Știm cu toții cum ne transformăm, ce fiare devenim când ne este foame! (am exemplificat asta in clipul de mai sus, cu personaje ce seamănă leit cu oricare dintre colegii tai de la muncă). Apropo de fiare, exact ca-n filmul Transformers, din niște mașinuțe drăguțe și hărnicuțe, ne transformăm în niște… roboți distrugători și nemiloși. Iar dacă te-apucă foamea la job, deodată totul se transformă într-un câmp de luptă veritabil, dacă nu cumva se găsește un salvator care să plece după de-ale gurii, potolind mulțimea furioasă și hămesită.
Plecând de la premisa asta, la job am decretat ”Amendamentul Fomicioșilor și Pofticioșilor pe 2017”. Facem asta anual, ca să evităm pierderile de vieți ale dosarelor aruncate cu sălbăticie, să ne reprimăm pornirile sălbatice când vedem un coleg că bagă covrigei pe sub mustăți sau când vine cu sandviș de-acasă.
Pentru ca toți suntem fani WU XING, când vine vorba de mâncare chinezească, acest Amendament FoPo 2017 spune clar:
Achtung! (ca să dăm greutate) – Xiǎoxīn! (în chineză) – Atenție! (ca să înțeleagă toți)
Ora de Masă (pauza de masă) începe la orele 12.30 și se termină când te-ai săturat.
Până atunci, toți cei ce vor fi prinși că mănâncă pe ascuns sau la vedere, vor fi *aspru pedepsiți dacă nu vor da cu Share din ceea ce mănâncă, fără discuție!
La 11.45, prin rotație în fiecare zi, câte un coleg/colegă, vor face comandă de mâncare la Wu Xing, direct din noua aplicație Wu Xing de mobil (disponibilă pe App Store si Google Play) care este instalată pe toate dispozitivele (smart-uri, tablete) de la job, pentru că de la 1 martie au decretat 15% REDUCERE la fiecare comandă făcută direct din aplicație (până la 30 aprilie, așa că băgați comenzi, vă rog).
Intre 11.30 si 11.45 se vor direcționa comenzile de mâncare către cel/cea care este ”de servici” sa facă asta. Fie vocal, fie scrise pe mail sau bilețele.
MIHAI, TU NU AI VOIE CU BILEȚELE! Ne-am săturat de glumele tale cu răvașele din tot feul de plăcinte inventate!
Cine nu iși anunță comanda, din varii motive, va fi lăsat pur și simplu să moară de foame să se înfrupte câte puțin de la fiecare, urmând ca a doua zi sa facă cinste la toată lumea dacă nu-și cere scuze public, pentru că NOI NE “ȘERUIM” ÎNTRE NOI!
*aspru pedepsiții vor mânca cel mai iute preparat de la Wu Xing, făra să bea lichide timp de 5 minute! 🙂
Semnat: Conducerea, sau cam așa ceva
Conceptul Share Your Box de la Wu Xing își are rădăcinile în tradiția milenară chinezească în care chinezii chiar iși exprimau dorința ca toată ceremonia unei mese, de oricare anvergură ar fi fost ea, să fie ceva mai presus decât despre faptul de a mânca pur și simplu. Era, dacă vreți, un fel de socializare. Împarțirea mesei cu ceilalți s-a perpetuat până in zilele noastre, când cu ajutorul unei mese rotative poți gusta din fiecare fel de mâncare care este expus.
Practic, ori de cate ori mâncai sau când mănânci mâncare chinzească de la Wu Xing, nu-ți poti astâmpăra niciodată curiozitatea (asta și datorită cutiuțelor cu surprize culinare ce ascund meniuri miraculoase) și pofta de a gusta, măcar, dintr-un preparat chinezesc aflat în fața celui sau celor cu care iei delicioasa masă cu puternic iz asiatic.
Acum spune drept: de câte ori nu-ți bagi bețișoarele în cutia altuia? De câte ori nu-ți trimiți colega la plimbare după un pahar de apă, doar ca să guști un pic, în lipsa ei? De câte ori nu iți iei mâncare picantă doar ca să fie toata numai a ta, știind că ceilalți nu mănânca așa de iute? 🙂
Cele mai multe discuții care apar la masă sunt ceva de genul:
“Dă-mi si mie un pic, să văd cum e!”,
“Mamă, ce bine arată a ta… Și a mea arată bine, dar cred că-i mai buna a ta! Pot să gust?”, “Cred ca noodălşii tăi sunt delicioşi cu sosul ăla! Vrei cumva și de la mine? Eu dau cu share!”,
“Nu mârâi că iau puțin de la tine, ca-ți dau si eu!”,
”Sincer, cred că meniul meu este mai reușit decât al tău, dar mă risc… Facem schimb?”,
”Ai gustat din ale mele? Care ții post? Am aici legume călite cu curry. cartofi cu urechi de lemn și spaghete de orez călite! Ăla eu, ăla eu?”
