Da, Netflix ne-a dat o poveste promovată pe toate canalele posibile, mai lipsea s-o văd și pe capacele canalelor de pe stradă și era totul fermecător. Bă, e atât de promovată încât după ce vezi filmul e musai să bagi iar un trailer ca să te refaci. Lumea zice că a costat vreo 90 de milioane de dolari ca să-l facă. Acum… nu-s banii mei, dar până și Gigi Becali se mai arde cu câte un jucător, așa că de ce să nu se ardă și ei?
”Avem 90 de milioane de dolari buget? Păi, ori facem vreo 4 seriale bune, ori ne luam țeapă cu un film foarte bine promovat ca și când ar fi foarte tare, frate! Deci… cum facem? Ok, Bright să fie!”
– Băjeții de la Netflix –
Cu Smith nu aveau cum să se ardă băieții de la Netflix, nici măcar cu orcul Joel Edgerton, pentru că și el e băiat bun prin filme. S-au ars cumva cu scenaristul și/sau cu regizorul, și se pare că vor mai face și o continuare. Sper să-l ia ca scenarist măcar pe Mimi Brănescu și regizor pe Michael Bay, pentru că ar ieși ceva mult mai digerabil și o să împuște spectaculos un 6 pe IMDB.
In fine, probabil că s-a vrut un film bun, nu foarte bun, și a ieșit un film așa și așa. Nu, nu prost. Sunt muulte altele foarte proaste, așa că să privim ”the Bright side” a lucrurilor. Efectele speciale sunt bunicele, atât cât sunt, iar dacă l-ai fi văzut într-un IMAX probabil că ai fi plecat cu impresia că-i un film bun și te-ar fi ținut până la coada de la KFC din mall. Deci vreo 5 minute de Brightness profund.
Un film destul de cuminte, până la urmă, fără să-ți provoace răni adânci pe suflet, sau nici măcar să-l zgârâie. Un film de Netflix, nu de cinema. Uită-te și la the Ridiculous 6 cu Sandler făcut tot de Netflix. Râzi, dar numai când mai citești vreo poantă pe fb în timp ce te uiți la film. Așa că să nu mai dăm cu pietre întunecate în film pentru că nu s-a vrut un blockbuster pentru că nu asta face Netflix.
Dacă te uiți cu un ochi mai critic prin meniul servit de ei prin aplicație, observi că sunt câteva filme bune, dar văzute deja, iar restul sunt filme așa și așa, dar și multe proaste și foarte proaste, pe care le-ai vedea numai dacă nu te-ai mai uitat vreodată la filme. Excepție serialele, care spre surprinderea mea, sunt chiar bune. In proporție mai mare decât lung-metrajele de tip Consignația.
Vrei orci, elfi, oameni și zâne ciudate și baghete fermecate într-un decor de anii 2017? Ăsta e filmul! Nu câștigi dacă te uiți, dar nici nu pierzi prea mult. Cum ziceam, e așa și așa. Păreri?
sursa foto: IMDB