De la Educatie pleaca multe actiuni din viata. De la educatia primita de acasa, de la parinti si familie si pana la educatia ce o dobandesti odata cu intrarea in circuitul scolii, liceeului, facultatii, societatii etc.
Educatia se formeaza, se invata, se impune, se muleaza sau se dezvolta in functie de fiecare individ. Nu vreau sa fac filozofii, si o sa fiu direct.
Educatia este Baza! Daca ai un start gresit, te poti adapta si indrepta din mers. Daca ai un start bun, vei avea nevoie de o educatie buna, sa te dezvolti bine si armonios, ca sa fii util tie si societatii carei apartii, te identifici.
Copiii, in copilaria lor, fie de-acasa fie in scoala primara trebuiesc dezvoltati frumos. Fie ca invata sa scrie, fie ca socializeaza, fie ca se joaca, trebuie sa o faca intr-un mod spre care tindem cu toti, ca sa ne putem accepta unii pe altii si sa ne putem ajuta, sa formam echipe, sa putem trai clipe frumoase impreuna. Astfel copiii trebuiesc intelesi, mangaiati, mustrati pe masura si gravitatea greselilor, indreptati si consiliati de oameni buni in meseria lor, sa nu se ajunga la altele.
ONGurile fac asta de cele mai multe ori, acolo unde Statul nu ajunge sau nu vad cum trebuie, nu ajuta cum ar trebui. In ONGuri fiind multi oameni ce vin cu sufletul treburile se rezolva altfel, cu mult mai multa implicare. De asta dau rezultate!
ONGurile se implica! Nu stau degeaba. Cauta tot timpul noi si noi cazuri ce le pot ajuta. Multi reusesc, si chiar daca nu primesc multumiri, merg mai departe cu si mai mult aplomb, cu daruire si dragoste.
Organizatia Salvati Copiii este renumita si una din multele Organizatii Non-Profit ce se implica activ in relatiile interumane, intre parinti si copii, intre copii si copii etc.
Ei vor fi prezenti in 10-11 mai la Bucuresti, la ONGFest 2014 (Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle).
Este urat, nu? Cand vezi ca in orice parc, sunt asa-zisii “mancatori de seminte”? Si nu ma refer la rasa, etnie, sex sau religie, pentru ca ei sunt, cate putin din toti. Ma refer la faptul in care educatia isi joaca rolul in procesul “mancatului de seminte”. Este un exemplu simplu, mic, dar care releva multe carente de educatie, ce te fac sa te intrebi “englezescul”… WTF? Si ma voi referi direct la “specimenele” in cauza, care probabil nu vor citi acest articol, si probabil nu se vor indrepta prea curand.
Chiar nu mai poti stai si sa respiri aer, intr-un parc fara sa scuipi, practic coji de seminte? Cat de degradant arati cand faci asta? Si mai ales cand esti in fotografii postate pe retele de socializare? Nici cand faci poze, frate, nu te poti abtine? Ma mir ca nu scuipi pe obiectivul aluia. Noroc ca s-a inventat zoom-ul nu?
Despre educatie de genul asta este vorba. Degeaba esti profesor universitar si o arzi inteligent daca te da de gol un astfel de obicei, ce ar trebui sa il tii doar pentru acasa, in mediul tau. Ma mir ca s-au interzis pe stadioane, sincer!
Cum ar fi sa te duci la Fontana di Trevi si sa stai sa scuipi coji in apa? Sau in/sub Turnul Eiffel? Sau mai stiu eu pe unde… Poate ca asa se si intampla, cand mai pleaca conationali pe-afara. Poate asa isi mai revin si se intorc fara astfel de obiceiuri.
Nu stiu daca cei de la Hoinar Urban, care de altfel se vor regasi si ei la ONGFest 2014, fac ceva in acest sens dar spre niste obiceiuri frumoase doresc ei sa tindem, in mediul urban, cu activitati interesante in aer liber si in locuri ce trebuiesc protejate.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mzbRFobLH-s&feature=youtu.be]
Vei fi acolo, nu? 🙂
Articol scris pentru ONGFest 2014 si Blogal Initiative