Esti curios asupra efectelor negative pe care societatea moderna le are asupra ta? Ai vrea sa afli cum te poti adapta pentru a avea un lifestyle benefic, intr-un timp cat mai scurt? Schimbarea stilului de viata este un proces de durata, care de cele mai multe ori, este influentat atat de mediul inconjurator, cat si de experientele pe care le-ai avut. Suntem construiti astfel incat sa fim capabili sa ne adaptam la cat mai multe situatii, insa de cele mai multe ori, chiar daca reusim, aceste modificari ne afecteaza fie pe termen scurt, fie pe termen indelungat. Exista aspecte care pot fi controlate, precum organizarea timpului sau echilibrul dintre viata privata si cea publica, insa unele sunt independente de vointa si dorintele noastre. Atunci cand iti stabilesti teluri, incearca sa planifici si pasii pe care ii vei urma, cat de in detaliu poti, avand insa schitata si o imagine de ansamblu a rezultatului final.
Stabilirea prioritatilor
Nu este atat de usor de facut pe cat ar parea la inceput, deoarece dupa o analiza sincera a propriilor interese, vei ajunge in stadiul punerii mai multor aspecte pe aceeasi pozitie in top. Delimiteaza-le, astfel incat, ele sa conduca spre un curs al vietii fluid, avand un traseu firesc al realizarii dorintelor tale. Nu are rost sa iti doresti o masina scumpa, daca nu treci pe lista, inainte de asta, obtinerea carnetului de conducere. Desi este posibil, nu este avantajos sau logic. Pune-ti ordine in ganduri, analizeaza-ti atat visele, cat si deciziile pe care trebuie sa le iei si fa ordine in haosul dorintelor pe care le ai.
Trece-ti pe agenda, dezvoltarea a cel putin doua hobby-uri, facandu-ti timp pentru activitatile care iti aduc o placere sincera, doar pentru tine, nefiind influentate de viata profesionala sau personala, ori familiala. Daca nu ai vrea sa sacrifici din timpul pretios pe care il aloci obtinerii unui venit substantial care sa te ajute in realizarea viselor, opteaza pentru activitati care se pot valorifica, precum sportul. Daca esti pasionat de evenimentele sportive, verifica online pe Maxbet oferta de pariuri si gama diversificata de bonusuri si promotii. Acest tip de activitate sociala reprezinta un subiect controversat chiar si astazi, dupa ce industria s-a dezvoltat si in mediul online, imbunatatindu-si foarte mult serviciile si securitatea datelor pariorilor. Deasemenea, acest tip de jocuri de noroc nu se mai bazeaza doar pe noroc, ca odinioara, ci pe o cercetare amanuntita asupra factorilor esentiali care influenteaza rezultatele finale ale unui astfel de eveniment. Accesand link-ul https://www.pontul-zilei.com/category/biletul-zilei/ , poti consulta Biletul Zilei, sursa din care poti afla informatiile actualizate asupra sanselor de castig ale meciurilor in desfasurare.
Ce sunt “demonii societatii moderne”?
Odinioara, acestia erau definiti ca fiind viciile si gandurile necurate, avand o corelare directa cu idealurile culturilor religioase. Cu toate acestea, odata cu modificarile aparute in societate, acestia si-au schimbat infatisarea, pastrandu-si esenta – daunarea entitatii umane. In functie de personalitatea si stilul de viata al fiecarei persoane, demonii societatii moderne au o influenta mai mare sau mai moderata asupra dezvoltarii personale, efectele acestora resimtindu-se nu celor “slabi de inger”, ci acelora:
- Nesiguri pe sine;
- Plini de regrete ;
- Care si-au transformat obiectivele in obsesii;
- Dornici sa fie cei mai buni / sa castige, inclusiv cu pretul propriei persoane;
- Carora le este frica sa incerce, sa descopere, sa experimenteze;
- Sa indrazneasca sa viseze si sa isi transforme telurile in realitate.
In ziua de astazi, demonii nu mai au o forma bine definita, datorita faptului ca sunt regasiti pasiv in fiecare dintre noi, dezvoltandu-se insa, la persoanele care renunta sa mai lupte, sa mai viseze, dezechilibrandu-si propriul univers. Acestia sunt “treziti” atunci cand sunt atinse extreme, fie pozitive, fie negative. Ei se regasesc sub forma de decaderi psihice si emotionale:
- Depresie;
- Anxietate;
- Extremism;
- Atasamente tip Sindromul Stockholm;
- Evadari virtuale, care in timp, prin dependenta, denatureaza spiritul uman.
Fiecare persoana percepe diferit acesti demoni, de cele mai multe ori, parand a fi simple sentimente, stari, emotii sau circumstante, aparent perfect integrate in imaginea de ansamblu a societatii, precum, lucrul excesiv, lipsa timpului si atentiei acordate propriei persoane in cantitati echilibrate, ori simplul regim alimentar haotic. Acestea conduc in timp, treptat dar sigur, catre o destabilizare a sinelui, afectand nu doar fizicul si psihicul, ci si emotionalul.
Fiind absorbiti de decaderea din jurul lor, multi indivizi nu observa destramarea sinelui, realizand, mult prea tarziu, importanta major existentiala a celei de-a doua. Trebuie ca fiecare persoana, sa isi cunoasca demonii proprii, pentru a ii putea imblanzi si integra in viata de zi cu zi. Acestia nu pot fi eliminati, insa, cu timp si rabdare, se pot controla, efectele nocive diminuandu-se odata cu trecerea anilor.