#AcelMoment când petreci cu adevărat Quality Time în/cu bucătăria ta

Povestea începe așa, simplu, din prea mare grijă pentru bucătăria mea, cu mine lângă chiuvetă, spălând vasele. Au trecut primii anișori de când ne-am mutat în casa cea nouă, iar în frenezia ce ne-a cuprins ”am uitat” să ne cumpărăm și o mașină de spălat vasele. Nici nu avusesem, așa că dacă nu ai cu ce să compari… merge și așa. 🙂

Ok, deci eu am fost învestit cu misiunea ingrată de a avea grijă ca toate vasele și vesela bucătăriei noastre – ce tocmai ce face primii pași în viață – să fie curate și dezmierdate. Plăcere ce s-a dovedit a fi numai de partea mea. Bine, am făcut și un pact cu soția: ea gătește, eu spăl vasele. Zis și făcut.

Bine, asta e ușor de zis, dar chiar e nevoie de ceva muncă și timp pentru da gata toate cele, care se murdăresc, de regulă, peste măsură. Noroc că în acești primi ani tinerei noastre bucătării, nu am agonisit prea multe chestii legate de bucătărie, mai mult strictul necesar.

Însă în acest an avem de gând să ne facem mai multe surprize care ne vor înlesni activitatea din bucătărie. Am luat-o ca pe o glumă, că vezi tu, bucătărioara noastră are vreo 5 anișori și că a început să conștientizeze ideea de Moș Crăciun, că așteaptă și ea cadouri, că tare bine i-ar prinde și ei niște accesorii noi, dar cu dedicație îndreptată clar tot spre noi, că doar nu o găti ea pentru noi. Sau măcar să gătească ea și să spăl eu în continuare vasele. Dar e mică, măi, nu funcționează așa, ea încă se joacă cu plastilină!

În fine, marea mea dilemă era că dacă moșul vine încărcat mai multe accesorii și ustensile pentru bucătărie, cât timp îmi va lua să le spăl? Deci, se cerea de la sine o mașină de spălat vase mai curajoasă decât mine că eu îmi cam pierdusem entuziasmul.

Ok, încercam eu să fac din timpul petrecut în fața chiuvetei unul tip Quality Time petrecut cu mine, cu muzică-n căști, ceva idei pentru blogging, cu pregătiri ”chipurile” pentru tot felul de concerte din vremea când nu exista pandemie. Exact ca în video-ul de mai jos când la o astfel de ”activitate” mi-am propus să mai ies din rutină și să mă pregătesc ”un pic altfel” de un concert Skrillex ce urma să fie la Electric Castle.Așa că prima opțiune pentru a avea cadourile perfecte de sărbători dedicate bucătăriei noastre era achiziționarea mașinii de spălat vase. Iar când acest mic vis s-a înfăptuit, am început să facem listuțe de cumpărături, adevărate letopisețe ce aveau ca destinatar, chipurile, Moș Crăciun. Vaaai, ce bucurie pe noi!


Și uite așa, aflând de magazin online Dajar România, din surse demne de încredere că, na, sunt și oleacă de blogger, și de brandul lor Ambition, ne-am cam pus ambiția să ne utilăm complet bucătăria noastră ca sa nu mai plângă că-i cam golașă.

sursa foto: Dajar Romania


Ne-am, deci, strâns la masuța noastră și am accesat Magazin Online Dajar și am început să ne documentăm cu privire la ce ne-ar prinde bine. Așa am aflat că ne trebuie neapărat:

 • o oală sub presiune care se poate folosi și pe plita noastră cu inducție
 • o cutie de pâine cu tocător de lemn (un fel de 2 in 1, dar care arată foarte drăguț)
 • set tacâmuri cu 36 de piese plus cutie cadou Napoli (adică practic ne vin gata dăruite, cum ar veni, moșul nici nu mai trebuie să-și facă griji de cutie de cadou)
 • am găsit un set de 2 căni termorezistente tare drăguțe pentru capuccino sau cafea
 • set condimente cu 7 piese și suport bambus Spice
 • față de masă Ambition Snowflakes 160×280 cm, că tot vin sărbătorile…
 • dacă tot vin musafiri, zic să avem și în ce să-i servim, deci e musai să punem în coș și un serviciu de masă Aura Silver (18 piese)
 • am mai pus o fata de masa Ambition Christmas, se înțelege de ce
 • set 6 piese cuțite Titanium, că cele pe care le avem s-au cam uzat și m-am săturat să le tot ascut
sursa foto: Dajar Romania
 • o cană 510 ml Adventure pentru mine și Indian Jones-ul din mine, deci două bucăți
 • tigaie grill Nature (vezi foto mai sus)
 • ceainic Ferguson


Ok, astea sunt doar așa la o primă strigare că nu era să înșir aici toate listuțele făcute pentru sărbători, însă important este că pași am făcut în această direcție, iar ”petrecărețul” din mine care-și pierdea timpul prețios în fața chiuvetei, petrece acum mai mult timp îmbrățișându-și soția și ciocnind un pahar de vin bun. Un pahar luat de la Dajar, desigur.

Hai, că se preconizează un Crăciun destul de drăguț, era timpul să ne bucurăm mai mult de bucătăria nostră! Pe bune!

A, Poftă Bună la masă! Dacă nu ne mai vedem pe aici, fiind ocupați cu listele de sărbători și alte pregătiri. Spor!

Articol scris pentru Dajar Romania și SuperBlog 2021

3 Replies to “#AcelMoment când petreci cu adevărat Quality Time în/cu bucătăria ta”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.