Mai întâi de toate am să las un clip filmat cu smart-ul, ca să îți dai seama cât de expus poate fi un smartphone dacă îl iei cu tine în călătorii și aventură (clip înregistrat cu Huawei Mate 10 PRO în Delta Văcărești din Capitală):
Deci? Ce gadgeturi folosesc în activitățile mele de zilnice?
Laptop. Smartphone. Tabletă. Cameră Mirorrless. Nu neapărat în ordinea asta, dar aceste 4 ”prelungiri” ale mele mă urmăresc aproape zilnic în ceea ce fac. Hai, c`mon, mirorrless-ul de la Samsung (un NX300) mă ajută mai mult în momentele în care am ceva de făcut un pic mai profi, ca să zic așa (mai un vlog, mai un video de prezentare, niște fotografii mai sharp, d-astea, înțelegi? 😉
Acum, de când cu smartphone-urile care fac cam de toate…e lesne să renunți ușor la celelalte gadgeturi pentru simplul fapt că dintr-o palmă poți face toate celelalte lucruri pe care le-ai fi făcut cu o mulțime de alte echipamente ce ar fi trebuit să le cari după tine.
Așa se face că trecând la un smartphone de top, un Huawei Mate 10 Pro, cu o cameră foto premium, senzor nemaipomenit si lentile Leica cu diafragmă f/1.6 (pentru cunoscători), mirorrless-ul meu s-a cam ”pensionat”. Ceea ce nu e tocmai un lucru rău, deși este o cameră destul de mică și smart (wifi, remote control cu smartphone-ul, conectare la internet și postare direct pe rețele sociale, filmare FullHD in 60fps, timelapse, stabilizare optică etc.)
Dacă aș fi avut un smartphone mai slab, sigur l-aș fi cărat mai des după mine. Așa, cu cei 20 de megapixeli ai msartphone-ului, dual camera (una cu senzor monochrome), timelapse, slow-motion, stabilizare optică etc. cu care se laudă Mate 10 Pro-ul, îmi este de-ajuns pentru activitatea zilnică dar și pentru ieșirile cu bicicleta din natură sau din împrejurimile Capitalei.
Ceea ce-l face extrem de expus la riscuri, din păcate. Ca orice smartphone de top, este acoperit cu sticlă care oricât de ”Gorilla Glass” ar fi ea, la o căzătură pe o piatră sau pe ceva extrem de dur, tinde să se crape instant. Am avut șansa de a-l testa ca și Drop Test, fără voia mea, chiar în prima săptămână de la achiziționare, noroc că smartphone-ul vine în pachet cu o folie din plastic și un case din silicon, altfel l-aș fi adunat cu fărașul.
De ce să folosești o folie de protecție de la Smart Protection?
O folie de protecție este musai de pus pe un smartphone, mai ales dacă te știi că nu ești prea îndemânatic și cu ceva accidente din astea la activ. Față-spate, sau numai față dacă ai și o protecție mai bună pentru spate și mai stylish, așa. 🙂
Îți dai seama că dacă merg cu bicicleta, și tot scot smart-ul pentru o fotografie sau un clip video scurt, ori pentru a vedea cum mai stau cu timpii pe un traseu (da, folosesc aplicația Strava pentru monitorizare și harta GPS) riscul de a-l scăpa din mână este extrem de ridicat și cu urmări de tip ”daună totală” (vezi clipul de mai sus).
Pune-i folie! Ăsta este primul pas. În prima săptămână de la achiziționarea unui smartphone nou, sunt cele mai mari șanse de a-l scăpa pe jos, tocmai pentru că nu ești încă obișnuit cu el ca dimensiuni și cu gradul de alunecare din mână, ca să zic așa.
Ideală ar fi o folie PREMIUM de la Smart Protection (www.smartprotection.ro) pentru că dincolo de protecția deosebită de care dă dovadă, lăsându-ți libertatea de a te bucura de gadgetul tău, cei de la Smart Protection îți mai oferă o reducere de 50% din prețul produsului cumpărat, dacă ți-ai instalat greșit folia sau foliile.
MAI MULT, intri automat ntr-un așa numit program FOREVER SMART©, un program de reînoire al foliilor dacă ele se vor zgâria sau își vor pierde din calitate ca urmare a utilizării. CUM SUNA ASTA? Este valabil pentru foliile ceasurilor și telefoanelor din categoria Clasic Smart Protection, și se adresează chiar foliilor fullbody sau display, cu un cost de maxim 35 lei, fie că e vorba de două sau patru folii. Deci? 🙂
Chiar dacă îți displace, îți recomand o folie de protecție discretă, dar eficientă
Deși nu am avut niciodată nevoie de folie pentru laptop, cu noile laptopuri mai performante și mai versatile, la care ecranele pot fi întoarse și folosite pe post de tabletă, cred că este imperios necesar să pui o astfel de folie de protecție de la Smart Protection, pentru a fi sigur că nu vor fi probleme de ”răniri” grave.
Același lucru îl recomand și ceasurilor de tip smartwatch și nu numai, pentru că sunt extrem de expuse la riscuri de lovire involuntară. Am și port ceas, nu zilnic, dar în momentul în care îl am la mână mi se întâmplă să-l lovesc de te miri ce, fie de portiera mașinii, fie prin casă când trec pe lângă vreun toc de ușă, fie de birou etc. Folie, ring a bell? Da, poți pune folie chiar și pe ecranul ceasului, să protejeze sticla și inima. Inima ta, desigur.
Mai bine protejezi decât să repari, nu? La un scurt search pe Google privind prețurile componetelor și manoperei, sigur vei fi convins să procedezi la aplicarea unei folii de protecție, mai ales că o poți monta singur dacă urmezi instrucțiunile din pachet.
Da, eu mi-am pus folie chiar și pe ecranul mirorrless-ului pentru că este rabatabil iar riscul să-l lovesc sau să-l zgârii este foarte ridicat, chiar și când pun camera în poziția culcat. La fel am procedat și cu tableta care-mi este alături când am nevoie de editare imagini și video pe un sistem cu android. Am un Samsung Tab S cu ecran SuperAMOLED de 10.5 inci, care încă îmi pare unul dintre cele mai bune ecrane din lume, chiar dacă este un pic supra-saturat, dar este pur și simplu MAGNIFIC.
Deși am o tastatura cu bluetooth dedicată, care îmi protejează ecranul tabletei, în momentele în care mă mai arunc la un joc (de exemplu Dream League Soccer, care, după mine e cel mai bun joc de fotbal din Google Play) posibilitatea de a scăpa din mâini tableta sau de a zgâria ecranul, devine cu adevărat reală.
Sunt fan gadgeturi care-mi ușurează viața, sunt fan al protecțiilor pentru ele, fie că vorbim de folii sau huse de tot felul. și sunt fan al soluțiilor oferite de cei de la Smart Protection, pentru că dispun de o varietate extrem de mare de produse, și funcționează chiar pe bază de comandă în caz că nu au ceea ce îți dorești.
Deci, îi recomand. Pentru liniștea ta și sănătatea gadgetului tău.
1 thought on “Atinge ZEN-ul Absolut – instaleză-ți folii de protecție pe gadgeturile tale!”