatabilă. Degeaba s-au cuplat alti bloggeri cu tot felul de oameni prini de entuziasm și adrenalină ca niște olteni guralivi, pentru că vor da greș. NOI suntem echipa care va scote unul din Honda Civic Type R. Da, am avut grijă să punem niște pachete de unt în portbagaj, ca să-mi iasă gluma la finalul cursei când vor sări cu microfoanele pe noi.

Incredibil, dar domnul Iohannis, nu a scos încă niciun cuvânt. Sau, o fi început vreo frază, dar pauzele dintre cuvinte sunt atât de lungi încât…

E timpul să intrăm pe circuit și să ne poziționăm la start, noroc cu oamenii din staff-ul domnului Iohannis, care au grijă să avem liber până acolo. Au trasat chiar START-ul un pic mai aproape de locul în care era parcată mașina, ca să nu ne obosim prea tare înainte de cursă.

Ce nu știau ei era faptul că o tură de circuit tot trebuie să fac înainte ca să mă obișnuiesc cu mașina și cu domnul Iohannis. Mai mult cu domnul Iohannis, mai degrabă. Incerc să fac ceva, să-i dau un imbold, ca să nu fie pe post de brăduleț de mașină. Nu vreau să fiu rău, dar chiar miroase frumos! Brădulețul. Și domnul președinte, dar brădulețul îl bate de data asta. Aș putea admite chiar și faptul că brădulețul este mai guraliv decât domnul Iohannis.Cred că mă voi baza pe brăduleț în cursa ce stă să înceapă, mi-e din ce în ce mai clar. Acum că am terminat toate glumele cu lentru greu Bacovian al domnului Iohannis, e timpul să turăm motoarele. Bine, un motor, dar se aude ca și când ”e” mai multe. Probabil de la mașinile negre ce ne înconjoară ca să-l protejeze pe domnul Iohannis. Na, e totuși președintele țării.

Practic eu chiar mă voi întrece cu această gardă de protecție. Bun, îmi place competiția.

Vruum… vruum… scârț de roți și La revedere!

Mai are rost să zic cum a fost? Evident că am scos cel mai bun timp, ever (cum ar zice poetul), am avut cel mai bun copilot pe care îl puteam avea, am condus ca nimeni altul, ca cel mai tare pilot de circuit, am luat curbele cu o viteză incredibilă și am sfidat legile fizicii, iar la final am cules toți laurii (era o pădure de lauri pe acolo, na, e un circuit de viteză, doh!) și am făcut și gluma cu ”Am scos untul din Hionda asta!” în timp ce chiar scoteam pachetele de unt din portbagaj. Bravo nouă! Știe careva o Honda Civic de vânzare?

Later Edit: probabil s-a văzut și la televizor că în timpul interviului, aveam costumul de driver, un pic pătat. Recunosc, de la atâtea sfidări ale fizicii, domnul Iohannis a vomat pe mine, în timp ce eram amândoi pe bancheta din spate a mașinii. Nu, nu vă gândiți la prostioare!
Doar gândiți-vă că doar nu erau nebuni să mă lase pe mine să conduc, așa că au făcut o diversiune și l-au adus pe Vali Porcișteanu, pilotul de curse, iar copilot era nimeni altul decât… cel din vestitul clip de pe YouTube (caută Taurete Vali Porcișteanu, dacă te-am făcut curios). La final eu, chair trebuia să ies învingător, așa că imaginea lor… sunt eu. 

 

Articol scris în mare viteză pentru SuperBlog 2019


 

 

2 Replies to “Honda Civic Type R Mandache – așa o să mă cheme de azi înainte”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.