(Re)învățăm să avem grijă unii de ceilalți

Este un moment extrem de delicat. O perioadă ciudată, ciudată și ambiguă. Este cu atât mai dificil, cu cât ne dăm seama că deși ne-am tot uitat la filme din astea SF sau mai puțin SF, dar cu o oarecare relatate în poveste, tot nu suntem pregătiți pentru a face față izolării.

Mai ales prin prisma faptului că nu avem un dușman vizibil, un moment asemănător pentru noi, a fost evenimentul Cernobâl, dar atunci știai că a explodat o centrală nucleară și parcă alta era premisa, mai ușor de gestionat la nivel psihic, deși în comunism nu prea știu cum s-a comunicat asta. Eram și mic, aveam 6 ani în 1986.

Mă bucur, am momente când încep să cred mai mult în oameni și în companii, când mai vad prin social-media, dar și pe la TV de câtă implicare dau dovadă acum, deși nimeni nu știe exact care e calea ce mai potrivită ca să nu intre într-un impas, mai mult decât emoțional

Cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc, Farmec încearcă să ajute în această perioadă, cum poate și cum știe mai bine, și anume să producă și să lanseze produse igienizante pentru mâini, o loțiune și un gel, Știm cu toții că se găsesc destul de greu astfel produse, iar Farmec ne oferă ajutorul lor. Mă înclin.

Ideal ar fi ca toate firmele care pot produce, care pot veni cu ceva în ajutorul celor cu nevoi urgente, să ia astfel de măsuri, să lase deoparte tot felul de orgolii și temeri, să existe implicare în comunitate. Numai împreună putem șă trecem cu bine peste perioada asta despre care mi-e și foarte greu să scriu. Nu mi-e confortabil deloc, simt că pare în van, deși știu, pe undeva, că nu este așa.

De aceea este salutar faptul că Farmec are grijă pentru cei care au grijă, producția de gel și loțiune dezinfectantă va fi prioritizată în instituțiile publice care se află în linia întâi în lupta cu COVID-19, iar mai apoi către clienți finali pe canalele de vânzare.

Campanii pe tv și radio se fac, mesaje de încurajare le auzim peste tot, este nevoie de cuvinte care să fie citite, de cuvinte care să fie auzite și de imagini care să transmită sute de mesaje într-o secundă. Este nevoie ca cei care se simt singuri să știe că nu sunt singuri, că nu sunt minciuni sau fake news, că deși aflați în izolare, fiecare luptă pentru a nu se propaga toată poveste asta, să dureze cât mai puțin pentru a ne bucura din nou unii de alții, mergând liber și fără mască în toate comunitățile și peste tot în lume.

Cine este ambasador Farmec nu știu, femei frumoase, femei cunoscute, pot transmite astfel de mesaje de încurajare, mesaje cu informații repetitive chiar, treizeci de secunde transmise din izolare, ar putea conta pentru cei sau cele care rezonează sau au rezonat de-a lungul timpului cu valorile Farmec. Mai multă încredere primită de la oameni frumoși din interior și până la suprafață.

Eu unul, care nu am avut tangențe cu produse Farmec decât în copilărie, cu vestitul lapte nutritiv, Doina, pe care nu-l beam, așa cum s-ar crede, ci doar il miroseam, că-mi plăcea cum miroase, cred că o astfel de campanie ar merge de minune pe perioada izolării, dar și după ce va trece.

Împreună stăm acasă, departe unul de celălalt. Dar, doar fizic. 

Articol scris pentru Spring SuperbBlog 2020

One Reply to “(Re)învățăm să avem grijă unii de ceilalți”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.