Când am aflat că am oportunitatea de a sta câteva zile prin Poiana Brașov, chiar în Poiană (!), mi-am zis că va fi o mare șansă de a (re)simți vibe-ul stațiunii. Eram curios cum va fi tocmai pentru că nu am stat niciodată cazat chiar în Poiană, din cauze de prețuri nejustificat de mari, dar și pentru faptul că nu sunt un practicant al skiului, desigur.
Prefer oricând vara să mă dau cu bicla (haștag#cubicla, da?) pe cărări de munte sau s-o iau la pas pe vreo cărare în căutarea unor amintiri din urmă cu 20 ani sau chiar mai mult. Da, mă leagă niște amintiri frumoase de zonă, de Postăvaru, pentru că am fost în tabără in generală, cazați la fosta cabană Crisitanu Mare (arsă prin anii 2000 și nerefăcută), iar mai târziu prin 1999, după liceu, mă regăseam într-o școală de ghizi cu un grup mare și frumos, la aceeași cabană.
Așa că am luat fetele de mânuțe, ne-am făcut bagajele și după ce am venit cu o zi înainte de la mare (vezi imagini pe canalul meu de YouTube) am zis să încercăm și muntele. Și nu oriunde! Mergeam cu inima deschisă să ne cazăm la Hotel Royal Boutique, pentru că știam că va fi foarte mișto, fusesem in decembrie la Gala SuperBlog și fusesem cazat o noapte intr-un apartament cu două camere, varianta ”pe” vintage.
Acum aveam posibilitatea de a fi într-o Cameră Dublă Modernă, cu vedere la stațiune. Hotelul este situat destul de central, dacă pot să zic așa. Poți ajunge lejer cu mașina, Hotelul Royal Boutique având parcare proprie SAU dacă vii pe jos, cu un autobuz din Brașov, numarul 20 dacă nu mă înșel, luat din stația Livada Poștei. De la Gară, poți lua până in această stație (cap de linie), autobuzul 4. Prețurile sunt vreo 4 lei pentru oraș și 5 lei pentru Poiană, parcă. Ceva de genul.
Odată ajuns in Poiană, în parcarea mare, de la intrarea în stațiune, poți ajunge pe jos în vreo 5 minute la hotel, cu mențiunea că vei ajunge la baza unui mic deal și de acolo urci in curtea hotelului Royal Boutique pe o scară destul de lungă cât să te scuture puțin și să-ți faci încălzirea pentru munte. Welcome! 🙂
Hotelul are o imagine ce se încadrează de minune in atmosfera de munte. Aia cu munți, culmi domoale și brazi. Este genul ăla de hotel care este așa cum trebuie, fără chestii futuriste pe-afară, sticlă și aluminiu. Îmi place că-ți lasă senzația aia de… turism montan. Dă impresia unei cabane mai mari, cu balustrade din lemn.
Hotelul Royal Boutique este de trei stele, dar cu fetele ne-am simțit ca la cinci. Pe bune! Fii-mea, Alexia, care a deprins taina clasificărilor în turism, a devenit destul de pretențioasă și simte imediat când ceva nu e în regulă. Cum ar fi faptul că un hotel de patru stele oferă servicii și atmosferă de numai două stele, dar si viceversa (destul de rar) cum este și cazul hotelului nostru.
Camera dublă modernă ne-a dat pe spate de la intrare. Accesul se face cu o cartelă, iar luminile din cameră (și nu sunt puține!) se aprind și se selectează de la un ”întrerupător” mai SciFi, așa, pentru că este cu TOUCH și un panou cu ecran LCD pentru a seta temperatura in cameră și altele.
Atenția la detalii ne-a impresionat foarte mult. Adică mi se pare atăt de decent și frumos să ai in cameră câteva pliculețe de ceai și cafea solubilă, o sticlă cu apă plată și chiar (SURPRIZĂ!) o stică cu vin rose. Și asta fiind inclus în prețul camerei, nu extra!
Cireașa tehnologică de pe tort a fost televizorul smart, pe care ne-am putut uita lejer la ce am vrut noi pe YouTube. Semnalul WiFi din cameră este mai mult decât decent, cu viteză bună.
Spoturile luminoase, benzile cu led cu lumină caldă, de deasupra perdelei, luminile din baie, tablourile cu gust, mobilerul ăîn ton cu nunanțele de maro din cameră, balconul mai mult decât generos (foarte mare, chiar) dotat cu măsuță și două scaune (din cele cu stică și metal, nu plastic), peisajul ce se desfășoară în fața ta (biserica de lemn, pădurea și muntele), sunt ingredientele unui sejur cu adevărat frumos. FRUMOS și LINIȘTIT.
Noi am avut și mic-dejun inclus, care se servește de la ora 8 până la 10, în regim de bufet suedez, sala mare, cu mese rotunde, frumos aranjate. Nu este restaurant care să funcționeze permanent, dar cu o cere în prealabil se pot pregăti anumite meniuri.
Hotelul Royal Boutique este un loc frumos, pozitiv. Este perfect atât pentru a fi aproape de pârtiile de ski, cât și pentru odihnă și relaxare, drumeții, plimbări etc. Brașovul e la 10 minute de mers cu mașina, și cum noi suntem îndrăgostiți de acest oraș, am mers zilnic acolo. La fel, Râșnovul e tot la vreo 10 minute cu mașina. Acolo avem Peștera Valea Cetății, Cetatea Țărănească și DinoPark-ul. Să nu mai amintesc de Bran.
Poiana Brașov este un punct central către oricare destinație din zonă, oferind acces rapid într-un peisaj de poveste.
De-abia aștept să revenim la Hotel Royal, vara. Ne așteaptă o terasă drăguță, personalul extrem de amabil și primitor (pe bune!), camerele moderne, view-ul și aerul curat de munte, liniște și dorul de natură.