Călătorește cât mai Light! O meriți!

Nu, man, nu ai cum să urăști zborurile Low-Cost, decât dacă tu faci ”MyDubai” chiar din zboruri de lux spre Dubai. Probabil că tu îți dorești să ai loc la picioare cât să te întinzi bine de tot și să ajungi cu vârfurile până la pilot în carlingă. Bine, boss! 

Deci, dacă vrei să călătorești ieftin, trebuie să faci niște concesii. Iar acestea nu pot fi altele decât… bagajele. De ce să mergi cu multe după tine, când fericirea poate sta în lucruri simple și puține. Ok, înțeleg dacă jobul ți-o cere, dar dacă e un city-break sau chiar și o perioadă mai lungă… sunt magazine de unde poți să-ți iei haine ieftine, oriunde în lume asta. Bine, poate nu in Dubai, deși…

Da, am fost numai prin călătorii cu low-cost și de fiecare dată a fost de ajuns cât am avut la mine. Da, un bagaj de mână, un rucsac de dimensiuni un pic peste medie, de genul celor pentru laptopuri cu ecran de 17 inci. SAU vestitul troller, care te ajută cu mânere și rotițe, numai bune să nu-l cari pe umeri ori poate de dimensiunile 55x40x20

Scopul? Să te încadrezi în spațiul oferit de low-cost, fie că vorbim de cel de deasupra scaunelor, fie de cel de sub scaune.

Ooo, ce experiență am avut cu o cursă spre Atena în care nu aveam voie cu bagaj deasupra scaunelor, decât cu taxă. Da, vorbesc de bagaje de mână Ryanair. Acolo am văzut ce înseamnă să îți iei strictul necesar și ceva mai multe haine pe tine, era totuși sfârșit de toamnă.

Aia e! Totul e să vrei, pentru că de putut se poate. Era o vreme când o aveam pe fii-mea mică și un Logan aproape că nu ne ajungea când plecam pentru un week-end pe Valea Prahovei. Eram exact opusul ”filozofiei low-cost-ului”, nu știu cum reușeam.

Știi cumva ce înseamnă să cari, troller după troller, mare, mediu, mic, geantă, altă geantă, gentuță, geantă de plajă, sacoșă cu diverse, altă sacoșă sau pungă cu diverse. Și asta când aveai mai tot timpul camera la ultimul sau penultimul etaj dintr-o pensiune fără lift. Nice job! NOT!

Așa că de câțiva ani buni, tare mi-e drag să am doar un rucsac. Eu unul, soția unul și fii-mea, unul. Fiecare cu ce are nevoie, din care charger-ul pentru smartphone e de departe cel mai important. 🙂 Senzația de libertate pe care o poți avea e senzațională. Bagajele alea multe, grele, voluminoase, îți pot strica toată experiența într-o călătorie.


Gândește-te că vrei să faci check-out și mai tot timpul trebuie să lași bagajul mare la hotel ca să mai poți vizita câte ceva până ai cursa înapoi. Trebuie să gândești timpul, traseele, să nu pleci prea departe de hotel ca să ai îndeajuns timp să vii și să iei bagajul, când ai putea pur și simplu să iei rucsacul cu tine și să faci ce vrei, nefiind condiționat de încă un drum la hotel, care de cele mai multe ori ar putea fi într-o zonă care nu este turistică. Timpul este prețios, folosește-l cu cap și la maximum pentru o experiență completă.

Nu ai avut timp să te documentezi despre urmatorul zbor? Nu știi ce dimensiuni trebuie sa aiba bagajele? Ti-e frică de faăptul că poți ajunge la îmbarcare și nu o să te lase să urci cu bagajul? Politicile companiilor se schimbă al naibii de des, și e frustrant pentru că nu mai ai nicio siguranță, trebuind tot timpul să te informezi, să vezi ce mai e nou.

Scapă de griji cu Travelkit. Oamenii ăștia chiar s-au gândit la problemele astea ce par nejustificate pentru cei care nu merg cu low-cost, deși poate că jinduiesc și ei la un light travel, citind rândurile astea. 

Hai, călători lipsite de griji și de bagaje vă doresc!

Nu lipsite de bagaje pentru că s-au pierdut, nu te duce chiar acolo cu mintea. E, vezi? Multe bagaje, multe probleme! Nu uita că drumul până la, și de la cală e presărat cu tot felul de capcane. Să nu mai zic cât mai stai să iei și bagajul de pe bandă… când, altfel, ai fi deja în taxi spre hotel, nu?

Articol scris pentru SuperBlog 2019

photo credit: Canva și Travelkit

One Reply to “Călătorește cât mai Light! O meriți!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.