Mi-am tras FRANKEnsteinium în sistem osos pentru un PARTY monstruos!

Varianta completă a articolului în CLIPUL VIDEO de AICI

Da, nu dau eu multe petreceri, dar când le dau, nene, chiar le dau. Se vorbește mult timp după. Știi atmosfera aia de la Electric Castle și Untold? E, cam așa e vibe-ul și la petrecerile mele. Bine, nu de mult timp se întâmplă asta, cam de când ne-am mutat la casă și avem spațiu.

Unde era să fac party înainte? In garsonieră? Poate doar eu si fetele mele. Adică noi 3. Bine, și Zara cățelușa. Patru, deci.

Bun, deci, unde rămăsesem? A, la party-uri. Alea MONSTRU, if you know what i mean. Anul asta vreau sa fac un concept de petrecere, atât cât ne lasă pandemia, pe care îl coc de mult timp. Pe scurt, vine Halloween-ul și e musai să-mi sperii invitații. Pe bune!

Eu nu gătesc, ca sa fiu franc, sau Frank(e), dacă mi se permite jocul de cuvinte. Adică, eu, că nu știu cum s-o spun mai delicat, sunt mega-sperietoare la gătit. Practic, în afară de veșnicii cartofi prăjiți cu ouă ochiuri, nu prea mai știu să fac mare lucru. Și știu asta mai toți prietenii și familia mea. Am făcut acum vreo două luni dovlecei pane, dar e ca și când nu ar fi, nu se pune, nu?

A, mai sunt bun și pe sandvișuri. Calde. Nici asta nu se pune?
Ei bine, de-aia vreau să-i sperii cu adevărat pe invitații de la party. Iar pentru ca totul să aibă savoare plănuiesc ca minunatul party să fie acum de Halloween, când voi decora casa și curtea cu tot felul de ciudățenii, dulciuri și, bineînțeles, vestiții dovleci sculptați, funny și scary.

E musai ca toți invitați să aibă dress code, tema dată de Halloween, ca să fie atmosfera pe deplin satisfăcută. Sper să nu prind pe vreunul la costum, că-l iau în camera de tortură și Frankenstein-ul din mine o să-l transforme pe veci în sclavul meu. Sau cam așa ceva.

Da, așa cum ziceam, voi găti. Și nu puțin, pentru că vor fi destui invitați. Nu voi accepta niciun fel de ajutor, pentru că îmi place să fiu autodidact, așa cum îmi trag și editez clipurile de pe YouTube. Bine, recunosc, mă voi ajuta de vestitele electrocasnice FRANKE, am zis. Nicio aluzie la Frankenstein, dar dacă așa s-a potrivit?! 

Ca să fiu și mai specific, mă voi ajuta de plită și cuptor FRANKE din colecția Mythos, cu care cred eu că voi reuși să-mi dau invitații pe spate și să-i trimit în altă dimensiune cu gusturile cu care o să-i innebunesc. Dar nu propriu, da?

Concept Colectie Mythos Franke

Colecția Mythos de la FRANKE este concepută pentru performanță ridicată, pentru că voi duce gătitul la rang de artă, chiar dacă e prima dată când voi face asta. Iar dacă nu-mi vor ieși exact așa cum trebuie, e… HALLOWEEN, doh! Așa trebuie să fie!

Ca o paranteză, până se dă startul petrecerii vrea să-mi întregesc colecția FRANKE din bucătărie cu o hotă performantă că tocmai ce am intrat pe magazinul online și am văzut ce au disponibil (vezi link: https://www.frankemagazinonline.ro/hote )

Eroul meu va fi, mai mult ca sigur, cuptorul imens, cu un volum de până la 73 de litri. Cum ziceam, chiar am mult de gătit, cantitativ. Iar la final, grație funcției de curatare pirolitica se va curata extrem de ușor, pentru ca toate resturile rămase în cuptor se vor transforma în cenușă.

Plita FRANKE este una de top, și va fi mâna mea dreaptă întreagă, dar și stângă, pentru că cea mâna mea stângă nu va exista. Na, e Halloween-ul, improvizăm personaje. Mai mult, plita asta are 8 zone de gătit cu 18 niveluri de putere, booster și funcții automate de gătit! 

Întorcându-mă la ce voi găti, personajul principal al celor gătite de mine va fi, desigur, DOVLEACUL. Pentru că voi avea parte de dovleci destui, mai ales pentru a decora casa și curtea, iar miezul îl pot folosi în combinații la gătit.

Meniul? Care este ideea de meniu? Păi, ideea e că vor fi multe rețete de dulce pe baza de dovleac, dar vreau neapărat să performez cu adevărat când voi găti SARMALE în DOVLEAC, care sunt exact ce se aude. Sarmale clasice dar coapte în interiorul unui dovleac, conform unei rețete tradiționale oltenești. DELICIOS de MONSTRUOS!

Ca intro așa, voi băga o supă cremă de dovleac cu lapte, apoi fie voi continua cu o budincă de cartofi cu dovleac, fie voi face mai multe sarmale în dovleac, pentru că la dulce, voi plusa la greu cu (ține-te bine):

  • Fursecuri crăpate (precum capul lui Frankenstein) cu dovleac
  • Vestitul ștrudel cu dovleac și scorțișoară – vestit ca Vlad Țepeș
  • Negresă pufoasă cu cremă de dovleac – pufoasă ca tanti Tudorița, vecina înspăimântătoare
  • Cheesecake la pahar cu piure de dovleac – cu brânză culeasă numai de la vaci nebune
  • Clasicul dovleac copt la cuptor FRANKEnstein cu miere și scorțioșoară
  • O plăcintă cu dovleac ca la mama lui Nosferatu acasă 
  • Mini tarte cu dovleac și fructe uscate ca mumia lui Tutankamon 

De băut vom avea vin roșu și tot felul de sucuri în combinații din astea care vor avea numai culoarea roșie, se înțelege de ce. Mă gândeam să fie tot portocalii ca și dovleacul, dar poate că ar fi un pic cam prea mult, nu?

Gata cu vorbăria și scrisul că trebuie să mă pregătesc de marea petrecere și să aleg și viitoarea hotă FRANKE. Te pup dulce pe chakre. Ca Exarhu.

A, era să uit, aici am mai scris despre FRANKE, pe vremea când aveam numai chiuveta de la bucătărie ca brand FRANKE:

Cea mai frumoasă bucătărie pentru cea mai cool influensăriță din viața meaArticol scris cu spaimă pentru Franke si Superblog 2021
foto credit: canva, franke, frankemagazinonline

2 Replies to “Mi-am tras FRANKEnsteinium în sistem osos pentru un PARTY monstruos!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.