Il mai stiti pe ”maestrul” Trandafir (actorul Puiu Calinescu) din celebra serie de filme ”Brigada Diverse”? Cum incerca el sa antreneze diversi invatacei sa devina statui umane? Manechine, mai exact, ca cele din magazinele tarii. Manechine din plastic, ca sa fiu inteles, pentru diverse actiuni ce se lasau cu furtisaguri si umor. 🙂
Ma grabesc sa trambitez si eu aici pe Blog, cu riscul de a nu avea fotografii (festivalul incepe azi) de la Festivalul International de Statui Vivante de anul acesta, ca se intampla mare Festival Mare. Adica MARE!
Un minunat Festival de Statui Umane. Vii, ofcors. 🙂 Stii despre ce vorbesc pentru ca ii gasesti peste tot, caci te atrag oriunde ii afli sau dai peste ei (fie in statiunile de la mare, orase turistice etc) fie ca-s amatori sau profi. Intotdeauna astefel de ”statui” vor fi bucuria copiilor dar in aceeasi masura si a noastra, a adultilor, pentru ca si noi… suntem copii. Un pic mai mari. 🙂
Festivalul International de Statui Vivante este organizzat de teatrul Masca si poate fi urmarit dupa urmatorul program si locatii:
-
Casa Filipescu Cesianu ( Calea Victoriei) – 16 iunie – orele 20.00-22.00
-
Parcul Crângași- 17-18 iunie – orele 17.00-22.00
-
Parcul Al. I Cuza – 19-20 iunie – orele 16.00-22.00
Se pare in acest an deoarece este anul Brancusi, se va aduce un tribut marelui artist prin doua statui ce il vor infatisa pe marele sculptor in atelierul sau de creatie de la Paris cat si prin vestita lucrare Rugaciune.
Odata cu festivalul, Teatrul Masca isi anunta sprijinul pentru proiectul Bucuresti 2021, capitala culturala a culturii, printr-o serie de evenimente cum este si cel al Statuilor Vivante.
Prin prezentarea statuilor din deschidere, la Casa Filipescu-Cesianu, se doreste – printr-un parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti – aducerea la lumina a 300 de ani de istorie, dupa cum declara si Mihai Malaimare, fondatorul Teatrului Masca.
Festivalul de anul acesta va reuni 40 de statui vivante prezentate in premiera de teatrul Masca dar si de alti invitati straini din tari precum: SUA, Olanda, Israel, Rusia, Portugalia, Macedonia, Germania, Marea Britanie. Iar fiecare seara de festival va fi incheiata de spectacole ale Teatrului Masca, realizate in tehnica statuilor vivante: Zidul si Arca lui Lenin.
Intrarea este LIBERA! 🙂
Cireasa de pe tort o reprezinta si un Instameet, pentru toti cei pasionati de fotografie si Instagram, chiar azi pe 16 iunie la deschiderea festivalului (Casa Filipescu Cesianu, la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Sevastopol) astfel toti cei prezenti vor putea incarca fotografiile lor pe Instagram folosind si hastagul #statuivivante iar Cea Mai Reusita Fotografie va fi premiata cu 50 de euroi. 🙂 (pentru a intra în concurs, fotografiile trebuie să fie încărcate pe Instagram în perioada 16 – 19 iunie)
Haideti cu totii la festival sa ne bucuram ochii de arta pura, deci.
Fotografii de la festival, aici. (din editiile trecute)