”Moaaamăăă… cât de iute e ăstaaa… Ah, cât de bun e! Care vrei?”
La noi la job, chiar facem (fara să fi știut de tradiția lor) din când in când chestia asta pe care o fac chinezii. Nu avem masa rotativă dar avem o masă măricică și punem toată mâncarea acolo, iar noi ne pricepem de minune să ne învârtim în jurul ei. 🙂
Cel mai mult ne bucurăm când gustăm din mâncarurile nou-apărute la Wu Xing sau când face cineva cinste cu o mulțime de feluri de mâncare chinezească. Se întamplă asta mai ales când avem niște rezultate mișto și fac comandă managerii sau când este ziua cuiva și toata lumea strigă in cor: SĂ FIEEE CHINEZEASCĂĂĂ!
Apropo de chinezească, noi chiar ne spunem tot timpul între noi apelative de gen: Salut, Chinezule!, Ce faci, Chinezule? Ai văzut-o pe chinezoaica aia nouă de la HR? Nu, nu Ramona, nu sunt pe de-a întregul chinez! O, avem chinezi noi, pe-aici! Hai, instalați-vă pe telefoane aplicația de la Wu Xing, să vă facem training-ul ca la carte! Cum se zice ”Capra Calcă Piatra-n Patru” în chineză? 🙂
(pentru cine dorește sa afle poate citi lejer aici: 山羊垫脚石四 ) 🙂
Cel mai mișto este când avem oameni noi. Le punem mâncarea în față și cu bețișoarele lângă. Ascundem toate furculițele și lingurile și-i lasam să vedem cum se descurcă cu uneltele. Unii se chinuie, alții mai știu, având ceva experiență, unii mai bagă și mâna… În tot acest timp facem fotografii și le ”share-uim” între noi, pe unele le printăm și le afișăm la Panoul de Oroare să le prezentăm stangaciile pentu o perioadă. Un fel de “botez” de bun venit. 🙂
Știai că Wu Xing:
– a fost primul restaurant din București (1999) cu livrare la domiciliu sau la birou?
– oriunde te-ai afla (acasa, birou sau in deplasare prin București) poți comanda online cu ajutorul noii aplicații de mobil sau direct de pe PC sau Laptop?
– de exemplu, eu locuiesc in Bragadiru, la nici 3 kilometri de granița cu Bucureștiul, iar cand mi-e o poftă de chinez, bag comandă și-mi dau ca punct de întâlnire cu livratorul?
– majoritatea oamenilor din București salivează pe stradă când văd o mașinuță branduită Wu Xing? (nu este ceva oficial, dar așa am observat personal)
– maestrul Tushin vă recomandă cele mai apetisante feluri de mâncare gătite cu o deosebită grijă de bucătari iscusiți?
– în momentul de față, la patru dintre meniurile Panda pentru copii, primești și un dinozaur la alegere? De jucărie, desigur. Cu toții știm ca dinozaurii au fost mâncați de chinezi dispărut cu mult ca mâncarea chinezească să apară și să ne fericească sufletele. 🙂
Aș mai fi scris, dar trebuie să mă duc să-mi ridic comanda pe care am dat-o acum puțin timp la Wu Xing. Da, imi place să zic Wu Xing!
Wu Xing la toata lumea!
Articol scris cu ”apă-n gură” pentru Spring SuperBlog 2017
photo credit. wuxing.ro
clip video de pe canalul personal de YouTube (realizat de… mine)
E nu fac urât la foame. 😀 Chiar fain articolul. Uneori ai niște idei geniale …
Eu fac frumos la foame. 🙂
Numai Uneori? Credeam ca am idei geniale mai tot timpul. 😀
Dacă aș fi zis că tot timpul, probabil te-ai fi umflat în pene :)) Așa că s-o lăsăm doar “uneori”
Ok. Merge si asa. Wu XIng si pentru tine, atunci!
N-am mâncat niciodată chinezesc, sunt sclifosită la mâncare, așa că mai mult pentru tine :))