Două săptămâni de aventuri în Bulgaria și România (cu biciclete MTB)

Eu i-am spus lui Ciprian că vom avea multe de cărat în escapada noastră cu bicicletele, din Bulgaria și România. Na, eu știam în ce mă bag, el nu. Așa, nici Alina nu credea asta, nici Sorana. Deși, în cazul fetelor, e rost de luat multe lucruri inutile doar ca să mai înghesuim în mașină ”că uite cât de mult loc mai este!”

Mda, timp de o săptămână cu două mașini, șase cupluri, cu șase biciclete, cu multe bagaje, cu atât de multe bagaje încât ne-ar fi trebuit o remorcă, dar am ales să avem suport de biciclete pe ambele mașini și cutii de depozitare, suplimentare, pe plafon.

Trei bicle pe o mașină, trei pe o alta. Avem suporturi de biciclete din alea de se prind pe cârligul de remorcare, stau ideal bicicletele acolo. Ți-am făcut poftă de plecat? Stai că nici nu am apucat să zic pe unde mergem. Ca să preîntâmpinăm unele probleme, mai ales că vom merge și pe drumuri mai off-road, ca să zic așa, ne-am dotat mașinile și cu câte un scut motor Skoda Fabia, din cele metalice, în locul celor din plastic care vin stock din fabrică. Da, unul pentru Fabia mea și unul pentru Golful prietenilor.


Na, eu sunt mai precaut din fire și chiar urmăresc să avem o vacanță reușită, nu vreau să ne fie știrbită în vreun fel bucuria dea merge în locuri noi, să trăim experiențe unice, fără amintiri neplăcute.

Desigur, una dintre destinații este, clar, Veliko Târnovo în Bulgaria. Este foarte aproape de noi, doar locuim în București, și dacă avem noroc o trecere rapidă a graniței, putem ajunge la Veliko mai repede decât am ajunge pe Valea Prahovei, de exemplu.

Are rost să mai amintesc cât de mișto este relieful din zona Veliko? Ce panoramă, ce dealuri și văi… perfecte pentru biciclete și fotografii instagramabile, dacă mi se permite.

Dacă tot vom fi prin acea zonă vreo 2 zile, o să mergem și la cascada Hotnitsa, care este la vreo 20 de kilometri de vestitul oraș al Bulgariei, o distanță perfectă pentru pedalele noastre, ce să mai.

Cel mai probabil o să stăm o săptămână în Bulgaria și o săptămână la noi în țară. Vom trece înapoi granița, fie pe la Zimnicea, fie pe la Vidin, fie prin zona Cazanelor Dunării, oricum e rost de mers și la Cazane, din orice parte am veni. Apoi vom urca încetișor pe Valea Cernei, prin Parcul Național Domogled, apoi vom mai bifa și Parcul Național Cheile Nerei Beușnița, Semenic etc.


Clar va fi o aventură foarte, foarte mișto, mai ales că face parte dintr-un proiect de al meu, mai vechi, de a vedea și alte colțuri minunate din țara asta a noastră. Locuri mai puțin turistice sau care au fost destul de umblate de turiști, la un moment dat, dar care au decăzut din lipsă de promovare și investiții.

Mi-aș dori să dau mai departe din ceea ce experimentez sau voi experimenta, să pot transmite, sa promovez într-un fel acele locuri care ar trebui să iasă dintr-o umbră pe care nu o merită.

Hai, gata cu vorba pentru că trebuie să plecăm la drum!


Foto credit: autogedal.ro, unsplash
Articol scris pentru SuperBlog 2019 la provocarea AutoGedal.ro

 

One Reply to “Două săptămâni de aventuri în Bulgaria și România (cu biciclete MTB)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.